Είναι γνωστό ότι τα άτομα με κόκκινα μαλλιά έχουν πιο αυξημένες πιθανότητες να εκδηλώσουν μελάνωμα, ιδιαίτερα αν δεν φροντίζουν για την ηλιοπροστασία τους. Κι αυτό επειδή έχουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα το φυσικό αντηλιακό φίλτρο του οργανισμού, τη μελανίνη. Αυτό που δεν είναι όμως ευρέως γνωστό, και επιβεβαιώνεται από έρευνα του πανεπιστημίου του Harvard, είναι ότι οι κοκκινομάλληδες έχουν 90% μεγαλύτερο κίνδυνο για την εκδήλωση της νόσου Πάρκινσον. Επίσης, οι φυσικές κοκκινομάλλες πάσχουν πιο συχνά από ενδομητρίωση σε σχέση με τις γυναίκες με άλλο χρώμα μαλλιών. Τέλος, τα άτομα με κόκκινα μαλλιά μπορεί να είναι πιο ευαίσθητα στα κρυολογήματα.

Από την άλλη, τόσο οι κοκκινομάλλες όσο και οι φυσικές ξανθές, σύμφωνα με έρευνα στη Σκωτία, φαίνεται ότι εκδηλώνουν λιγότερο συχνά οστεοπόρωση σε σχέση με τις μελαχρινές, αφού το σώμα τους, χάρη στο ανοιχτόχρωμο δέρμα, απορροφά πιο αποτελεσματικά τη βιταμίνη D, όταν εκτίθενται στον ήλιο.

Τέλος, για τα μελαχρινά άτομα οι έρευνες δείχνουν ότι γενικά μπορεί να είναι πιο ανθεκτικά, ενώ επιβεβαιωμένα προσβάλλονται σε σημαντικά μικρότερο ποσοστό από καρκίνο του δέρματος, χάρη στην αυξημένη μελανίνη που έχουν. Σύμφωνα όμως με έρευνα του Pensylvania State University εθίζονται πιο εύκολα στο κάπνισμα και δυσκολεύονται περισσότερο να το κόψουν αν είναι καπνιστές. Άγνωστο όμως γιατί… 

Διάβασε ακόμα:

Τι Αποκαλύπτει Η Γεύση Του Παγωτού Που Προτιμάς

Τι Μπορεί Να Σημαίνει Η Αυξημένη Κατανάλωση Σοκολάτας

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.