Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Ποιο είναι το χαρακτηριστικό αυτών που λατρεύουν την κρέμα.
– Τι σημαίνει η προτίμηση της γρανίτας για την προσωπικότητά σου.


Πάλι ετοιμάζεσαι να ρωτήσεις το ζώδιο του τύπου που σε φλερτάρει πιεστικά, για να βγάλεις τα πρώτα εύκολα συμπεράσματα για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του; Τι έχω να σου προτείνω; Να αφήσεις τα ζώδια και να τον κεράσεις ένα παγωτό. Θέλεις να μάθεις γιατί; Επειδή, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Smell and Taste Treatment and Research Foundation στο Σικάγο της Αμερική, η γεύση του παγωτού που προτιμά κάποιος μπορεί να αποκαλύψει μερικές βασικές πτυχές του χαρακτήρα του.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, η γεύση που προτιμούσαμε, όταν ήμαστε παιδιά, είναι συνήθως η πιο κυρίαρχη και κατά την ενήλικη ζωή μας και για αυτό μπορεί να συνδέεται με διάφορες πρώιμες πτυχές του χαρακτήρα, που ως γνωστόν διαμορφώνονται από την παιδική ηλικία. Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν είναι απόλυτο. Δεν χάνεις όμως τίποτα να ρίξεις μια ματιά στα ευρήματα των ερευνών και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.

Παρορμητικοί οι λάτρεις της κρέμας

Η κρέμα βανίλια μπορεί να είναι η πιο απλή και κλασική γεύση παγωτού. Η εν λόγω έρευνα, όμως, αποκαλύπτει ότι όσοι προτιμούν τη συγκεκριμένη γεύση κάθε άλλο παρά συμβατικοί ή συντηρητικοί είναι ως χαρακτήρες. Αντίθετα, η πλειοψηφία εκείνων που συμμετείχαν στην έρευνα και προτιμούσαν το παγωτό με γεύση κρέμα ήταν γενικά παρορμητικοί και στηρίζονταν για τις αποφάσεις τους περισσότερο στο ένστικτο παρά στη λογική. Επίσης, ήταν πιο ανοιχτοί και δεν έκρυβαν τα συναισθήματά τους. Είχαν τέλος πιο επιτυχημένες και αρμονικές σχέσεις με τους γύρω τους.

Πιο παθιασμένοι οι πιστοί της σοκολάτας

Όσοι – από την άλλη – δεν αλλάζουν τη γεύση σοκολάτα με τίποτα διακρίνονται από πάθος και ζωντάνια, υποστηρίζει η συγκεκριμένη έρευνα. Επίσης, φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα γοητευτικοί και φλερτάρουν περισσότερο. Παρόλα αυτά αποδεικνύονται πιο εύπιστοι, ενώ έχουν την τάση να είναι πιο δραματικοί στις αντιδράσεις τους.

Εκείνοι πάλι που προτιμούν το παγωτό με κομμάτια σοκολάτας φάνηκε να είναι πιο γενναιόδωροι. Επίσης, έχουν αρκετά αυξημένες ικανότητες και πετυχαίνουν τους στόχους τους πιο εύκολα.

Εσωστρεφείς όσοι προτιμούν τη γεύση φράουλα

Η εσωστρέφεια, ωστόσο, είναι μόνο ένα από τα χαρακτηριστικά όσων προτιμούν τη γεύση φράουλα. Η έρευνα αποκαλύπτει επιπλέον ότι είναι συνήθως οπαδοί της λογικής. Επίσης, φαίνεται να είναι πιο αφοσιωμένοι στις σχέσεις με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Πιθανόν, επίσης, να είναι και πιο ανεκτικοί, υποκύπτοντας πιο εύκολα σε συμβιβασμούς. Κι αυτά είναι μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματά τους!

Ανικανοποίητοι οι…ανάμεικτοι

Εκείνοι πάλι που προτιμούν να επιλέγουν ανάμεικτες γεύσεις στο παγωτό τους, (δηλαδή δύο ή τρεις διαφορετικές γεύσεις) φαίνεται ότι είναι άτομα με τονισμένη αυτοπεποίθηση, φιλόδοξα, ανταγωνιστικά, με τάση να αντικρούονται σε όρια και συμβιβασμούς. Παράλληλα αποδείχθηκε ότι ήταν και οι πιο ανικανοποίητοι στην ομάδα του γευστικού αυτού πειράματος.

Πολύχρωμες γρανίτες για τους ευαίσθητους

Μη βιαστείς, πάντως, να συμπεράνεις ότι οι λάτρεις της πολύχρωμης γρανίτας είναι άτομα εύθυμα και αισιόδοξα. Η έρευνα αποκαλύπτει ακριβώς το αντίθετο. Αυτό κι αν ήταν έκπληξη. Έδειξε δηλαδή ότι εκείνοι που προτιμούν τις φρουτώδεις πολύχρωμες γρανίτες είναι φύσει απαισιόδοξοι. Επίσης, είναι πιο αναλυτικοί, αλλά ευτυχώς και αρκετά αποφασιστικοί.

Γεύση καφέ για τους αιώνια ερωτευμένους

Από τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις παγωτού, μάλλον εύστοχα ταιριάζει σε άτομα με συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες στον χαρακτήρα τους. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι τα άτομα που προτιμούν αυτή την – όχι και τόσο συνηθισμένη – γεύση παγωτού αγαπούν να ζουν το «εδώ και τώρα», είναι λάτρεις του έρωτα, διακρίνονται από αστείρευτο πάθος και δεν ανησυχούν καθόλου για το αύριο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η γεύση που προτιμούσαμε, όταν ήμαστε παιδιά, είναι συνήθως η πιο κυρίαρχη και κατά την ενήλικη ζωή μας και για αυτό μπορεί να συνδέεται με διάφορες πρώιμες πτυχές του χαρακτήρα

Παγωτό χωνάκι για τα «μεγάλα» παιδιά

Τι γίνεται, όμως, μ’ αυτούς που έχουν εμμονή με το παγωτό χωνάκι; Σύμφωνα με τους επικεφαλής της έρευνας, πιθανόν να διατηρούν μέσα τους τον αυθορμητισμό ενός μικρού παιδιού. Πράγματι η έρευνα έδειξε ότι είναι συνήθως πιο αυθόρμητοι στον λόγο τους, ενθουσιάζονται με κάθε νέα ιδέα την οποία βιάζονται να υλοποιήσουν, ενώ στα θετικά τους συγκαταλέγονται ότι είναι γενικά καλοί ακροατές. Συνήθως πάντως, όταν θυμώνουν, δεν μπορούν να ελέγξουν την επιθετικότητά τους και πληγώνουν εύκολα τους άλλους με τα λόγια ή τις πράξεις τους, ακριβώς όπως κάνουν τα μικρά παιδιά.

Φυσικά το να στηρίζεσαι στη γεύση του παγωτού που προτιμάς, δεν είναι ο πιο έγκυρος τρόπος για την αυτογνωσία σου ούτε και για να βγάλεις απόλυτα ορθά συμπεράσματα για τους άλλους. Σίγουρα, όμως, έχει ενδιαφέρον να ενημερώνεσαι για συγκεκριμένους συσχετισμούς που ανακαλύπτει η επιστήμη για τον χαρακτήρα των ανθρώπων ανάλογα με τα γούστα, τις προτιμήσεις ή τις συνήθειές τους. Όπως είναι σχεδόν σίγουρο ότι μετά από όσα διάβασες, νιώθεις την ανάγκη να κάνεις ένα διάλειμμα και να απολαύσεις ένα παγωτό στην αγαπημένη σου γεύση. Το ίδιο κι εγώ. Και ξέρεις τι θα προτιμήσω; Χωνάκι φράουλα! 

 

Διάβασε ακόμα:

Μάθε Γιατί Η Δύναμη Της Χειραψίας Έχει Σημασία

Τα Μυστικά Των Δημοφιλών … Μπορούν Να Γίνουν Και Δικά Σου

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.