Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Με ποιες κινήσεις θα κάνεις άβολες συζητήσεις πιο «χαλαρές».
-Τι δεν πρέπει να κάνεις στον συνομιλητή σου.


Την ώρα που στην προσωπική μας ζωή, η διαχείριση των άσχημων νέων μπορεί να είναι δύσκολη, στην επαγγελματική μας ζωή τα πράγματα πολλές φορές είναι ακόμα χειρότερα. Ωστόσο, ορισμένες φορές δεν μπορείς να αποφύγεις την ανάμειξη σε μια δύσκολη κατάσταση. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ορισμένα tips αναφορικά με την γενική σου στάση και την γλώσσα του σώματος που μπορούν να βοηθήσουν τόσο εσένα, που κάνεις την ανακοίνωση, όσο και το άτομο το οποίο επηρεάζει.

Στο Thrive Global, άλλωστε, ένας από τους πυλώνες μας είναι η συμπόνοια, μιας και μπορεί να σε πάει πολύ ψηλά. Και το να είσαι συμπονετικός αλλά και ευθύς δεν έχει να κάνει μόνο με το τι λες, αλλά και με την γενικότερη στάση σου. «Η μη λεκτική επικοινωνία είναι μεγάλο κομμάτι της γενικής μας επικοινωνίας», λέει ο επικεφαλής επικοινωνίας του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο στη Νέα Υόρκη, Mark G. Frank. Ο ίδιος μάλιστα, έχει περάσει από το FBI και την CIA και δίνει 4 tips ώστε να μπορέσεις και εσύ να ανακοινώσεις με τον κατάλληλο τρόπο άσχημα νέα, χρησιμοποιώντας την γλώσσα του σώματός σου.

Χαλάρωσε τη στάση σου

Ο ίδιος, συμβουλεύει να αποφύγεις μια αυστηρή στάση σώματος. Ακόμα και αν η φωνή σου είναι απαλή, ο συνομιλητής σου θα εκλάβει το μήνυμα από την αυστηρή σου στάση σώματος και αυτά που θα πεις θα ακουστούν χειρότερα. Μάλιστα, συνιστά να γύρεις απαλά το κεφάλι σου στο πλάι μιας και αυτό εκπέμπει μια «τρωτή» δική σου αύρα αλλά και γενικότερη περιέργεια για το άλλο άτομο. Επιπλέον, προτείνει αν είσαι καθιστός να έχεις μια επίσης χαλαρή στάση σώματος.

Να έχεις ένα απαλό χαμόγελο καθόλη την διάρκεια της συζήτησης

«Το χαμόγελο είναι το κλειδί για όλα», τονίζει. Φυσικά βέβαια, δεν μπορείς να χαμογελάς πλατιά όταν ανακοινώνεις κάτι άσχημο. Ωστόσο, μπορείς να έχεις ένα απαλό χαμόγελο, ένα «μειδίαμα», όπως συμβουλεύει ο ειδικός. «Οι άνθρωποι γύρω σου θα νιώθουν πιο άνετα, δεν θα τους φαίνεσαι τόσο αυστηρός», λέει ο Frank.

Πρόσεχε το βλέμμα σου

Έχε στο μυαλό σου το βλέμμα σου να μην είναι έντονο, γιατί έτσι δίνεις το μήνυμα ότι θέλεις να κυριαρχήσεις. Από την άλλη, μην έχεις και απλανές βλέμμα γιατί αυτό δείχνει ότι δε νοιάζεσαι. «Να διατηρείς οπτική επαφή με τον φυσιολογικό τρόπο. Την ώρα που μιλάς στον συνομιλητή σου να τον κοιτάς, και μετά όχι… και μετά απλά κοίτα τον ξανά», συνιστά ο ειδικός.

Κάνε ότι κάνει ο άλλος

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία. Απλά αντίγραψε τις κινήσεις του συνομιλητή σου. Γνέψε, χαμογέλασε λίγο κ. ο. κ. Το να κάνεις ό,τι ο απέναντί σου θα προσδώσει οικειότητα ανάμεσά σας. «Προσοχή όμως, αν καταλάβει ότι τον αντιγράφεις δεν θα είναι καλό για εσένα», τονίζει. Να το κάνεις τόσο, όσο είναι το σωστό.

Διάβασε ακόμα:

Τα Σημάδια Που Αποκαλύπτουν Ότι Κάποιος Σε Συμπαθεί

Η Πρώτη Εντύπωση Έχει Σημασία. Είναι Όμως Πάντα Αλάνθαστη;

Author(s)

  • Η Melissa Chu είναι ειδική σε θέματα ευεξίας.