Η πεποίθηση σχετικά με το τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος επιχειρηματίας, CEO, ή οποιοδήποτε είδος επιτυχημένου ηγέτη αλλάζει. Πλέον σημειώνεται μια στροφή προς μια πιο ανθρώπινη προσέγγιση με ενσυναίσθηση και οι ηγέτες σκέφτονται πιο ανοιχτά ως προς τον τρόπο που συμπεριφέρονται-πώς μπορούν να δουλεύουν στην πρώτη γραμμή πιο χαρούμενοι και με μεγαλύτερη έμπνευση και να κατανοούν καλύτερα τι κάνει μια ομάδα ενωμένη και ικανή να δουλέψει αρμονικά. 

Ακολουθούν 5 πράγματα που όλοι μπορούμε να σταματήσουμε να κάνουμε, για να γίνουμε πιο ανθρώπινοι στην δουλειά.

1. Σταματήστε να πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να δείξετε τα συναισθήματά σας. 

Η δουλειά στηρίζεται σε προσωπικές σχέσεις και αν θέλετε να κατανοήσετε, να εμπνεύσετε και να επηρεάσετε τους ανθρώπους, πρέπει να είστε πιο έξυπνοι με τα συναισθήματα. Από την καλλιέργεια εμπιστοσύνης με την ομάδα σας, τη δημιουργία ενός οράματος και την εξυπηρέτησή του, μέχρι την ικανότητα να σκέφτεστε δημιουργικά και να μαθαίνετε από τα λάθη σας, όσο περισσότερο κατανοείτε τα συναισθήματά σας, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αποδοτικότητα και η επιτυχία σας. 

2. Σταματήστε να φοβάστε την αποτυχία. 

Αποδεχτείτε ότι περιστασιακές αποτυχίες ή λάθη είναι μέρος του παιχνιδιού και μπορούν να σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε την επιτυχία. Γιορτάστε όσα δεν πήγαν λάθος, αναζητήστε έμπνευση και να είστε ανοιχτοί σε νέες δυνατότητες. Η επιχειρηματική ζωή δεν ακολουθεί πάντα τις προβλέψεις-η ανακάλυψη νέων ευκαιριών και ελπίδας σε κάθε εμπόδιο θα έπρεπε να είναι ο στόχος. 

3. Σταματήστε να καθοδηγήστε από τη ρουτίνα. 

Η ευελιξία είναι σημαντική για την ευτυχία, την ηρεμία και την αποδοτικότητα, τη δική σας και της ομάδας σας. Ξεπεράστε το τυπικό ωράριο 9-5 και ίσως δείτε τη φαντασία και την καινοτομία σας να εξελίσσονται. 

4. Σταματήστε να σκέφτεστε ότι πρέπει να γίνετε κάτι που δεν είστε 

Εστιάστε στη στιγμή και κάντε ό,τι χρειάζεται για να βελτιώσετε τις συνθήκες στις οποίες βρίσκεστε τώρα. Κάντε την ειλικρίνεια, την αξιοπρέπεια και τις αξίες το επίκεντρο της επιχείρησης. 

5. Σταματήστε να δικτυώνεστε για λόγους συμφέροντος 

Δε χρειάζεται κάθε γνωριμία να είναι μέσο για μια συμφωνία. Επενδύστε στο να γνωρίσετε ανθρώπους, σεβαστείτε τις σχέσεις σας μέσω της δουλειάς και ξεχάστε την ατζέντα. Αν παραμείνετε αυθεντικοί, το δίκτυό σας θα πολλαπλασιαστεί και οι επιχειρηματικές επαφές θα έρθουν φυσικά.

Διάβασε ακόμα:

Πώς να βελτιώσετε το στυλ ηγεσίας σας και γιατί παίζει ρόλο τώρα

Το προφίλ του ιδανικού ηγέτη στην Ελλάδα του μέλλοντος

Author(s)

  • Annastasia Seebohm

    Group CEO

    Quintessentially

    Η Annastasia Seebohm είναι Group CEO της Quintessentially.