Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Γιατί πρέπει να αποφεύγουμε την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών οξέων.
– Πού βοηθάει το συνένζυμο Q10.


Σίγουρα έχεις ακούσει ότι τα ω3 λιπαρά δρουν προστατευτικά για την καρδιά. Ξέρεις όμως γιατί; Από επιδημιολογικές μελέτες έχει βρεθεί ότι τα άτομα που καταναλώνουν λιπαρά ψάρια έχουν λιγότερο σκληρά αγγεία.

Στον αντίποδα, η πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών οξέων, τα οποία βρίσκουμε στο κόκκινο κρέας, στο βούτυρο και στα τηγανητά θεωρείται βλαπτική, καθώς μειώνει την ικανότητα των αγγείων να διαστέλλονται και αυξάνει την αθηροσκλήρωση και τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Είναι ευνόητο, λοιπόν, ότι η αντικατάσταση κορεσμένων λιπαρών από ακόρεστα λιπαρά στη διατροφή μέσω ενός ποιοτικού ιχθυέλαιου συμβάλλει στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα και ως εκ τούτου προστατεύει την υγεία της καρδιάς.

Αρκούν όμως τα ω-3 λιπαρά ως ασπίδα προστασίας της καρδιάς;

Φυσικά η καλή υγεία της καρδιάς δεν διασφαλίζεται μόνο από ένα διατροφικό συμπλήρωμα. Ή μόνο μέσα από τη σωστή υγιεινή διατροφή. Η άσκηση και η αποχή από βλαπτικές συνήθειες, όπως το τσιγάρο, αποτελούν το πρώτο βασικό τρίπτυχο προστασίας. Ρόλο επίσης παίζει και ο έλεγχος των επιπέδων του στρες, καθώς έχει αποδειχθεί ότι τα αυξημένα επίπεδά του αποτελούν έναν ακόμα επιβαρυντικό για την καρδιά παράγοντα.

Όσον αφορά όμως την προστασία που εξασφαλίζουν τα ω-3, τα νέα επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν ότι αυτή θα μπορούσε να ενισχυθεί κι άλλο μέσα από τον συνδυασμό του με ένα άλλο διατροφικό στοιχείο. Ποιο είναι αυτό; Το Συνένζυμο Q10 που ως ισχυρό αντιοξειδωτικό εμποδίζει την οξείδωση της κακής χοληστερόλης.

Αναρωτιέσαι αν υπάρχει ένα διατροφικό συμπλήρωμα που συνδυάζει αυτά τα δύο. Κι όμως υπάρχει!

Το OMEGAZON PLUS της Health Aid

Είναι υψηλής καθαρότητας, Νορβηγικό ιχθυέλαιο, πλούσιο σε Ω3 λιπαρά οξέα, μαζί με Συνένζυμο Q10 που συνδυάζει τα οφέλη και των δύο για την υγεία του οργανισμού.  Ο συνδυασμός αυτός είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για την απελευθέρωση κυτταρικής ενέργειας και διατήρηση της υγείας του κυκλοφορικού και της ελαστικότητας των κυτταρικών μεμβρανών καθώς διατηρεί σε χαμηλά επίπεδα της χοληστερόλης και τα τριγλυκερίδια. Ταιριάζει σε όλους όσοι θέλουν να διασφαλίσουν την καλή υγεία του καρδιαγγειακού τους συστήματος, ενώ είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε όσους λαμβάνουν μακροχρόνια φαρμακευτική αγωγή για τη χοληστερίνη.

Πού θα το βρεις

Στα φαρμακεία μόνο από την Health Aid

Περισσότερες πληροφορίες

Pharma Center A.E.τηλ: 210 9604511 www.pharmacenter.gr

Τώρα που έμαθες περισσότερα για τους τρόπους που μπορείς να προστατέψεις την καρδιά σου, είναι σίγουρο ότι μπορείς να φροντίσεις καλύτερα τόσο τον εαυτό σου, όσο και την καρδιά σου.

Διάβασε ακόμα:

Τι Να (Μην) Κάνεις Για Να Κοιμάσαι Καλύτερα

10 Τρόφιμα Για Δυνατό Μυαλό Και Καλύτερη Συγκέντρωση

Author(s)

  • H συντακτική ομάδα του Thrive Global Greece προτείνει ιδέες και προϊόντα που κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.