Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς θα φέρεις την αλλαγή που θέλεις στον πλανήτη.
-Πώς το να θέσεις ως προτεραιότητα εσένα, θα βοηθήσει.


Το σημείο καμπής στην ιστορία το οποίο όλοι βιώνουμε, μας διδάσκει ουσιαστικά ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να γίνουν, ώστε να δούμε μια μεγάλη αλλαγή.

Βασικό είναι, το να δώσουμε προτεραιότητα στην ψυχική μας υγεία αλλά και τη φυσική μας κατάσταση. Όπως έγραψε και η CEO της Thrive Global, Arianna Huffington: «Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τους ακτιβιστές, να δώσουν σε όλους να καταλάβουν πως έχει έρθει η στιγμή να βάλουμε ως προτεραιότητα τους εαυτούς μας, αντί να έχουμε τη διαδικασία αυτή σε μια μόνιμη αναμονή. Μόνο έτσι θα κάνουμε τον κόσμο μας, καλύτερο».

Και όπως έγραψε πρόσφατα και η Rachel Elizabeth Cargle, ιδρύτρια του The Loveland Foundation: «Κάνε διαλογισμό και εξομολογήσου. Κάνε yoga και μετά ψήφισε. Πάρε βαθιές αναπνοές και αφιερώσου στα όσα μετράνε πραγματικά.»

Πώς όμως θα βάλεις ως προτεραιότητα εσένα; Με μικρά βήματα, όπως λέμε πάντα στη Thrive Global. Παρακάτω θα βρεις ενδεικτικούς τρόπους ώστε να τα καταφέρεις.

Γράψε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης

Ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης, σίγουρα θα σε βοηθήσει να σκεφτείς όλα όσα έχεις καταφέρει. Γράψε τις σκέψεις σου εκεί κάθε πρωί και θυμήσου, ότι πάντα μπορείς να αλλάξεις ό,τι και όσα θέλεις προς το καλύτερο.

Επιδίωξε την επαφή

Με το να επικοινωνείς με άλλους και να ανταλλάσσετε απόψεις, έστω και μέσω διαδικτύου σίγουρα θα διευρύνεις τον τρόπο σκέψης σου. Αυτές οι συζητήσεις θα είναι ο φάρος που χρειάζεσαι σε ορισμένες περιόδους για να μπεις ξανά στον σωστό δρόμο. Όλοι μαζί, μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα, αν συνεργαζόμαστε και επικοινωνούμε.

Ο διαλογισμός είναι η απάντηση στα όσα χρειάζεσαι

Ο διαλογισμός είναι ένα από τα πράγματα που αξίζει να δοκιμάσεις. Συνδέσου με τον εσωτερικό σου εαυτό και σίγουρα, θα βρεις απαντήσεις για πολλά.

Να συγχωρείς τα λάθη σου

Συνήθως, εμείς οι άνθρωποι είμαστε πιο αυστηροί με τον εαυτό μας από ότι με τους άλλους. Να θυμάσαι να συγχωρείς τον εαυτό σου για τα λάθη σου, με την ίδια θέρμη που το κάνεις και για τους άλλους.

Αποφορτίσου πριν τον ύπνο

Ο ύπνος, είναι η περίοδος μέσα στο 24ωρο που ο οργανισμός μας αναπλάθεται και φορτίζει μπαταρίες για την επόμενη μέρα. Κάνε ένα ζεστό μπάνιο, χαμήλωσε τα φώτα και διώξε την τεχνολογία από το υπνοδωμάτιό σου, τουλάχιστον 2 ώρες πριν την ώρα που θέλεις να αποκοιμηθείς.

Πάρε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου

Με την καθημερινότητά μας να είναι πιεστική και γεμάτη λίστες με πράγματα για να κάνουμε, είναι δύσκολο να βρούμε χρόνο για εμάς. Προσπάθησε καθημερινά, έστω και για μισή ώρα να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί. Αμέσως, θα νιώσεις πιο ζωντανός.

Εσύ, αναπνέεις σωστά;

Οι βαθιές αναπνοές μπορούν να σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις το άγχος και να ανασυγκροτηθείς. Συγκεντρώσου και μην ξεχνάς να αναπνέεις σωστά. Νιώσε το οξυγόνο να κατακλύζει τα πνευμόνια σου και μέσα σε αυτά τα δευτερόλεπτα, αναγεννήσου.

Να έχεις ενσυναίσθηση

Η ενσυναίσθηση είναι ακόμα μια αρετή που οφείλεις να καλλιεργήσεις, ώστε να δεις την αλλαγή μέσα σου. Εξάλλου, όλα τα σπουδαία πράγματα στην ζωή, ξεκινούν από εμάς τους ίδιους.

Διάβασε ακόμα:

Ποτέ δεν θα είναι όπως πριν

Μπορεί ο COVID-19 να μας κάνει καλύτερους; 10 σκέψεις για έναν καλύτερο κόσμο μετά την πανδημία

Author(s)

  • Marina Khidekel

    Διευθύντρια Περιεχομένου thriveglobal.com

    H Marina Khidekel είναι διευθύντρια περιεχομένου του thriveglobal.com.