Ως η κορυφαία εργοδότρια εταιρεία, με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα, αναδείχθηκε η φαρμακευτική εταιρεία BAUSCH Health Ελλάδας, καταλαμβάνοντας την 1η θέση, στην κατηγορία εταιρειών με 50-250 εργαζόμενους, στο πλαίσιο της έρευνας Best Workplaces 2021.  Η  διάκριση έρχεται για 3η συνεχόμενη χρονιά, αναβαθμισμένη, καθώς το 2020 η εταιρεία είχε καταταχθεί 2η και 4η αντίστοιχα το 2019, στον ίδιο θεσμό.

To προφίλ της εταιρείας

H  BAUSCH Health Ελλάδας αποτελεί μια σύγχρονη και καινοτόμο φαρμακευτική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε στην Ελληνική αγορά το 2005 και απασχολεί 74 εργαζόμενους συνολικά. Δραστηριοποιείται στον χώρο του συνταγογραφούμενου φαρμάκου σε ποικίλες θεραπευτικές κατηγορίες, των προϊόντων OTC & φαρμακείου, των ιατρικών εργαλείων και εξαρτημάτων, της επεμβατικής και μη επεμβατικής δερματολογίας και κοσμετολογίας, ενώ κατέχει ηγετική θέση στον χώρο της Οφθαλμολογίας. Ένα μεγάλο ποσοστό των προϊόντων που διακινεί παράγονται στην Ελλάδα.  Η εταιρεία ανήκει στον πολυεθνικό Όμιλο BAUSCH Health Companies Inc., με έδρα το  Quebec  του Καναδά και 22.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, ενώ είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Τορόντο. Τα φαρμακευτικά σκευάσματα, ιατρικά εργαλεία και εξαρτήματα της BAUSCH Health, αποτελούν προϊόντα υψηλής ποιότητας, εξειδίκευσης και τεχνολογίας στο χώρο της Υγείας.

Τι είναι το Great Place to Work

Η έρευνα χάρη στην οποία η BAUSCH Health Eλλάδας διακρίθηκε διοργανώνεται από το Great Place to Work Hellas και η αξιολόγηση των εταιρειών γίνεται σε συνεργασία με το τμήμα εφαρμοσμένης έρευνας του ALBA Graduate Business School. Στη φετινή έρευνα συμμετείχαν συνολικά 47 εταιρείες διαφόρων μεγεθών, οι οποίες απασχολούν πάνω από 19.000 εργαζόμενους.

Γιατί κατέκτησε την πρώτη θέση

Η κατάταξη των εταιρειών προέκυψε, μέσω 2 αξόνων αξιολόγησης, που περιλαμβάνουν εμπιστευτικές απαντήσεις των εργαζομένων και καταγραφή των πολιτικών διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού, που αναλύονται σε εξειδικευμένα ερωτηματολόγια.  Οι απαντήσεις των εργαζομένων έχουν την πιο μεγάλη βαρύτηταΗ διαδικασία αξιολογεί παράμετρους του εργασιακού περιβάλλοντος, όπως η αξιοπιστία της διοίκησης, ο σεβασμός προς τους εργαζόμενους, το αίσθημα  δικαιοσύνης, η υπερηφάνεια που νιώθουν οι εργαζόμενοι αλλά και η συντροφικότητα που αναπτύσσεται μεταξύ τους.

Ο κ. Ιάκωβος Μιχαλίτσης, Γενικός Δ/ντής BAUSCH Health Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, δήλωσε σχετικά: «Κανένα όνειρο δεν είναι ακατόρθωτο! Ξεκινώντας πριν από 4 χρόνια, είχαμε συνδεσμευτεί ότι το ταξίδι έχει σημασία. Μετά την 11η θέση και μετά από δύο αλλεπάλληλες διακρίσεις στη 4η και 2η θέση αυτού του θεσμού, η φετινή κατάκτηση της 1ης θέσης, στην κατηγορία μας, είναι ένα μοναδικό, για εμάς, γεγονός, που δικαιώνει την μεταξύ μας αφοσίωση, τη δέσμευση  και την πεποίθηση ότι η κατάκτηση της κορυφής κρίνεται στη Δύναμη της Ομάδας. Η 1η θέση είναι ένα ακόμα σημείο σε αυτό το ταξίδι!  

Διάβασε ακόμα:

Μπορείτε να βοηθήσετε τους υπαλλήλους σας να αναπτύξουν το πλήρες δυναμικό τους;

Αμεσότητα με ενσυναίσθηση: Η πολιτιστική αξία που αποτελεί το υπέρτατο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.