Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:


-Γιατί είναι πιο ελκυστικοί οι ιδιοκτήτες σκύλων.
-Πώς ένας σκύλος ενισχύει την κοινωνικότητά σου.


Αρκετές και διαφορετικές έρευνες επιβεβαιώνουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εύρημα. Το να είσαι ιδιοκτήτης σκύλου μπορεί να επηρεάσει θετικά το κεφάλαιο “σχέσεις” στη ζωή σου. Όχι μόνο μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα να βρεις σύντροφο, αλλά αυξάνει την ελκυστικότητά σου και βελτιώνει τον τρόπο που συνδέεσαι με τους άλλους. 

Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι. Τι αποκάλυψε η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 2000 ενήλικες, που διεξήχθη από την Direct Line και έχει δημοσιευθεί στην Huffington Post για τους ιδιοκτήτες σκύλους σε σχέση με το κεφάλαιο “σχέσεις”; 

Είναι πιο ελκυστικοί 

Το πρώτο ενδιαφέρον εύρημα της μελέτης επισημαίνει ότι το 46% των Βρετανών πιστεύει ότι το να είναι κάποιος ιδιοκτήτης σκύλου τον καθιστά πιο ελκυστικό. Γιατί όμως;

Παρόλο που η εξήγηση δεν είναι τόσο εύκολη, υπάρχει ένας πιθανός συσχετισμός που έχει να κάνει με τη φροντιστικότητα που εκπέμπουν οι ιδιοκτήτες σκύλων. Οι επικεφαλής της έρευνας διαπίστωσαν επίσης ότι οι γυναίκες ήταν εκείνες που ήταν πιο πιθανό να ελκύονται από έναν άνδρα που έχει σκύλο σε ποσοστό 49% σε σχέση με το 40% των ανδρών. 

Πώς εξηγείται όμως αυτό; Πιθανόν ένας άντρας που αγαπά και φροντίζει έναν σκύλο περνά το υποσυνείδητο μήνυμα στη γυναίκα ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί και σε ένα φροντιστικό πατέρα, εξηγούν οι επικεφαλής της έρευνας. Είναι γνωστή, εξάλλου, η υποσυνείδητη ή και η συνειδητή έλξη των γυναικών προς άνδρες που θα μπορούσαν να είναι οι πιο κατάλληλοι ως πατέρες των παιδιών τους. 

Βγαίνουν περισσότερο έξω και είναι πιο κοινωνικοί

49% των συμμετεχόντων στην έρευνα ανέφερε ότι η βόλτα με τον σκύλο τους φέρνει σε επαφή με νέους ανθρώπους ή ενισχύει την κοινωνικότητά τους. Όσο περισσότερες νέες γνωριμίες κάνεις τόσο πιο πιθανό να βρεις ανάμεσα σε αυτές και έναν υποψήφιο σύντροφο. Η Nadine Kaslow, PhD, καθηγήτρια ψυχιατρικής στο Emory University στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών, επισημαίνει μάλιστα ότι ένας σκύλος μπορεί να βοηθήσει άτομα εσωστρεφή να ξεπεράσουν την αρχική συστολή τους. 

Συνδέονται καλύτερα στις σχέσεις τους

Πιο συγκεκριμένα, το ⅓ από το 46% που βρίσκουν τους ιδιοκτήτες σκύλων πιο ελκυστικούς  πιστεύουν ότι αυτοί είναι πιο πιθανό να έχουν κάποια συγκεκριμένα θετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως ότι είναι πιο ευγενικοί, πιο συμπονετικοί και τέλος, πιο πιστοί και πιο αφοσιωμένοι. Όλα αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά όμως μπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη σύνδεση και την ουσιαστικότερη επικοινωνία, που ως γνωστόν αποτελούν βασικά ζητούμενα στις συντροφικές σχέσεις.  

Το ίδιο πάντως επιβεβαιώνει και έρευνα από το Tufts University που διαπίστωσε ότι όσοι είχαν στενή σχέση με το κατοικίδιό τους είχαν καλύτερη, βαθύτερη και ουσιαστικότερη σύνδεση και στις σχέσεις τους με τους ανθρώπους. 

Σκέψου το καλά, όμως, πριν πάρεις σκύλο 

Παρόλο πάντως που ο τίτλος “θες σχέση, πάρε σκύλο” αποτελεί ένα σαφή αντικατοπτρισμό των ευρημάτων της έρευνας οφείλω να σου επισημάνω κάτι. 

Μην πάρεις σκύλο, αν πραγματικά δεν είσαι φιλόζωος ή απόλυτα πρόθυμος και έτοιμος να δεσμευτείς στη φροντίδα, το χρόνο και την ενέργεια που απαιτεί ένα κατοικίδιο και ιδιαίτερα ο σκύλος.

Αν όμως το θέλεις και το έχεις αποφασίσει επειδή βαρέθηκες τη μοναξιά, στο συνιστώ ανεπιφύλακτα. Θα ανακαλύψεις μια μοναδικού τύπου σύνδεση, που είναι βέβαιο ότι θα σε ωφελήσει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Η έρευση πιθανού συντρόφου είναι μόνο ένας από αυτούς. 

Για να λαμβανεις τα καλύτερα άρθρα μας στο email σου, γράψου στο Newsletter μας.

Διάβασε ακόμα:

Τι αποκαλύπτει η γάτα ή ο σκύλος σου για σένα;

Mάθε Tον Xορό Που Μπορεί Να Αλλάξει Την Τύχη Σου Στον Έρωτα

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.