Το έχεις ακούσει εκατομμύρια φορές. Μέχρι τώρα, ίσως έχεις βαρεθεί να το ακούς. Η σωματική άσκηση είναι μια ισχυρή θεραπεία για την ανακούφιση του στρες, τη διαύγεια του μυαλού και την αποδοτικότητα. Επομένως, δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να καταλάβεις πόσο σημαντική είναι για αυτούς που κάνουν δημιουργική δουλειά. 

Σήκωσε το χέρι σου αν το πρώτο πράγμα που πιάνεις μετά τη δουλειά είναι ένα ποτήρι κρασί, σοκολάτα ή ένα τσιγάρο. Τότε, πιθανώς βυθίζεις το σώμα σου σε έναν καναπέ, με τη σκέψη ότι το τελευταίο πράγμα που θες να κάνεις είναι να γυμναστείς. Σωστά; 

Αλλά θα έβαζες τη φόρμα σου, αν σου έλεγα ότι οι επιστήμονες ανακάλυψαν την πηγή της νεότητας, ότι η άσκηση μπορεί να προσθέσει ακόμα και 10 χρόνια στη ζωή σου; Η τακτική άσκηση αλλάζει τη μοριακή και κυτταρική δομή και επιβραδύνει τα κύτταρα του γήρατος. Ένας χρόνος άσκησης δίνει σε έναν 70χρονο συγγραφέα τον εγκέφαλο ενός 30χρονου, βελτιώνοντας τη μνήμη και την ικανότητα να σχεδιάζει, να αντιμετωπίζει την ασάφεια και να κάνει πολλά πράγματα παράλληλα. 

Οπότε τι θα επιλέξεις: θα ξαπλώσεις στον καναπέ ή θα τρέξεις στο διάδρομο; Αν αναζητάς την πηγή της νεότητας, δεν θα τη βρεις σε ένα χάπι ή μια εγχείρηση ομορφιάς. Βρίσκεται στα παπούτσια του χορού σου, στο διάδρομο ή στο μαγιό σου. 

Το μάθημα για σήμερα

Κάνε την άσκηση την πρώτη δραστηριότητά σου, αφού τελειώσεις τη δουλειά σου. Πήγαινε στο γυμναστήριο ή κάνε έναν μεγάλο περίπατο.

Διάβασε ακόμα:

Fitness Motivation: Το ακούμε συνέχεια αλλά τι είναι πραγματικά;

Έξυπνες ιδέες για να τρέφεται υγιεινά το παιδί σου

Author(s)

  • Bryan Robinson, Ph.D.

    Ψυχοθεραπευτής & Συγγραφέας 40 βιβλίων

    Ο Bryan Robinson είναι ψυχοθεραπευτής και συγγραφεάς 40 βιβλίων.