Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Πόσο ανακουφιστικό μπορεί να είναι το διάβασμα.
-Πώς να βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη.


Γυρνάς από το γραφείο στο σπίτι και τι κάνεις; Συνεχίζεις να δουλεύεις ή προσπαθείς να βρεις τρόπους αποφόρτισης; Όσο γεμάτο και αν είναι το πρόγραμμά σου, δώσε προτεραιότητα στον εαυτό σου και βρες τον χρόνο που χρειάζεσαι για να αποφορτίζεσαι κάθε βράδυ. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις την εξουθένωση. Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις μετά τις 20.00 που θα σε βοηθήσουν αφενός να χαλαρώσεις από μία κουραστική ημέρα και αφετέρου να προετοιμαστείς καλύτερα για την ημέρα που ακολουθεί.

Πήγαινε μία βόλτα

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αποφορτιστείς από έναν βραδινό περίπατο. Άφησε το κινητό σου στο σπίτι, περπάτησε, ξέχασε τα προβλήματα της δουλειάς και προετοιμάσου καλύτερα για τον βραδινό σου ύπνο.

Κάνε διάλειμμα από την τεχνολογία

Διώξε το βραδινό άγχος που δημιουργείς από μόνος σου επειδή κοιτάζεις διαρκώς το εταιρικό σου mail. Κλείσε όλες τις ηλεκτρονικές σου συσκευές και βγάλ’ τες και από την κρεβατοκάμαρά σου. Αυτό θα βοηθήσει και τον ύπνο σου, καθώς το μπλε φως που εκπέμπουν σε εμποδίζει να κοιμηθείς.

Έρευνα του University of Sussex αποκάλυψε πως 6 λεπτά διαβάσματος μπορούν να μειώσουν το στρες κατά 68%.

Φρόντισε την κρεβατοκάμαρά σου

Φτιάξε το ιδανικό περιβάλλον για τον ύπνο σου. Φρόντισε να έχεις ένα αναπαυτικό στρώμα, ένα σωστό μαξιλάρι, μια σωστή θερμοκρασία στο δωμάτιο, καθαρά σεντόνια και το σημαντικότερο: χαλάρωσε τουλάχιστον μία ώρα πριν πας για ύπνο.

Διάβασε

Αφιέρωσε μία ώρα και διάβασε πριν κοιμηθείς. Ένα βιβλίο εκτός από γνώση, είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος να χαλαρώσεις. Έρευνα του University of Sussex αποκάλυψε πως 6 λεπτά διαβάσματος μπορούν να μειώσουν το στρες κατά 68%.

Βάλε προτεραιότητες

Σκέψου το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας και βάλε προτεραιότητες. Έτσι θα μειώσεις το άγχος και θα μπορέσεις να ξεκουραστείς ξέροντας ότι έχεις οργανώσει τις δουλειές σου.

Μάθε κάτι καινούργιο

Μπορεί να σου φαίνεται παράλογο, όμως η καλύτερη ώρα για να μάθεις κάτι καινούργιο είναι μετά από μία κουραστική ημέρα. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν κοιμάσαι υποσυνείδητα αφομοιώνεις καλύτερα τη νέα γνώση.

Πάρε χαρτί και μολύβι

Πηγαίνεις για ύπνο αλλά δεν μπορείς να κοιμηθείς επειδή σε απασχολούν διάφορα. Έννοιες και προβλήματα στριφογυρίζουν στο μυαλό σου και εμποδίζουν τον ύπνο σου. Δοκίμασε να γράψεις τις σκέψεις σου σε ένα χαρτί πριν πας για ύπνο. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η διαδικασία αυτή θα σε βοηθήσει να διώξεις μακριά τις αρνητικές σκέψεις και το άγχος σου.

Διάβασε ακόμα:

Ανακάλυψε Μια Από Τις Ισχυρότερες Δυνάμεις Του Ύπνου

3 Εύκολοι Τρόποι Για Να Αποφορτιστείς Φεύγοντας Από Το Γραφείο

Author(s)

  • Elle Kaplan

    ειδική σε θέματα ευεξίας

    Η Elle Kaplan είναι οικονομολόγος και ειδική σε θέματα ευεξίας.