Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί να ξεκινήσεις να γράφεις.
-Πότε να κάνεις διάλειμμα.


Λόγω του διαρκώς αναπτυσσόμενου περιβάλλοντος και της υπέρ-πληροφόρησης, είναι συχνά δύσκολο να μείνεις αρκετά συγκεντρωμένος για να κάνεις αυτά που θέλεις. Γιατί σήμερα περισσότερο από ποτέ, βομβαρδίζεσαι από αναρτήσεις, διαφημίσεις, περιεχόμενο και πληροφορίες με αποτέλεσμα η προσοχή σου να αποσπάται συνεχώς και να είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθείς σε αυτό που θέλεις.

Τι μπορείς να κάνεις; Να βελτιώσεις την ικανότητα συγκέντρωσής σου και επαναπροσδιορίσεις όλα όσα πρέπει να κάνεις. Αυτό θα σε βοηθήσει όχι μόνο να οργανώσεις τη σκέψη σου, αλλά και να μειώσεις το άγχος που σου προκαλούν αυτά που πρέπει να κάνεις. Ακολουθούν 3 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις.

1.Γράψε τις σκέψεις σου σε χαρτί

Αφιέρωνε λίγο χρόνο κάθε ημέρα για να κάθεσαι πλήρως συγκεντρωμένος και να σχεδιάζεις, να γράφεις ή να αποτυπώνεις τις ιδέες σου σε χαρτί. Ίσως το να καταγράφεις τις ιδέες σου κάθε νύχτα πριν κοιμηθείς, σε βοηθάει να χαλαρώσεις. Μπορεί όμως να ανήκεις στην κατηγορία των ατόμων που προτιμούν να καταγράφουν τις ιδέες τους στην αρχή της ημέρας. Και στις δύο περιπτώσεις, το σημαντικό είναι να αφιερώνεις χρόνο στο εαυτό σου και να επιτρέπεις στο μυαλό σου να χαλαρώνει και να συγκεντρώνεται.

2.Να είσαι απόλυτα προσηλωμένος στα meetings

Είναι πολύ εύκολο να αποσυντονιστείς κατά την διάρκεια ενός meeting. Είτε αυτό πραγματοποιείται σε ένα γραφείο είτε σε ένα τραπέζι μίας καφετέριας, προσπάθησε να είσαι απόλυτα προσηλωμένος. Απενεργοποίησε τον υπολογιστή σου, απομάκρυνε το τηλέφωνό σου και συγκεντρώσου στο θέμα συζήτησης. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα βοηθήσεις τον εαυτό σου να είναι συγκεντρωμένος αλλά θα κάνεις το meeting σου πιο παραγωγικό, θα μειώσεις το στρες και παράλληλα θα δείξεις στους συναδέλφους σου ότι εκτιμάς τον χρόνο και την άποψή τους.

3.Να είσαι προσεκτικός με το χρόνο σου

Μπορεί να σου φαίνεται παράλογο, αλλά το να κάνεις κάθε τόσο διαλείμματα μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις μία πιο παραγωγική ημέρα. Όταν νιώθεις ότι η ενέργειά σου μειώνεται, κάνε διάλειμμα. Δοκίμασε 15 λεπτά περπάτημα, ανέβα τις σκάλες ή ζωγράφισε για λίγη ώρα. Δώσε μεγάλη προσοχή στο πρόγραμμά σου και άρχισε να προγραμματίζεις τα meetings και τις σημαντικές δουλειές κοντά στα διαλείμματα, έτσι ώστε να δουλεύεις πιο αποδοτικά τις ώρες της ημέρας που είσαι περισσότερο συγκεντρωμένος και πιο παραγωγικός. Γενικότερα, το να προγραμματίζεις προσεκτικά τον χρόνο και την ενέργειά σου, θα σε βοηθήσει να οργανώσεις καλύτερα το πρόγραμμα σου, να είσαι απόλυτα προσηλωμένος και να μειώσεις το άγχος σου. 

Διάβασε ακόμα:

Κάνε Το Πείραμα Και Βρες Ποιες Είναι Οι Πιο Παραγωγικές Σου Ώρες

3 Μυστικά Για Να Δουλεύεις Πιο Έξυπνα Και Όχι Πιο Πολύ

 

Author(s)

  • Rick Peterson

    σύμβουλος επαγγελματικής ανάπτυξης

    Ο Rick Peterson είναι σύμβουλος επαγγελματικής ανάπτυξης.