Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Τι να μην κάνεις αν είσαι γυναίκα.
-Τι να μην κάνεις αν είσαι άντρας.


Πώς θα άλλαζε η ζωή σου και η σχέση σου αν ήξερες τα 3 πιο σημαντικά μυστικά για να διατηρήσεις την ποιότητα στη σχέση σου ή στον γάμο σου για πάντα; Όταν θέλεις να επενδύσεις στην προσωπική σου ευτυχία και θέλεις να κρατήσεις τη σχέση σου ζωντανή και χαρούμενη, υπάρχουν τρεις τρόποι για να το πετύχεις και να το διατηρήσεις για πάντα αποφεύγοντας τον χωρισμό ή το διαζύγιο.

Σύμφωνα με τον κορυφαίο δάσκαλο στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης και ηγεσίας στον κόσμο Antony Robins, ο οποίος έχει επηρεάσει και έχει μελετήσει τις ζωές περισσοτέρων από πενήντα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη, για να χτίσεις  μια σχέση αγάπης και ευτυχίας υπάρχουν 3 σημεία στη σχέση που χρειάζεται να λαμβάνεις πολύ σοβαρά υπόψη σου.

Tι να αποφεύγεις αν είσαι γυναίκα: 

Να κριτικάρεις το σύντροφο σου. Όταν του ασκείς κριτική για διάφορα θέματα, ο σύντροφός σου απομακρύνεται. Αν το κάνεις έντονα θα απομακρύνεται σταδιακά μέχρι να έρθει η αντίστροφη μέτρηση. Αντί για αυτό μπορείς να τον αναγνωρίζεις και να τον επιβραβεύεις. Όταν θέλεις να μοιραστείς μαζί του τη γνώμη σου για κάποιο θέμα, φρόντισε να έχεις πάντα καλή πρόθεση και να βρίσκεις τον κατάλληλο τρόπο για να το κάνεις.

Να κλείνεσαι στον εαυτό σου. Πολλές φορές επειδή νιώθεις ανασφάλεια, σταματάς να μοιράζεσαι μαζί του τα θέματα που σε απασχολούν στην καθημερινότητα σου, κλείνεσαι στον εαυτό σου με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η απόσταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ σας. Εδώ θα σου θυμίσω ότι μια από τις καλύτερες πρακτικές για την επιτυχία μιας σχέσης είναι η ανοιχτή επικοινωνία, χωρίς κατηγορίες και κριτική.

Να θέλεις να έχεις τον έλεγχο στο σύντροφο σου. Πώς θα διατηρήσεις τον ενδιαφέρον και τον πόθο στη σχέση σου αν η πρόθεσή σου είναι να έχεις τον έλεγχο στο σύντροφο σου και να γίνονται τα πράγματα με τον τρόπο που θέλεις εσύ; Πόσο πιο ωραίο θα ήταν να άφηνες την ανάγκη σου για έλεγχο. Να εμπιστευτείς το σύντροφο σου και τη ροή της ζωής με τα καλά που σου φέρνει, όταν ξέρεις τι θέλεις και αναγνωρίζεις τη δύναμη των σκέψεων σου.

Τι να αποφεύγεις αν είσαι άνδρας: 

Να την παραμελείς και να μην της δίνεις την προσοχή σου. Όταν δεν είσαι παρών στη σχέση και ξεχνάς να επικοινωνείς μαζί της, νιώθει ότι δεν είναι σημαντική για εσένα και χάνει το ενδιαφέρον της. Καθημερινά, δείξε την παρουσία σου και μην ξεχνάς να την κάνεις να νιώθει μοναδική, σημαντική και ότι αποτελεί τη βασική σου προτεραιότητα.

Να νιώθει ότι δεν την καταλαβαίνεις. Όταν νιώσει ότι δεν την καταλαβαίνεις, επειδή έχετε διαφορετική οπτική, τότε πάλι θα αρχίσει να μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ σας. Αντί για αυτό, μπορείς να έχεις μια θετική πρόθεση να την κατανοήσεις, στην τελική όλοι μας είμαστε διαφορετικοί και δεν χρειάζεται να της λύσεις το θέμα της, απλά να θέλεις να αποδεχτείς το πώς νιώθει.

Να νιώθει ανασφάλεια στη σχέση. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε επειδή νιώθει ότι μπορεί να έχεις άλλο ερωτικό ενδιαφέρον είτε επειδή της κρύβεις πράγματα και δεν είσαι ανοιχτός προς εκείνη. Η διαφάνεια θα βοηθήσει πάρα πολύ τη σχέση σου και θα μπορέσει η σύντροφος σου να νιώσει ασφάλεια και να παραμείνει δίπλα σου παντοτινά.

Όλα τα παραπάνω φυσικά ισχύουν όταν το ζευγάρι είναι κοντά, κάνοντας κοινές δραστηριότητες, θέτοντας κοινούς στόχους και όνειρα. Όταν αποφύγεις συνειδητά αυτές τις τρεις συμπεριφορές, μπορείς να απολαύσεις μια παντοτινή ποιοτική σχέση αγάπης και ευτυχίας.

Διάβασε ακόμα:

Ζευγάρια για πάντα μαζί: ποια τα καταφέρνουν και γιατί

12 κοινοί τρόποι σκέψης που δε σε αφήνουν να προχωρήσεις

Author(s)

  • Μήνα Ταλιάκη

    Relationship Coach

    Η Μήνα Ταλιάκη είναι πιστοποιημένη Coach (PCC) από το International Coaching Federation. Ασχολείται με μεγάλη επιτυχία αποκλειστικά με την πρακτική του Life & Business Coaching, κάνοντας one-to-one συνεδρίες και ομαδικά σεμινάρια. Έχει πραγματοποιήσει 3.000 ώρες συνεδριών σε ατομικό και εταιρικό επίπεδο και έχει επηρεάσει θετικά τις ζωές και τις καριέρες εκατοντάδων ανθρώπων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.