Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί πρέπει να βάζεις πολύ συγκεκριμένους στόχους.
-Γιατί πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις.


Πώς μπορείς να διαχειριστείς αποτελεσματικά τον χρόνο σου όταν όλα τρέχουν με ξέφρενους ρυθμούς τριγύρω σου; ‘Οταν γνωρίζεις πραγματικά πώς να κάνεις τα πράγματα γρήγορα και με λιγότερη προσπάθεια, το άγχος μειώνεται και γίνεσαι περισσότερο πολύτιμος για την ομάδα σου, ενώ παράλληλα αυξάνεται η απόδοσή σου και η παραγωγή σου.

Ο άνθρωπος που αποφεύγει να αντιμετωπίσει την δουλειά του με κέφι συνήθως εργάζεται περισσότερο και πιο σκληρά από αυτόν που την αντιμετωπίζει με ευχαρίστηση. Κι όμως μπορείς να δουλεύεις περισσότερο σε λιγότερη ώρα, αρκεί να κάνεις καλύτερη διαχείριση χρόνου. Ας δούμε λοιπόν μερικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να εργάζεσαι καλύτερα.

Συμβουλές για καλύτερη διαχείριση χρόνου

-Μάθε καλύτερα τα εργαλεία της δουλειάς σου.

-Οργάνωσε καλύτερα τον χώρο σου και την περιοχή όπου δραστηριοποιείσαι. Οργάνωσε σωστά τις διαδικασίες και τα άτομα ώστε να αποκτάς το προϊόν σου δίχως να κάνεις περιττές ενέργειες.

-Μελέτησε και εξασκήσου στην υπάρχουσα τεχνολογία με την οποία θα μπορείς να ολοκληρώνεις την εργασία σου σε λιγότερο χρόνο.

-Αν κάποια περιοχή της δραστηριότητάς σου απαιτεί πολύ χρόνο ψάξε να βρεις τρόπους ώστε να την ολοκληρώνεις πιο γρήγορα. Μην συμφωνείς με την άποψη κάποιου άλλου ειδήμονα ότι δεν μπορεί μια περιοχή να βελτιωθεί.

-Μια πολύ σημαντική αιτία για χαμηλή παραγωγικότητα αποτελεί το γεγονός ότι ο υπάλληλος δεν αντιλαμβάνεται πλήρως τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες που έχει το πόστο του. Υπάρχουν κάποιες λέξεις και έννοιες που δεν μπορεί να καταλάβει και έτσι λειτουργεί στο πόστο του δίχως να έχει πλήρη κατανόηση στο τι θα πρέπει να κάνει ακριβώς.

-Όταν κάνεις κάτι να είσαι πραγματικά και νοητικά “εκεί”, συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις. Αν έχεις την προσοχή σου σε κάτι άλλο τότε χάνεις χρόνο και έχεις πολλές πιθανότητες να μην το κάνεις σωστά. Το multitasking δεν βοηθάει!

-Καθόρισε ακριβείς στόχους για το τι πρέπει να κάνεις. Οτιδήποτε συντελεί στην ολοκλήρωσή του το κρατάς, οτιδήποτε σε βγάζει από αυτήν την πορεία το σταματάς. Έτσι θα ασχολείσαι πραγματικά με αυτά που θέλεις και έχεις ορίσει και δεν θα πιάνεις τον εαυτό σου να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο το οποίο απορροφά την προσοχή σου.

-Καθόρισε τις κινήσεις σου βάσει του στρατηγικού σχεδιασμού σου για να πετύχεις αποτελέσματα με τα διαθέσιμα μέσα που έχεις την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Ονόμασε συγκεκριμένα αυτό που θέλεις να πετύχεις. Στόχοι όπως να αυξήσω τις πωλήσεις μου δεν είναι συγκεκριμένοι και δεν οδηγούν σε συγκεκριμένη δράση. “Θέλω να αυξήσω τις πωλήσεις μου κατά 10% μέσα στις επόμενες 30 μέρες στα παρακάτω είδη” είναι μια περισσότερο ξεκάθαρη τοποθέτηση στρατηγικής που συντελεί στην καλύτερη κατανόησή της από τους εργαζομένους σου.

-Ολοκλήρωνε πάντα τις ενέργειές σου. Να απαιτείς επίσης από το προσωπικό σου να ολοκληρώνει τις εργασίες του και να μην αφήνει ημιτελείς δουλειές.

-Μην εφησυχάζεσαι βλέποντας το προσωπικό σου να είναι απασχολημένο. Δεν φτάνει να δείχνει απασχολημένο αλλά θα πρέπει και να παράγει πραγματικά αυτό που αναμένεται από τη θέση που έχει μέσα στο καθορισμένο χρόνο. Σημασία έχουν τα αποτελέσματα και όχι οι ώρες απασχόλησης.

Αρχική δημοσίευση από τον Σέργιο Μαζαράκη στο epixeiro.gr

Διάβασε ακόμα:

5 Μυστικά Για Να Πραγματοποιήσεις Τους Στόχους Σου

Προτεραιότητες: Αυτός Είναι Ο Τρόπος Επιτυχίας Που Πρέπει Να Ακολουθήσεις!

Author(s)

  • epixeiro.gr

    Η επιχειρηματικότητα στο προσκήνιο

    Tο epixeiro.gr είναι η μεγαλύτερη ηλεκτρονική πύλη για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας, αποτελεί πλέον το μέσο μιας άμεσης, συνεχούς και διαδραστικής επικοινωνίας της επιχειρηματικής κοινότητας, ενθαρρύνοντας και στηρίζοντας ενεργά επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και δράσεις που δημιουργούν προστιθέμενη αξία. Αποτελεί επίσης έναν χώρο όπου νεοσύστατες και υφιστάμενες επιχειρήσεις -μικρές, μεσαίες ή μεγάλες-, υποψήφιοι επενδυτές, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιώτες, και φοιτητές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις γνώσεις που τους δίνονται για να ενισχύσουν την επιχειρηματική τους κουλτούρα. Το epixeiro.gr επιδιώκει να προσφέρει γνώση και να δίνει έμπνευση μέσα από το πλούσιο περιεχόμενό του, προσφέροντας στο αναγνωστικό του κοινό το know-how πάνω από 500 αρθρογράφων που αποτελούν ειδήμονες στον χώρο τους.