Συμβουλή #26: Βρες Τον Σκοπό Της Ζωής Σου

Κάποιες φορές, όταν νιώθεις ότι η δουλειά ή η σχέση σου δεν σε γεμίζουν, όταν αισθάνεσαι ότι αναλώνεσαι σε πράγματα που δεν απολαμβάνεις και δεν σε ευχαριστούν, προκύπτει το εξής ερώτημα: “Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μου”; Ένα ερώτημα, στο οποίο πρέπει μόνος σου να βρεις την απάντηση.

Ο σκοπός της ζωής σου δεν έχει απαραίτητα σχέση με τα όσα έχεις καταφέρει μέχρι σήμερα ή με το βιογραφικό σου και είναι πολύ πιθανό να διαφοροποιηθεί με την πάροδο των χρόνων. Αν όμως καταφέρεις να τον ανακαλύψεις, θα σου δώσει την αίσθηση της πληρότητας, θα δώσει προσθέσει νόημα σε ό,τι κάνεις και η ζωή σου θα αποκτήσει έναν προορισμό.

Πώς όμως θα ανακαλύψεις τον σκοπό της ζωής σου; Τα βήματα που ακολουθούν θα βοηθήσουν την αναζήτησή του:

1.Φτιαξε μία λίστα όλων των πραγμάτων που αγαπάς και σε γεμίζουν ενέργεια. Πρόσεξε όμως. Σημείωσε πράγματα που δεν σχετίζονται με την καριέρα ή τα επιτεύγματά σου, αλλά μόνο με όσα απολαμβάνεις.

2. Τώρα σημείωσε στη λίστα σου πώς φαντάζεσαι κάθε τομέα της ζωής σου σε 5 χρόνια από τώρα.

3. Διάβασε προσεκτικά τη λίστα σου και σκέψου τι πρέπει να κάνεις για να ασχοληθείς περισσότερο με όλα όσα έχεις σημειώσει.

4. Το τελευταίο βήμα έχει να κάνει με τα άτομα που θέλεις να έχεις στο πλευρό σου σε αυτήν την προσπάθεια. Ποια άτομα σε γεμίζουν και ποια ίσως πρέπει να απομακρύνεις από κοντά σου;

Credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

 

Ανακάλυψε περισσότερους τρόπους για να έρθεις πιο κοντά στην ευεξία στο βιβλίο “Καλημέρα Χαρά” της Agapi Stassinopoulos. Βρες εδώ όλα τα μικρά βήματα και τις απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την ζωή σου καλύτερη.