Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πόσα λεπτά διαρκεί το ιδανικό διάλειμμα.
-Τι είναι η Seinfeld Strategy.


Όλοι έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση: κοιτάμε την οθόνη του υπολογιστή ή βλέπουμε τη λίστα με τις υποχρεώσεις μας να μεγαλώνει και δεν μπορούμε να αντλήσουμε ενέργεια για να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε. Η έλλειψη κινήτρου είναι εξουθενωτική, αλλά δεν χρειάζεται να μπαίνει εμπόδιο στην εξέλιξή σου. Χρησιμοποίησε αυτές τις μεθόδους για να είσαι αποδοτικός, ακόμα κι αν είναι το τελευταίο πράγμα που θες να κάνεις. 

Κάνε ένα γρήγορο διάλειμμα 

Μερικές φορές, το μόνο πράγμα που χρειάζεσαι για να επανεκκινήσεις τον ενθουσιασμό σου για ένα project ή για να ξεπεράσεις ένα ψυχικό εμπόδιο είναι να απομακρύνεις τον εαυτό σου από την κατάσταση με ένα σύντομο διάλειμμα. 

“Απομακρύνσου από τη δουλειά και κάνε κάτι διαφορετικό και κατά προτίμηση διασκεδαστικό,” υποστηρίζει ο Robert Brill, Ph.D., επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Moravian College. Ο χρόνος μακριά θα ανανεώσει τον εγκέφαλό σου και μπορεί να ενισχύσει τη δημιουργικότητά σου. Δοκίμασε να κάνεις μια βόλτα, να συζητήσεις με ένα συνάδελφο ή να πιείς καφέ σε ένα κοντινό μαγαζί. Απλώς φρόντισε το διάλειμμά σου να μην είναι υπερβολικά μεγάλο. Ο Brill αναφέρει ότι 10 λεπτά είναι ιδανικά για να ανανεώσεις το κίνητρό σου

Δώσε κίνητρο στον εαυτό σου

Η καθιέρωση ενός συστήματος επιβράβευσης για τον εαυτό σου μπορεί να μοιάζει χαζή στην αρχή, αλλά το εγκρίνει και η επιστήμη. Έρευνες δείχνουν ότι όταν υπάρχει κίνητρο, οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνο πιο παραγωγικοί, αλλά και πιο δημιουργικοί. Ακόμα κι αν η ανταμοιβή είναι μικρή, όπως ένας καφές ή αγκαλιές με το σκύλο σου, μια απτή επιβράβευση μπορεί να ενεργοποιήσει τον εγκέφαλό σου και να σε ωθήσει να επιμείνεις, ακόμα κι όταν η σκέψη της ολοκλήρωσης της δουλειάς δεν είναι αρκετά ελκυστική.

Έλεγχε την πρόοδό σου 

Ο Jerry Seinfeld ακολουθούσε αυτήν την πρακτική, γνωστή ως “Seinfeld Strategy”, όταν προσπαθούσε να γίνει γνωστός στο χώρο της κωμωδίας. Η ιδέα είναι απλή: κάθε φορά που ξεκινάς ή ολοκληρώνεις μια δουλειά, ή κάνεις πρόοδο προς τον στόχο σου, σημείωσέ το κάπου που θα το βλέπεις συχνά. Καθώς χτίζεις μια σειρά επιτυχιών, η επιθυμία να διατηρήσεις αυτή τη φόρα θα σου δώσει κίνητρο. 

Διάβασε ακόμα:

Ο Thrive οδηγός για να ξεπεράσεις το burnout

3 Απροσδόκητα πράγματα που μας κάνουν πιο επιτυχημένους στη δουλειά

Author(s)

  • Carina Bonasera

    Συντάκτρια Thrive Global

    Η Carina Bonasera είναι συντάκτρια του Thrive Global.