Ο στόχος, που σε προσκαλούμε να θέσεις διαβάζοντας αυτό το άρθρο, είναι όχι μόνο επιτεύξιμος, αλλά και πανεύκολος: να χαμογελάς περισσότερο! Υπάρχει σοβαρός λόγος να το κάνεις και δεν έχει καθόλου να κάνει με τον αριθμό των likes που πιθανόν να εισπράξεις στα social media! Φυσικά, αν είσαι τύπος που χαρίζεις χαμόγελα με το σταγονόμετρο, το πρώτο που θα κάνεις είναι να αμφισβητήσεις την προτροπή να χαμογελάς περισσότερο, ρωτώντας ευθέως: «Γιατί ακριβώς να το κάνω αυτό;» Σου έχουμε, όμως, την απάντηση. Το πόσο συχνά και πώς ακριβώς χαμογελάς αποκαλύπτει πολλά για σένα και κάποια από αυτά μπορείς να τα αξιοποιήσεις προς όφελός σου, κάνοντας μόνο αυτή τη μικρή αλλαγή: να χαμογελάς περισσότερο. Τι, όμως αποκαλύπτει, ακριβώς, το χαμόγελό σου; Καιρός να το μάθεις!

Πόσο ελκυστικός ή ελκυστική είσαι

Τι έχει αποκαλύψει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Cognition & Emotion; Ότι όσο πιο πολύ χαμογελά κάποιος, τόσο πιο ελκυστικό φαίνεται το πρόσωπό του στους άλλους, ανεξάρτητα από το αν έχει καλή εξωτερική εμφάνιση. Μια χαρούμενη έκφραση του προσώπου μπορεί να αποζημιώσει, χαρίζοντας έξτρα πόντους ελκυστικότητας, σε όσους υστερούν σε ομορφιά. Το χαμόγελο, εξάλλου, συνδέεται με το συναίσθημα της χαράς. Το σήμα, λοιπόν, που εκπέμπει στους άλλους κάποιος που χαμογελά είναι ότι είναι χαρούμενος. Και τα χαρούμενα άτομα είναι γνωστό ότι αποτελούν πόλο έλξης. Αν, επομένως, πάλι νιώθεις ανασφάλεια σχετικά με το τι θα φορέσεις στην επόμενη σημαντική έξοδο, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να φορέσεις το ομορφότερό σου χαμόγελο.

Πόση εξουσία έχεις

Σύμφωνα με το επιστημονικό έντυπο Personality and Social Psychology, όσοι είναι πιο ψηλά στην ιεραρχία στο επαγγελματικό στερέωμα χαμογελούν περισσότερο και πιο αυθόρμητα σε σχέση με τους όσους δεν έχουν θέση εξουσίας. Σε προτρέπουμε, λοιπόν, να κάνεις ένα τεστ και να συγκρίνεις τον εαυτό σου με το αφεντικό σου. Λοιπόν; Τι διαπίστωσες; Ποιος χαμογελά περισσότερο; Η συγκεκριμένη συσχέτιση ολοφάνερα σχετίζεται με τα επίπεδα αυτοπεποίθησης. Με λίγα λόγια, όσοι είναι σε ηγετικές θέσεις συνήθως έχουν πιο αυξημένη αυτοπεποίθηση και όσοι έχουν πιο αυξημένη αυτοπεποίθηση χαμογελούν περισσότερο. Παρόλ’ αυτά δεν διευκρινίζεται από τα αποτελέσματα της έρευνας αν, χαμογελώντας πιο συχνά, μπορεί κανείς να ανελιχθεί ιεραρχικά στο επαγγελματικό στερέωμα.

Τα χαρούμενα άτομα αποτελούν πόλο έλξης!

Πόσο δυνατή είναι η σχέση σου

Αυτό κι αν είναι έκπληξη! Έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Motivation and Emotion, μελέτησε το χαμόγελο ανθρώπων σε φωτογραφίες κατά την παιδική και νεανική τους ηλικία. Ανακάλυψαν ότι ο τρόπος που χαμογελούσαν στις φωτογραφίες μπορούσε να προβλέψει αν θα είχαν έναν επιτυχημένο ή αποτυχημένο γάμο πολλά χρόνια αργότερα. Γενικά η συσχέτιση είχε να κάνει με το είδος του χαμόγελου. Όσοι χαμογελούσαν πλατιά, κατέληξαν οι ειδικοί, ήταν πιο πιθανό να έχουν έναν ευτυχισμένο και με διάρκεια γάμο. Στην ίδια έρευνα, πάντως, μελετήθηκε και η συχνότητα του χαμόγελου, και η συσχέτιση αποκάλυψε ότι τα άτομα που χαμογελούσαν λιγότερο ως παιδιά είχαν πέντε φορές μεγαλύτερη πιθανότητα διαζυγίου από τα γελαστά παιδιά. Μήπως να ρίξεις μια ματιά στις παιδικές σου φωτογραφίες για πιθανά προγνωστικά;

Σε κάθε περίπτωση, ίσως είναι καιρός να αναθεωρήσεις τη σχέση σου με το χαμόγελό σου. Τώρα, εξάλλου, ξέρεις γιατί! 

Διάβασε ακόμα:

Τα Σημάδια Που Αποκα��ύπτουν Ότι Κάποιος Σε Συμπαθεί

Το Γέλιο Είναι Το Φάρμακο Που Έψαχνες

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.