Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιους προτιμούν οι ψείρες και γιατί; Ποια εποχή του χρόνου σημειώνουν έξαρση; Και πού είναι πιο πιθανό να κολλήσει κάποιος; Αν γνωρίζεις τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις είναι πιο εύκολο να δράσεις προληπτικά, ώστε να μειώσεις τις πιθανότητες να κολλήσει το μικρό σου και εσύ μαζί του. Μάθε λοιπόν ότι τα σημεία που συχνάζουν οι ψείρες είναι:

Στα κεφάλια των παιδιών

Κι αυτό γιατί σε αυτές τις ηλικίες τα παιδιά έρχονται σε συχνή επαφή μεταξύ τους κατά το παιχνίδι. Ο αυχένας και η περιοχή πίσω από τα αυτιά είναι τα σημεία που συνήθως φωλιάζουν. Δεδομένου ότι οι ψείρες αγαπούν τη ζέστη και την υγρασία οι εποχές έξαρσης είναι η άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Το χειμώνα λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας είναι πολύ πιο δύσκολο να επιβιώσουν εκτός κεφαλής.

Σε σχολεία και νηπιαγωγεία

Σε αυτούς τους χώρους υπάρχει συνωστισμός παιδιών τα οποία έρχονται σε στενή επαφή μεταξύ τους. Αυτός είναι ο λόγος που οι ψείρες είναι πιο συχνές σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και σχολικής ηλικίας. Δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν όμως μόνο τα παιδιά όταν υπάρχουν κρούσματα, αλλά και οι δάσκαλοι που χρειάζεται να μεριμνούν για την πρόληψη του προβλήματος ιδιαίτερα την εποχή έξαρσης.

Στις κατασκηνώσεις

Οι κατασκηνώσεις είναι ένα μέρος που είναι πιθανό να τις βρεις όχι μόνο των ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών το καλοκαίρι, αλλά και λόγω της στενής επαφής των παιδιών. Μην ξεχνάς ότι τα παιδιά στην κατασκήνωση περνούν όλη τη μέρα μαζί και μπορεί να μοιράζονται αντικείμενα όπως βούρτσες και μαξιλάρια. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να κολλήσουν και οι ενήλικες. Αν είσαι λοιπόν ομαδάρχης ή προπονητής, καλό είναι να φροντίσεις για την πρόληψή σου.

Μία μόνο ψείρα αρκεί

Αν πάντως βρεις μια ψείρα σε καμία περίπτωση μη μείνεις με σταυρωμένα τα χέρια θεωρώντας ότι μόνο μία δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας. Ποτέ μα ποτέ μία ψείρα δεν θα εγκαταλείψει ένα κεφάλι από μόνη της. Ακόμα κι αν την απομακρύνεις το πιθανότερο είναι ότι κάπου στο κεφάλι υπάρχει κάποια άλλη ή αυτή που βρήκες έχει γεννήσει τα αυγά της. Αυτό που χρειάζεται να ξέρεις είναι ότι κάθε ψείρα ζει 40 μέρες και γεννά έως και 300 αυγά που λέγονται κόνιδες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί εύκολα κάποιος να γεμίσει έστω και με την επίσκεψη μόνο μίας ψείρας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο να χρησιμοποιήσεις άμεσα αντιφθειρικό προϊόν για την εξόντωσή τους αλλά επιπλέον να φροντίσεις ν’ απομακρυνθούν με το ειδικό βουρτσάκι και οι κόνιδες.

Γι’ αυτό σου προτείνουμε:

Το Repel®
Anti-lice Restore

Είναι ένα Πρωτοποριακό Σύστημα Εξόντωσης και Απώθησης ψειρών που έχει αναπτυχθεί στα εργαστήρια της Uni-pharma και έχει τριπλή δράση: σκοτώνει ψείρες και κόνιδες μέσα σε 15 λεπτά, εξαλείφει και τα υπολείμματα από τις κόνιδες χάρη στο ειδικά σχεδιασμένο χτενάκι που περιέχει και αφήνει τα μαλλιά καθαρά μετά από απλό ξέβγαλμα.

Το Repel® Anti-lice Prevent

Είναι ένα αποτελεσματικό απωθητικό για τις ψείρες, κατάλληλο για την πρόληψη της φθειρίασης. Συνιστάται να χρησιμοποιείται προληπτικά ιδιαίτερα τις περιόδους έξαρσης στα παιδιά κατά τη σχολική περίοδο και σε ενήλικα άτομα που έρχονται σε επαφή μαζί τους όπως γονείς και εκπαιδευτικοί.

Να χρησιμοποιείς τα αντιφθειρικα προϊόντα με ασφαλή τρόπο. Να διαβάζεις πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες για το προϊόν πριν από τη χρήση.

Διάβασε ακόμα:

8 Μυστικά Για Να Μπουν Μικροί Και Μεγάλοι Ξανά Σε Πρόγραμμα

Αφιέρωμα Σχολείο: To Κουδούνι Χτύπησε!

Author(s)

  • H συντακτική ομάδα του Thrive Global Greece προτείνει ιδέες και προϊόντα που κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.