Στα επόμενα 4 λεπτά θα μάθεις:

-Ποιες ομάδες έχουν προτεραιότητα στο πρόγραμμα της Βayer.
-Γιατί οι 1000 πρώτες ημέρες ζωής είναι σημαντικές όσον αφορά την επάρκεια βιταμινών.


Ως μέρος του οράματος της εταιρείας «Υγεία & Τροφή για όλους», η Bayer εγκαινιάζει την πρωτοβουλία «Nutrient Gap» η οποία αποσκοπεί στην καταπολέμηση του υποσιτισμού εξασφαλίζοντας σε υποβαθμισμένες κοινότητες πρόσβαση σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.  Στόχος του προγράμματος είναι έως το 2030 να προσεγγίσει ενεργά 50 εκατομμύρια άτομα ετησίως σε υποβαθμισμένες κοινότητες σε συνεργασία με σημαντικές για το χώρο μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) με έμφαση στην παρέμβαση, την εκπαίδευση και την υποστήριξη. Η πρωτοβουλία Nutrient Gap είναι το πρώτο πρόγραμμα του Τομέα consumer Health της Bayer που αναδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας για βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας  σε 100 εκατομμύρια άτομα έως το 2030.

Έμφαση θα δοθεί σε εγκύους και παιδιά

Η πρόσβαση σε σωστά θρεπτικά συστατικά κατά τις πρώτες 1.000 ημέρες της ζωής ενός μωρού – κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ετών – είναι κρίσιμη για την υγεία της μητέρας, καθώς και για την υγιή ανάπτυξη ενός μωρού. Δυστυχώς, η ανεπάρκεια βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων αποτελούν μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας σε υποβαθμισμένες κοινότητες, με τις γυναίκες και τα παιδιά να είναι ιδιαίτερα ευάλωτα. Ποσοστό σχεδόν 50% των νεαρών γυναικών και των έφηβων κοριτσιών σε χώρες με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα έχουν ανεπαρκή πρόσληψη βιταμινών και μεταλλικών στοιχείωνκαι τουλάχιστον τα μισά παιδιά παγκοσμίως κάτω των 5 ετών πάσχουν από αυτήν την ανεπάρκεια. Οι συνέπειες της ανεπάρκειας βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων επιδεινώνονται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, με αποτέλεσμα να προκαλούν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία σε όλη τη διάρκεια ζωής.

Η πρωτοβουλία επομένως θα ξεκινήσει με έμφαση στις εγκύους και στα μωρά, δεδομένου ότι είναι από τα πιο ευάλωτα και χρειάζονται ακόμη περισσότερη υποστήριξη λόγω του αντίκτυπου του COVID-19. Η επάρκεια βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων στις αρχές της εγκυμοσύνης μπορεί να αποτρέψει διαταραχές στην ανάπτυξη που οδηγούν σε μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία και στις οικονομίες. Ως παγκόσμιος ηγέτης στα προγεννητικά συμπληρώματα, η Bayer έχει δεσμευτεί να βοηθήσει όλους τους γονείς να έχουν ένα ευτυχισμένο και υγιές μωρό και προς αυτή την κατεύθυνση συνεργάζεται με στρατηγικούς συνεργάτες για να φέρει προγεννητικές παρεμβάσεις σε υποβαθμισμένες κοινότητες.

Πού θα ξεκινήσουν τα προγράμματα

Η Πρωτοβουλία Nutrient Gap ξεκινά αμέσως και θα επικεντρωθεί σε κοινότητες που χρειάζονται πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, σύμφωνα με το όραμά μας, «Υγεία και Τροφή για όλους».

Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν στην Ινδονησία, το Μεξικό, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Βιετνάμ, ενώ ακόμη περισσότερες χώρες θα συμπεριληφθούν μέσα στα επόμενα χρόνια.

Διάβασε ακόμα:

Έρευνα: Η συμμετοχή των γυναικών στα επαγγέλματα STEM

Μοιράσου την αγάπη

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.