Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Τι κοινό έχουν οι επαγγελματικές και οι προσωπικές σχέσεις.
-Γιατί θα σε βοηθήσει το να κρατάς σημειώσεις.


Ποιος δεν θέλει να είναι επιτυχημένος σε όλους τους τομείς της ζωής του; Να κάνει μια δουλειά που αγαπά, να έχει έναν υψηλό μισθό και ταυτόχρονα να έχει μια οικογένεια που τον αγαπά; Σίγουρα όλα αυτά μοιάζουν πολύ καλά αλλά και ταυτόχρονα άπιαστα.

Είναι γεγονός πως οι προσωπικές σχέσεις θέλουν δουλειά, πίστη, αφοσίωση αλλά πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγα πως και οι επαγγελματικές σχέσεις απαιτούν τα ίδια ακριβώς από εσένα ώστε να πετύχεις;

Παρακάτω θα βρεις τα 3 πράγματα που μπορείς να κάνεις, ώστε να πετύχεις, χωρίς να υπερβείς τα όριά σου και να κινδυνεύσεις με εξουθένωση.

Γράψε τους στόχους σου

Πάρα ένα χαρτί ή ακόμα καλύτερα ένα ημερολόγιο και γράψε αναλυτικά τους στόχους σου στη δουλειά ή την ζωή σου ή και στα δύο. Μετά, κάνε ένα πλάνο για το πώς θα φτάσεις στους στόχους σου. Στο τέλος κάθε μέρας, κάνε την αυτοκριτική σου αναφορικά με το πόσα πράγματα έκανες που σε βοηθούν ή σε απομακρύνουν από όσα ονειρεύεσαι. Και κάθε μέρα, φρόντισε να κάνεις ένα βήμα ακόμα προς την κατεύθυνση που θέλεις.

Μελέτησε

Ποιες δεξιότητες και ικανότητες απαιτεί η δουλειά σου; Πρέπει για παράδειγμα να έχεις άριστη γνώση υπολογιστών; Οικονομικών; Βρες όλες τις δεξιότητες που χρειάζονται για να πετύχεις στην δουλειά σου και μελέτησε αναφορικά με το πώς θα τις αποκτήσεις ή πώς θα τις εξελίξεις αν τις έχεις ήδη. Ακόμα και εν μέσω πανδημίας, υπάρχουν άπειρα σεμινάρια που μπορείς να κάνεις εξ΄ αποστάσεως.

Δούλεψε

Είναι κλισέ, το ξέρω αλλά δεν γίνεται να κάνεις κάτι χωρίς πολλή και οργανωμένη δουλειά. Δεν χρειάζεται να σπαταλάς ώρες και ώρες στο γραφείο, δεν είναι καλό για την υγεία σου άλλωστε. Αλλά τις ώρες που είσαι στην δουλειά σου, μην αφήνεις περισπασμούς, όπως για παράδειγμα το κινητό σου να σου κλέβουν χρόνο από κάτι άλλο. Σίγουρα τον πρώτο καιρό θα σου φανεί δύσκολο να μπεις σε ένα πρόγραμμα οργάνωσης αλλά μόλις δεις ο ίδιος τα αποτελέσματα, θα κινητοποιηθείς ακόμα περισσότερο.

Άλλωστε, όπως έχει πει και ο Walt Disney: «Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς και να το κάνεις». Ξεκίνα από σήμερα λοιπόν!

Διάβασε ακόμα:

6 Τρόποι για να δουλεύεις πιο παραγωγικά από το σπίτι – Δεν πέφτουν ποτέ έξω

Έχασες τη συγκέντρωσή σου; 17 τρόποι για να επανέλθεις σε λιγότερο από 2 λεπτά