Η τεχνολογία έχει μπει στη ζωή μας και την έχει αλλάξει ριζικά. Και οι αλλαγές αυτές είναι εμφανείς σε κάθε τομέα. Από τον τρόπο που ζούμε, σκεφτόμαστε, συμπεριφερόμαστε, επικοινωνούμε αλλά και το σημαντικότερο; Τον τρόπο που εργαζόμαστε.

Αναμφισβήτητα υπάρχουν νέες ευκαιρίες, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχουν και πολλοί κίνδυνοι. Γιατί στην εποχή του Artificial Intelligence (τεχνητή νοημοσύνη) και του Machine Learning πρέπει να προστατέψουμε τις θέσεις εργασίας. Διαφορετικά εκείνες ενδέχεται να αντικατασταθούν από μηχανές. Που σκέφτονται και συμπεριφέρονται όπως εμείς.

Η τεχνολογία είναι εργαλείο. Είναι το μέσο που μας επιτρέπει να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο και να φτάσουμε σε έναν σκοπό. Δεν είναι και δεν πρέπει να είναι όμως ο σκοπός. Η τεχνολογία δεν είναι η λύση. Η λύση είμαστε εμείς

Το ζήτημα λοιπόν είναι να επαναπροσδιορίσουμε αφενός τα όριά της και να φέρουμε ξανά στο επίκεντρο τον άνθρωπο αποκτώντας μια υγιή σχέση μαζί της. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις δυνατότητές μας, χωρίς να βλάπτουμε την ανθρώπινη φύση μας.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για ηθική καινοτομία για τον απλούστατο λόγο ότι θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τη δύναμη της τεχνολογίας και τις δυνατότητες που μπορεί να μας προσφέρει. Και το σημαντικότερο; Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μάθουμε πώς να τη διαχειριστούμε και να την κάνουμε από εχθρό, σύμμαχο

Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους κεντρικούς άξονες του Thrive. Από τεχνολογικά εθισμένοι, να μάθουμε να κάνουμε διάλειμμα από την τεχνολογία. Να αποσυνδεόμαστε και να αποφορτιζόμαστε. 

Τι πρέπει λοιπόν να κάνουμε; Να αρχίσουμε να ρωτάμε τον εαυτό μας πόσο θέλουμε να εξελιχθούμε και να οραματιζόμαστε το μέλλον μας ως πρωταγωνιστές. Όχι σαν θεατές. Γιατί αυτή η επιλογή, είναι – ακόμα- δική μας.

Ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο!

Στις 16 Απριλίου το SAP NOW Athens 2019 έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Με τη συμμετοχή εμβληματικών προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και θέμα “Back to Human. Explore the Future of Intelligence”, θα δοθεί έμφαση στις έξυπνες τεχνολογίες και το πόσο εκείνες επηρεάζουν κάθε τομέα της ζωής μας. Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν. 

Διάβασε ακόμα:

Arianna Huffington: “Είμαστε Τεχνολογικά Εθισμένοι!”

Πώς Να Κάνεις Διάλειμμα Από Την Τεχνολογία