“Μένουμε σπίτι”. Αυτή είναι η φράση και η σύσταση που έχει κατακλύσει τις ζωές μας τις τελευταίες μέρες που και εμείς, όπως και οι περισσότεροι κάτοικοι του πλανήτη, βιώνουμε αυτές τις πρωτόγνωρες αλλαγές στη ζωή μας ως απόρροια της φονικής παγκόσμιας πανδημίας. Ο COVID-19 είναι γεγονός ότι ήρθε να αλλάξει τα πάντα στη ζωή μας και με πρωταρχικό συναίσθημα εκείνο του φόβου να φέρει σιγά σιγά στην επιφάνεια και άλλα κρυμμένα και ξεχασμένα από την καθημερινότητα συναισθήματα, όπως την ανάγκη για ουσιαστική επικοινωνία με τους γύρω μας, την ευγνωμοσύνη για όλα τα “δεδομένα” που είμαστε τυχεροί να έχουμε, τη δύναμη για επιβίωση, την προσαρμοστικότητα, την ικανότητα για αλλαγή. Συναισθήματα που μας βοηθάνε να αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία τις δύσκολες στιγμές που ζούμε και να βγούμε πιο δυνατοί και ώριμοι από όλη αυτή τη δοκιμασία. 

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να μην επικρατήσει ο φόβος και ο πανικός στο μυαλό και στις ζωές μας αλλά η λογική, η ατομική και συλλογική ευθύνη και η υπεύθυνη προστασία του εαυτού μας και των γύρω μας προκειμένου όλοι μαζί ενωμένοι να ξεπεράσουμε αυτήν την τόσο δύσκολη κατάσταση όσο πιο γρήγορα και ανώδυνα γίνεται.  

Ας προσαρμοστούμε λοιπόν στις αλλαγές της νέας πραγματικότητας, που για πολλούς από εμάς σημαίνει εκτός των άλλων και να δουλεύουμε από το σπίτι, και ας εκμεταλλευτούμε τον χρόνο που μας “δίνεται” όσο πιο δημιουργικά και εποικοδομητικά μπορούμε. Γιατί μπορεί να καλούμαστε να βγούμε βίαια από τη confort zone μας αλλά είναι στο χέρι μας να μην αφήσουμε αυτούς τους περιορισμούς να μας καταβάλλουν. 

Περιφρούρησε λοιπόν και νιώσε ευγνώμων για την υγεία σου και σκέψου πως δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι γύρω σου που παλεύουν για αυτή. Αναθεώρησε και αποσαφήνισε τις προτεραιότητές σου. Θυμήσου πόσο σημασία έχει για σένα η οικογένεια, ο ποιοτικός χρόνος με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, ο εθελοντισμός, ο χρόνος στη φύση, η δημιουργικότητα, το διάβασμα ενός βιβλίου, η παρακολούθηση μιας ταινίας, η επαφή με τις τέχνες, η ξεκούραση στον καναπέ μετά από μια δύσκολη μέρα, η συζήτηση και η επαφή με ένα φίλο! 

Αφιέρωσε τον χρόνο που σου δίνεται και πάρε μια ανάσα. Ανακάλυψε πτυχές του εαυτού σου που ίσως δεν γνώριζες ή είχες άθελα σου ξεχάσει και κάνε όλα αυτά τα οποία τόσο καιρό αμελούσες ή δεν προλάβαινες να κάνεις. Βοήθα αυτούς που σε έχουν ανάγκη και σήκωσε πιο συχνά το τηλέφωνο για να ακούσεις μια φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής. 

Γνώρισε καλύτερα τον εαυτό σου και έλα πιο κοντά στις πραγματικές του ανάγκες και μην ξεχνάς να σε φροντίζεις. Κάνε γυμναστική στο σπίτι, μαγείρεψε και φάε υγιεινά, κοιμήσου σωστά για να ενισχύσεις τη καλή λειτουργία του οργανισμού σου και την ψυχολογία σου, άκου μουσική για να ανεβάσεις τη διάθεσή σου

Τέλος, ενημερώσου σωστά και τήρησε με ατομική υπευθυνότητα τα μέτρα προστασίας του σήμερα και για έχουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο αύριο. 

Η ομάδα της Thrive μένει μαζί σου στο σπίτι και εύχεται υγεία και δύναμη σε όλους μας. 

Διάβασε ακόμα: