Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί δεν πρέπει να υπεραναλύεις.
-Ότι δεν πρέπει να αφήνεις το χρόνο να περνάει.


Πόσες φορές έχει συμβεί να έχουμε μια ιδέα στο νου μας, αλλά ποτέ να μην την εφαρμόζουμε; Να τη σκεφτόμαστε συνεχώς, να την εξετάζουμε και να την αναλύουμε, δίχως όμως να κάνουμε κάποια ενέργεια για την πραγματοποίησή της;

Όλοι γνωρίζουμε πως η υπερβολική σκέψη των ιδεών, των στόχων και των ονείρων μας δεν οδηγεί αυτόματα στην υλοποίησή τους. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που η υπερανάλυση κάνει τα εμπόδια να φαίνονται μεγαλύτερα απ’ ό,τι είναι, δημιουργεί αρνητικές σκέψεις και, κυρίως, καθυστερεί όλα τα σπουδαία πράγματα που μπορούν να προκύψουν στη ζωή μας από μια λαμπρή ιδέα μας.

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, επομένως, είναι να περάσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται από την απλή σκέψη στην πράξη. Και δεν υπάρχει ευκολότερος τρόπος να γίνει αυτό, από το να αντιληφθούμε ότι πάντοτε υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε άμεσα, το οποίο θα μας φέρει πιο κοντά στο στόχο.

Μια απλή καταγραφή της ιδέας μας, η δημιουργία ενός πλάνου, η αναζήτηση περισσότερων πληροφοριών στο διαδίκτυο, η αγορά των αρχικών εργαλείων, μία σημείωση στο κινητό, μία κλήση ή μία αποστολή ενός e-mail για να κανονίσουμε μία ενδεχόμενη συνάντηση είναι μερικές ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε στο ξεκίνημα κάθε ιδέας.

Μην αφήνεις το χρόνο να περνάει

Είναι γεγονός ότι η επιθυμία για δράση μειώνεται όσο ο χρόνος περνάει. Για την ακρίβεια, όσο περισσότερο περιμένουμε για να κάνουμε το πρώτο «βήμα», τόσο πιθανότερο είναι να μην το πράξουμε ποτέ. Ο φόβος, η ανησυχία και η ανασφάλεια θα εξουσιάσουν το μυαλό μας και θα μας κρατήσουν καθηλωμένους στην αδράνεια και την απραξία.

Μια ιδέα απαιτεί όρεξη, φαντασία, ενέργεια, θέληση, πάθος, μα προπάντων, απαιτεί από αυτόν που την έχει, να ξεκινήσει να δρα.

Κάνε το πρώτο βήμα 

Το πρώτο βήμα είναι το πιο σημαντικό μέρος για την εκτέλεση μιας ιδέας. Συνδέει τις πράξεις μας με όσα έχουμε σκεφτεί και «ζωντανεύει» όσα μέχρι εκείνη τη στιγμή υπήρχαν μόνο μέσα στο μυαλό μας. Ξεφεύγουμε από την παθητική κατάσταση του «Σκέφτομαι» και εξερευνούμε νέα μονοπάτια μέσω του «Πράττω».

Τίποτα δε συνέβη στη ζωή μας, απλώς, επειδή το σκεφτήκαμε. Όλα έρχονται μέσα από πράξεις. Μάθαμε να κολυμπάμε, κολυμπώντας, όπως και μάθαμε να οδηγάμε, οδηγώντας. Με το ίδιο σκεπτικό, θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε αυτό που έχουμε σκεφτεί, μόνο, όταν μπούμε στη διαδικασία να το κάνουμε πράξη. Μόνο όταν επιχειρήσουμε το πρώτο «βήμα».

Τίποτα δε συνέβη στη ζωή μας, απλώς, επειδή το σκεφτήκαμε. Όλα έρχονται μέσα από πράξεις

Δεν έχει σημασία αν το πρώτο «βήμα» είναι μικρό ή αποτύχει. Και στις δύο περιπτώσεις οφείλουμε να επαινέσουμε τον εαυτό μας και να νιώσουμε υπερήφανοι που κινηθήκαμε προς την πραγματοποίηση της ιδέας μας. Καμία σκέψη δεν μπορεί να μας προσφέρει την εμπειρία που αποκτούμε κάνοντας αυτή την πρώτη πράξη.

Κι όταν αμφιβάλλεις; Τι κάνεις;

Η κατάκτηση των στόχων και η υλοποίηση των ονείρων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πάντα θα υπάρχουν κάποιες μικρές στιγμές που θα αμφιβάλλουμε για κάτι ή θα νιώθουμε δισταγμούς.  Σε αυτές τις στιγμές αξίζει να θυμόμαστε ότι είναι η δική μας ζωή κι ότι είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι για τον τρόπο που τη ζούμε. Αν εμείς δεν κυνηγήσουμε αυτό που επιθυμούμε, κανείς δεν θα το κάνει για εμάς.

Διάβασε ακόμα:

11 Νέα Δεδομένα Που Δεν Ήξερες Για Τη Μοναξιά

Πώς Θα Παραμείνεις Συγκεντρωμένος Σε Ένα Γραφείο Γεμάτο Θόρυβο

Author(s)

  • Ο Άγγελος Μπορονικολός είναι ένθερμος υποστηρικτής της Προσωπικής Ανάπτυξης και της Αυτοβελτίωσης. Αυτή την περίοδο κάνει τα πρώτα του βήματα ως Motivational Coach και παράλληλα έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα «Success Calling», με σκοπό να παρακινήσει τους νέους ανθρώπους να υιοθετήσουν ένα νέο και παραγωγικό τρόπο σκέψης που θα τους οδηγήσει στην Επιτυχία. Όραμά του είναι να ενισχύσει τους ανθρώπους να αντιληφθούν ότι μπορούν να δημιουργήσουν τη ζωή τους όπως επιθυμούν.