Δεν θα ξεχάσω τις πρώτες μέρες που ο τρίχρονος τότε πρώτος μου γιος ξεκίνησε να πηγαίνει στον παιδικό σταθμό. Με κατέκλυζαν ανάμεικτα συναισθήματα συγκίνησης, που το μωράκι μου μεγάλωσε πια και πάει «σχολείο», αγωνίας για το πώς θα προσαρμοστεί και στενοχώριας κάθε φορά που κλαίγοντας γοερά γαντζωνόταν από πάνω μου για να μην τον δώσω στην «κακιά» δασκάλα. Τα ίδια συναισθήματα και ας ήμουνα πια «έμπειρη» ένιωσα και λίγα χρόνια μετά όταν με το καλό ήρθε και η σειρά του δεύτερου γιου μου να ανέβει τα σκαλιά του σχολείου. Τα ίδια συναισθήματα όμως νιώθω και σήμερα και ας έχουν περάσει 10 χρόνια πια από εκείνο το πρώτο κουδούνι. Γιατί μπορεί το άγχος της αρχής να μη με κυριεύει πια τόσο έντονα αλλά το άγχος και η ευχή για μια καλή και αποδοτική σχολική χρονιά είναι πάντα στην καρδιά κάθε μαμάς, παλιάς και νέας. Και κάθε φορά που χτυπάει το κουδούνι, κάθε φορά που βλέπεις αγχωμένα προσωπάκια να κουβαλάνε τεράστιες τσάντες φορτωμένες με υποχρεώσεις, όνειρα και στόχους θέλεις να είσαι εκεί δίπλα τους για να κάνεις αυτό το ταξίδι τους προς τη γνώση όσο πιο βατό, δημιουργικό και ευχάριστο γίνεται. 

Γιατί μπορεί το άγχος της αρχής να μη με κυριεύει πια τόσο έντονα αλλά το άγχος και η ευχή για μια καλή και αποδοτική σχολική χρονιά είναι πάντα στην καρδιά κάθε μαμάς, παλιάς και νέας.

Σαν καλοί μαθητές λοιπόν φροντίζουμε να προετοιμαστούμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, όσο καλύτερα γίνεται για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά. Και κάπου εκεί ανάμεσα στα βιβλία, τα τετράδια, τους δασκάλους και τους καθηγητές ας φροντίσουμε για όλα εκείνα που εξασφαλίζουν στα παιδιά μας μια σχολική απόδοση γεμάτη ενέργεια και ευεξία και σε εμάς ένα όσο το δυνατόν πιο ομαλό πρόγραμμα στο γεμάτο υποχρεώσεις χειμώνα που μας περιμένει. Με σωστή διαχείριση χρόνου, ποιοτικό ύπνο, ισορροπημένη διατροφή και θετική ψυχολογία μικροί μεγάλοι μπαίνουμε σε thrive mode και – ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών – βάζουμε στόχο στο τέλος της χρονιάς να αποφοιτήσουμε όλοι με «Άριστα»!

Καλή μας αρχή!

Διάβασε ακόμα:

8 Μυστικά Για Να Μπουν Μικροί Και Μεγάλοι Ξανά Σε Πρόγραμμα

Όσα Πρέπει Οπωσδήποτε Να Ξέρει Πριν Πάει Πρώτη

Author(s)