Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Τι κερδίζεις αν ξυπνάς νωρίς.
-Πώς σε βοηθάει η οργάνωση της ντουλάπας σου.


Ξυπνάς και δεν έχεις ποτέ χρόνο; Πατάς συνεχώς snooze, δεν ξέρεις τι να φορέσεις, δεν προλαβαίνεις να φας πρωινό, πέφτεις σε κίνηση και φτάνεις για ακόμη μία φορά καθυστερημένος στο γραφείο; Έχεις σκεφτεί ποτέ τι κάνεις λάθος; Υιοθετώντας μερικές πρωινές συνήθειες θα καταφέρεις να διώξεις το άγχος και να αποκτήσεις ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.

1.Ξύπνα νωρίς

Έτσι θα έχεις τον χρόνο που χρειάζεσαι για να πάρεις το πρωινό σου, να κάνεις γυμναστική, να οργανώσεις την ημέρα σου, να διαβάσεις τα email σου, αλλά και να φτάσεις στην ώρα σου στην δουλειά ή το meeting σου, χωρίς να χρειαστεί να αγχώνεσαι.

2. Έχε τακτοποιημένη την ντουλάπα σου

Κάνε τη ζωή σου πιο εύκολη, έτσι ώστε να μην δυσκολεύεσαι να διαλέξεις τι θα φορέσεις σήμερα, επειδή απλά δεν μπορείς να το βρεις σε μία ακατάστατη ντουλάπα. Ακόμα καλύτερα διάλεξε τα ρούχα σου από το προηγούμενο βράδυ. Έτσι δεν θα σπαταλάς τον χρόνο σου προσπαθώντας να βρεις τι θα φορέσεις και δεν θα αγχώνεσαι επειδή έχεις καθυστερήσει.

3. Πιες νερό

Όσο απλό και αν ακούγεται αυτό, είναι πολύ σημαντικό για το ξεκίνημα της ημέρας σου. Σκέψου το εξής: αν κοιμάσαι στις 00.00 και ξυπνάς στις 07.00, αυτό σημαίνει ότι για 7 ώρες δεν είσαι ενυδατωμένος. Πίνοντας νερό το πρωί βοηθάς τον οργανισμό σου να αποβάλει τις τοξίνες, βελτιώνεις τον μεταβολισμό σου και αποκτάς μεγαλύτερη ενέργεια. Και βέβαια μην παραλείπεις το πρωινό σου καθώς εξασφαλίζει στον οργανισμό σου τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειάζεται για να λειτουργήσει καλύτερα.

4. Κάνε γυμναστική

Επειδή τα επίπεδα της ενέργειάς σου είναι υψηλότερα το πρωί αυτή είναι η ιδανικότερη ώρα για να κάνεις γυμναστική και να αποκτήσεις την ενέργεια που χρειάζεσαι για να βγάλεις την ημέρα.

5. Σκέψου και οργάνωσε την ημέρα σου

Κάθε πρωί σκέψου τι πρέπει να κάνεις και βάλε τις υποχρεώσεις σου σε τάξη. Έτσι δεν θα καθυστερείς ούτε θα χάνεις τον χρόνο σου με ανούσια πράγματα και θα ασχολείσαι με τα πιο σημαντικά. Αφιέρωσε 2 λεπτά σε όλα όσα πρέπει να κάνεις και φτιάξε το πλάνο της ημέρας σου.

6. Σκέψου θετικά

Είσαι αισιόδοξος και σκέφτεσαι θετικά ή αντιμετωπίζεις την κάθε σου ημέρα με άγχος; Επειδή όλα ξεκινούν από το μυαλό, σκέψου διαφορετικά. Σκέψου όλα όσα μπορείς να καταφέρεις και άσε στην άκρη όλα τα άλλα.

“Αν σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα της ζωής μου, θα ήθελα να κάνω αυτό που κάνω τώρα; Όποτε η απάντηση είναι όχι, ξέρω ότι πρέπει να αλλάξω κάτι” – Steve Jobs

7. Να είσαι ευέλικτος

Παρ’ όλες τις προσπάθειές σου τα πρωινά σου μπορεί να μην πηγαίνουν πάντα όπως θέλεις. Γι΄αυτό προσπάθησε να είσαι ευέλικτος ώστε να μπορείς να χειριστείς όσο τό δυνατόν καλύτερα και πιο ψύχραιμα ότι πηγαίνει στραβά.

Διάβασε ακόμα:

H Καλύτερη Ώρα Για Γυμναστική

Ένας Γιατρός Σου Λέει Πώς Θα Βελτιώσεις Τον Τρόπο Ζωής Σου

Author(s)

  • Jonathan Alpert

    ψυχοθεραπευτής

    Ο Jonathan Alpert είναι ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας και σύμβουλος καριέρας.