Το παιδί της φίλης σου, το ανιψάκι σου, οι συμμαθητές του παιδιού σου; Οι ψείρες είναι γνωστό ότι παρουσιάζουν έξαρση το φθινόπωρο και την άνοιξη σε χώρους, όπως παιδικοί σταθμοί και σχολεία, αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου μπορεί εύκολα να γίνει η μετάδοσή τους από το ένα κεφάλι στο άλλο. Τι μπορείς να κάνεις, όμως, όταν ακούς διαρκώς για τα κρούσματα γύρω σου; Λογικό να ψάχνεις ένα φυσικό τρόπο που θα κρατήσει τις ψείρες μακριά από το κεφαλάκι του παιδιού σου και το δικό σου, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται επιβαρυντικά χημικά συστατικά. Υπάρχει τρόπος;

Υπάρχουν φυσικές λύσεις απώθησης;

Το ξέπλυμα με ξύδι είναι ένας παραδοσιακός τρόπος που μπορείς να δοκιμάσεις και που σίγουρα θα σου έχει προτείνει η μαμά ή η γιαγιά σου. Το ίδιο και το ξέπλυμα με τσάι από ευκάλυπτο.

Επίσης, το πέρασμα με ελαιόλαδο του τριχωτού της κεφαλής αναφέρεται ότι μπορεί να προκαλέσει ασφυξία, αν κάποιος ανεπιθύμητος περαστικός επισκέπτης έχει μετοικίσει στην περιοχή, οπότε σε προληπτική βάση ίσως έχει αποτέλεσμα.

Μία ακόμα προτεινόμενη συμβουλή είναι να επιδιώκεις να στεγνώνεις τα μαλλιά του παιδιού και τα δικά σου με το πιστολάκι μετά το λούσιμο, επειδή η αυξημένη θερμοκρασία λειτουργεί απωθητικά για τις ψείρες.

Είναι όμως όλα αυτά αρκετά;

Πιθανόν όχι, αφού οι ψείρες, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι ειδικοί, είναι περισσότερο ανθεκτικές από ποτέ. Ακόμα περισσότερο από ό,τι ήταν στο παρελθόν, μια και έχουν αποκτήσει ανοχή λόγω της συχνής χρήσης προϊόντων για την εξολόθρευσή τους.

Τι σου προτείνουμε;

Το Repel® Anti-lice Prevent. Η χρήση του συνιστάται προληπτικά στα παιδιά κατά τη σχολική περίοδο ή την κατασκήνωση και σε άτομα που συνωστίζονται συχνά σε μέσα μαζικής μεταφοράς, δημόσιους χώρους και λοιπά μέρη, όπου δύναται να υπάρχει επαφή με κοινόχρηστα καθίσματα κλπ. Η σύνθεσή του αυτή, επίσης, εξασφαλίζει ότι η απώθηση των ψειρών διατηρείται για τουλάχιστον 48 ώρες από την εφαρμογή. Αυτό δίνει το πλεονέκτημα να τοποθετείται κάθε 2 μέρες και όχι κάθε μέρα, όπως σχεδόν όλα τα άλλα αντίστοιχα προϊόντα.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μετά από θεραπεία αποφθείρωσης, για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων και την αποφυγή νέας αποίκησης του κεφαλιού.

Και φυσικά, μπορεί να το χρησιμοποιήσει όλη η οικογένεια προληπτικά. Και το σημαντικότερο, είναι ένα απόλυτα φυτικό προϊόν, αλλά και ταυτόχρονα ασφαλές.


Να χρησιμοποιείς τα αντιφθειρικα προϊόντα με ασφαλή τρόπο. Να διαβάζεις πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες για το προϊόν πριν από τη χρήση.


Διάβασε ακόμα:

8 Μυστικά Για Να Μπουν Μικροί Και Μεγάλοι Ξανά Σε Πρόγραμμα

Τι Θα Φάω Στο Σχολείο Μαμά;

Author(s)

  • H συντακτική ομάδα του Thrive Global Greece προτείνει ιδέες και προϊόντα που κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.