Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς μπορείς να αποφύγεις τη συχνή επαφή με τον πρώην σου.
-Πώς θα σε βοηθήσει η εργασιοθεραπεία.


Δεν υπάρχει αμφιβολία πως πολλοί από εμάς έχουμε συνάψει σχέσεις στον εργασιακό μας χώρο. 

Άλλοι κατάφεραν και πήγαν τη σχέση τους ένα βήμα παραπέρα. Δηλαδή παντρεύτηκαν και έκαναν παιδιά. Και άλλοι έχουν χωρίσει και έχουν δυσκολευτεί να κρατήσουν τα τυπικά.

Πόσο δύσκολο είναι άραγε να δουλεύεις με τον πρώην σου δεδομένου ότι πρέπει να τον βλέπεις κάθε μέρα στον ίδιο χώρο;

Στην αρχή μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο, κλείνεσαι στον εαυτό σου, σκέφτεσαι να αλλάξεις δουλειά, ώστε να μη τον βλέπεις. Και αν η σχέση σας είχε γνωστοποιηθεί είναι πιθανό όλοι οι συνάδελφοι να σε ρωτάνε τι έχει συμβεί μεταξύ σας. Ακόμα χειρότερο σενάριο είναι όταν ο πρώην αποκαλύπτει πράγματα για εσένα που δεν ήθελες. Όχι ιδιαίτερα εύκολες καταστάσεις θα έλεγε κανείς. Τι μπορείς να κάνεις όμως ώστε να ξεπεράσεις τον πρώην σου και να μη φύγεις από τη δουλειά σου; 

Πώς να χειριστείς τον χωρισμό με κάποιον από το εργασιακό σου περιβάλλον

-Κρατάς τυπικές επαφές χωρίς πολλά πολλά και αρχίζεις να κάνεις εργασιοθεραπεία. Επικεντρώνεσαι, δηλαδή, στη δουλειά σου και στον εαυτό σου χωρίς να σε απασχολεί η πρώην σχέση σου. 

-Αν ο ή η πρώην σου αρχίσει να μιλάει άσχημα για εσένα, θα πρέπει να κάνεις μια σοβαρή συζήτηση μαζί του. Μην ξεχνάς ότι οποιαδήποτε συκοφαντία εις βάρος σου είναι επιλήψιμη και ο νόμος είναι με το μέρος σου.

-Αν δυσκολεύεσαι στην αρχή να το ξεπεράσεις, ζήτα από το αφεντικό σου να σε μετακινήσει σε άλλο πόστο. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει. 

-Οι χωρισμοί ανέκαθεν δεν είναι εύκολοι. Και σίγουρα υπάρχουν χωρισμοί που σε ρίχνουν ψυχολογικά. Όμως σε καμία περίπτωση αυτό δεν θα πρέπει να σου κοστίσει τη δουλειά σου. Χρειάζεσαι ηρεμία, να έχεις καθαρό μυαλό και φυσικά να μη χάσεις τον εαυτό σου.

-Δώσε στον εαυτό σου το χρόνο που χρειάζεται για να ανασυγκροτηθείς και να προχωρήσεις τη ζωή σου. Ένας νέος έρωτας, εξάλλου, μπορείς να σου χτυπήσεις την πόρτα εκεί που δεν το περιμένεις. Και τότε κάθε ανάμνηση του πρώην είτε το βλέπεις στον εργασιακό σου χώρο είτε όχι θα αποδυναμωθεί. 

Διάβασε ακόμα:

Όλα Όσα Μπορεί Να Σου Χαρίσει Ένας Χωρισμός

16+1 Ερωτήσεις Για Τη Θεραπεία Ζεύγους

Author(s)

  • Τίνα Μιχαηλίδου

    Relationship Blogger

    Η Τίνα Μιχαηλίδου γεννημένη στη Λευκωσία της Κύπρου. Τα τελευταία 7 χρόνια γράφει για χωρισμούς και σχέσεις με βάση τη δική της εμπειρία και προσπαθεί να εμψυχώσει και άλλους χωρισμένους μέσα από τα κείμενά της.