Συμφωνία Συναντίληψης και Συνεργασίας, επικύρωσαν η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία | ΕΛΔΕ STUDIES και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – ΕΚΠΑ (ΚΕΔΙΒΙΜ), με στόχο τη διάδοση προγράμματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης, την από κοινού διάχυση τεχνογνωσίας, και τη συνεργασία κατάρτισης και απόκτησης επιστημονικής εμπειρίας.

Η εν λόγω συμφωνία επαναβεβαιώνει την προσήλωση των δύο φορέων σε θέματα ποιότητας της εκπαίδευσης και καινοτομίας, πάντα με στόχο την βελτίωση των προσφερόμενων επιμορφωτικών υπηρεσιών. 

Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, το Μνημόνιο Συνεργασίας παρέχει μεταξύ άλλων, δυνατότητες πρακτικής άσκησης, εργαστηρίων και εποπτείας εκπαιδευομένων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιμόρφωσης του ΚΕΔΙΒΙΜ – ΕΚΠΑ με τίτλο: Στρατηγικές Πρόληψης και Διαχείρισης της Παιδικής Παχυσαρκίας (Μικτό), στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας στην Ελλάδα. 

Αναλυτικά, προβλέπει τη συμμετοχή της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος μέσω της πραγματοποίησης εργαστηριακών ασκήσεων και πρακτικής άσκησης αξιοποιώντας τις υποδομές και τον εξοπλισμό της- στους εκπαιδευομένους με δια ζώσης παρακολούθηση. Όλες οι παραπάνω διαδικασίες θα πραγματοποιηθούν με βάση τον ενδεδειγμένο εξοπλισμό λαμβάνοντας υπόψη τα σχετικά πρωτόκολλα μετρήσεων. Η πρακτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε πραγματικά παιδικά περιστατικά υπερβαρότητας και παχυσαρκίας, τα οποία θα προσέρχονται οικειοθελώς και εθελοντικά και κατόπιν υπογραφής δήλωσης συγκατάθεσης γονέα ή κηδεμόνα για τη συμμετοχή τους και για τη χρήση των δεδομένων τους για την πρακτική άσκηση των εκπαιδευομένων. 

Η ομαλή διεξαγωγή και η εποπτεία της εργαστηριακής και της πρακτικής άσκησης των περιστατικών αποτελούν αποκλειστική ευθύνη της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρίας (ΕΛ.Δ.Ε.).

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία που αναδεικνύει τη μεγάλη σημασία που προσδίδουμε στην αναβάθμιση του εκπαιδευτικού αντικειμένου της παιδιατρικής διατροφής. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το ΚΕΔΙΒΙΜ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου της Αθήνας (ΕΚΠΑ),  θέτουμε τις υποδομές και την άριστη τεχνογνωσία της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας στη διάθεση των εκπαιδευομένων, με στόχο την αρτιότερη εκπαίδευσή τους. Παράλληλα, μπορούμε να συνεργαστούμε σε σημαντικές έρευνες στον τομέα της διατροφολογικής επιστήμης», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης.

Διάβασε ακόμα:

Παγκόσμια Ημέρα Νερού: 7 οφέλη του νερού στην υγεία μας σύμφωνα με την επιστήμη

Ταχίνι: Η διατροφική του ανάλυση και τα οφέλη του στην υγεία!

Author(s)

  • Η συντακτική ομάδα του Thrive Greece αποτελείται από δημοσιογράφους και επιστημονικούς συνεργάτες από τον χώρο της υγείας και της ευεξίας, της αποδοτικότητας, της ψυχολογίας, της αυτοβελτίωσης, της διατροφής και του fitness.