Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί να πας στο σουπερμάρκετ χορτάτος.
-Πότε είναι πιο πιθανό να υποκύψεις στον πειρασμό.


Την επόμενη φορά που θα πας στο σούπερ μάρκετ, μην πάρεις μόνο ένα καλάθι, πάρε μαζί σου και ένα μήλο! Γιατί θα ρωτήσεις σίγουρα. Επειδή σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα όσοι τρώνε κάτι υγιεινό πριν πάνε στο σούπερ μάρκετ, φεύγουν με πιο υγιεινές αγορές συγκριτικά με αυτούς που ψωνίζουν πεινασμένοι ή έχοντας καταναλώσει ανθυγιεινό φαγητό. 

Τι έδειξε η έρευνα

Οι ερευνητές έδωσαν σε τρεις ομάδες καταναλωτών τρία διαφορετικά σνακ πριν πάνε για ψώνια. Μία ομάδα έφαγε μία φέτα μήλο, μία άλλη ένα μπισκότο και η τρίτη τίποτα. Κοιτώντας στη συνέχεια τα ψώνια τους, οι ερευνητές είδαν ότι όσοι είχαν καταναλώσει τη φέτα του μήλου αγόρασαν κατά 28% περισσότερα φρούτα και λαχανικά από την ομάδα που έφαγε το μπισκότο και κατά 25% από την ομάδα που ψώνισε με άδειο στομάχι.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό! Οι ερευνητές οδηγήθηκαν σε παρόμοια αποτελέσματα και στη συνέχεια της έρευνας, όπου έδωσαν σε δύο ομάδες αυτή τη φορά ένα ποτήρι σοκολατούχο γάλα πριν ξεκινήσουν τα ψώνια τους. Στη μία περίπτωση περιέγραψαν το γάλα ως υγιεινό και στη άλλη ως ανθυγιεινό. Το συμπέρασμα και πάλι ήταν πως η ομάδα που ήπιε το “υγιεινό” γάλα έκανε πολύ πιο υγιεινές αγορές σε σχέση με την άλλη που είχε πιει το “ανθυγιεινό”.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Οτιδήποτε σε βάζει σε μία υγιεινή νοοτροπία, είτε πρόκειται για πραγματικά υγιεινό ή μη φαγητό, μπορεί να οδηγήσει το μυαλό σου σε πιο υγιεινές επιλογές. Λειτουργεί σαν ψευδοφάρμακο. Γι’ αυτό θυμήσου! Φάε ένα υγιεινό σνακ πριν πας στο σούπερ μάρκετ και το καλάθι σου θα σε ευγνωμονεί.

Διάβασε ακόμα:

Όλη Η Αλήθεια Για Το Τσιμπολόγημα

Όλα Τα Μυστικά Για Τα Λαχανικά