Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς να διαφυλάξεις την ψυχική σου υγεία.
-Γιατί παίζει μεγάλο ρόλο η διατροφή σου.


Αν και σίγουρα ήταν κάτι που σχεδόν κανείς μας δεν ήθελε, το δεύτερο lockdown στη χώρα μας είναι γεγονός και από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου, όλοι θα μείνουμε σπίτι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Αν το άγχος ήδη σου χτυπάει την πόρτα, πάρε βαθιές ανάσες και διάβασε τις επόμενες γραμμές γιατί σίγουρα τα παρακάτω tips θα σε βοηθήσουν.

Ιδού λοιπόν τι να κάνεις για να παραμείνεις υγιής ακόμα κα σε lockdown:

Φάε σωστά

Είναι σίγουρα πολύ δελεαστικό το να φας εκείνο το σοκολατάκι που έχεις στο ψυγείο ή να κάνεις μια μεγάλη τάρτα γεμάτη τυριά, αλλά αυτές οι επιλογές δεν είναι και πολύ σοφές.

Έρευνες έχουν δείξει ότι το φαγητό σου επηρεάζει την ψυχολογία αλλά και την γενική σου υγεία, επομένως το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι ισορροπημένες διατροφικές επιλογές ώστε να θωρακίσεις και να προστατεύσεις τον οργανισμό σου.

Βρες τα με τον εαυτό σου

Τώρα που όλοι μας έχουμε πολύ περισσότερο χρόνο για εμάς τους ίδιους, ίσως ήρθε η ώρα να κάνεις μια ενδοσκόπηση και να τα βρεις με τον εαυτό σου. Μπορείς να δοκιμάσεις διαλογισμό ή να βάλεις χαλαρή μουσική και να κάνεις την αυτοκριτική σου. Θυμήσου να μην είσαι πολύ αυστηρός και σίγουρα εν καιρώ, όχι μόνο θα βρεις τα πατήματά σου αλλά είναι πολύ πιθανό μετά το lockdown να νιώθεις πιο ισορροπημένος από ό,τι πριν.

Διατήρησε την επαφή με όσα και όσους αγαπάς

Αν δεν μπορείς να δεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα ή να κάνεις όσα αγαπάς, προσπάθησε να μην χάσεις την επαφή μαζί τους. Μπορείς να κάνεις Zoom calls με την οικογένειά σου ή να δοκιμάσεις τις συνεδρίες μέσω διαδικτύου για το αγαπημένο σου χόμπι. Ανάμεσα σε άλλα, αυτό θα σε βοηθήσει να μην κάνεις αρνητικές σκέψεις.

Η υγεία, είναι από τα σημαντικότερα αγαθά αν όχι το σημαντικότερο και καλό θα είναι να μην το ξεχνάς. Σε λίγο καιρό, όλοι θα επιστρέψουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς και σίγουρα όταν θα γίνει αυτό θα θέλεις να είσαι υγιής και δυνατός ψυχολογικά, ώστε να κάνεις όλους τους στόχους πραγματικότητα!

Διάβασε ακόμα:

Πώς θα τελειώσει η πανδημία;

Πανδημία COVID-19: Το δεύτερο κύμα