Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Ποια χαρακτηριστικά θα σε βοηθήσουν να χάσεις τα κιλά που θέλεις
– Ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις 


Είναι σύνηθες με το που ξεκινά ο νέος χρόνος πολλά άτομα να βάζουν ως στόχο την απώλεια κιλών και την επίτευξη ενός ιδανικού βάρους. Το ίδιο ισχύει και την άνοιξη καθώς πολλοί οραματίζονται την στιγμή που θα ήθελαν να βγουν στην παραλία με ένα πιο αδύνατο σώμα.

Μια πικρή αλήθεια είναι, όμως, πως μακροπρόθεσμα 9 στα 10 άτομα αποτυγχάνουν να χάσουν βάρος και να διατηρήσουν την όποια απώλεια. 

Ωστόσο, κάποιοι από αυτούς θα τα καταφέρουν. Και συγκεκριμένα αυτοί έχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά:

1.Συνέπεια

Αυτοί που χάνουν σταθερά 0.5 – 1 κιλό λίπους την εβδομάδα είναι συνεπείς με στην προσπάθειά τους. Οι μελέτες είναι ξεκάθαρες: η συνέπεια είναι καθοριστική.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι όταν έχουν μια κακή ημέρα ή εβδομάδα, συχνά χάνουν τα κίνητρα τους και τη συμμόρφωση. Κράτα στο μυαλό σου ότι η επιτυχημένη μακροπρόθεσμα απώλεια βάρους απαιτεί χρόνο. Γι’ αυτό, εκτός από συνεπής πρέπει να είσαι ευγενικός με τον εαυτό σου.

2. Επικοινωνία

Το άλλο κοινό χαρακτηριστικό είναι η συνεχής επικοινωνία. Αν αγωνίζεσαι να μοιραστείς τις δυσκολίες σου, σε συμφέρει να αλλάξεις τη νοοτροπία σου. Μην επικεντρώνεσαι μόνο στην έκβαση γιατί συχνά αυτό οδηγεί σε υποτροπές. Επικοινώνησε τόσο τα επιτεύγματα, όσο και τις δυσκολίες που εμπεριέχονται στην προσπάθειά σου αν θες να έχεις μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Τι σημαίνει αυτό για εσένα;

Υπάρχουν πολλοί παραγόντες που συμβάλλουν στην αύξηση του βάρους ή στην δυσκολία απώλειας βάρους: ορμόνες, διατροφή, ύπνος, στρες, περιβαλλοντική έκθεση σε επικίνδυνα τρόφιμα, ψυχολογία, συναισθήματα κ.ά.

Τι να θυμάσαι; Δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα. Αλλά μπορείς να ελέγξεις το πιο σημαντικό: την καθημερινή μικρή προσπάθεια να είσαι συνεπής και να επικοινωνείς τις δυσκολίες σου.

Τα 3 πρέπει για επιτυχημένη απώλεια βάρους

Δυστυχώς, οι περισσότεροι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν μια προσέγγιση γρήγορης και θαυματουργής δίαιτας, δοκιμάζοντας τη μία δίαιτα μετά την άλλη. Αλλά αυτό απλά δεν λειτουργεί.

Τα 3 βασικά βήματα για επιτυχή απώλεια βάρους είναι τα εξής:

-Για να πετύχεις, πρέπει να καταλάβεις γιατί δεν χάνεις βάρος.

-Για να πετύχεις, πρέπει να οικοδομήσεις νέες συνήθειες.

-Για να πετύχεις, πρέπει να απολαμβάνεις τα γεύματά σου και τον νέο τρόπο ζωής σου.

Διάβασε ακόμα:

Τα “Όπλα” Της Διατροφής Που Πρέπει Να Βάλεις Στο Πιάτο Σου

Γιατί Νιώθω Συνέχεια Πεινασμένος;

Author(s)

  • Dr. Ελένη Παπαγιαννίδου

    κλινική διαιτολόγος

    Η Dr. Ελένη Παπαγιαννίδου είναι κλινική διαιτολόγος στο Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας και μέλος του Διοικητικού του Πανελλήνιου Συλλόγου Νοσοκομειακών Διαιτολόγων. Συμμετέχει ως ομιλήτρια σε πολλά συνέδρια, επιστημονικές εκδηλώσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα διατροφής. Tα τελευταία χρόνια ασχολείται ιδιαίτερα με τη κετογονική διατροφή ως θεραπευτικό εργαλείο για πολλές παθήσεις.