Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Ποια είναι η απάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας.
-Από ποιους πρέπει να γίνει η εκπαίδευση.


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας Καθηγητή Παιδιατρικής Ανδρέα Κωνσταντόπουλο, τα μέτρα πρόληψης για τη νόσο COVID-19 είναι γνωστά. Πλύσιμο χεριών, τήρηση αποστάσεων και χρήση μάσκας. Στο στάδιο που βρισκόμαστε σήμερα, το μοναδικό όπλo που έχουμε στα χέρια μας για την προστασία των παιδιών είναι η χρήση μάσκας. Μεταξύ άλλων απάντησε όμως και στην κρίσιμη ερώτηση: Μπορεί το παιδί να μάθει να φορά τη μάσκα σωστά; Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας, τα παιδιά μαθαίνουν πολύ εύκολα και αφομοιώνουν τις οδηγίες – μερικές φορές πολύ πιο εύκολα και από τους ενήλικες.

Τι επισημαίνει ο Καθηγητής Ανδρέας Κωνσταντόπουλος;

“Υπάρχουν διάφοροι τρόποι στα πολύ μικρά παιδιά να τα εκπαιδεύσουμε να φορούν και να ανέχονται τη μάσκα”, εξηγεί ο Καθηγητής Ανδρέας Κωνσταντόπουλος. “Φορέστε μάσκα στο αγαπημένο λούτρινο ζωάκι του παιδιού, να φορέσουν οι γονείς και τα παιδιά μάσκα μπροστά στον καθρέφτη, να τους εξηγήσουμε ότι με τη μάσκα προσπαθούμε να κρατήσουμε μακριά τα «κακά» μικρόβια, να δεχθούμε ερωτήσεις και να τους απαντήσουμε. Τα παιδιά μας μαθαίνουν τόσα πολλά από πολύ μικρή ηλικία που πραγματικά μια πρακτική εφαρμογή δεν θα τους δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα και η γνώση θα αφομοιωθεί άμεσα. Αρκεί να γίνει σωστά”

Τέλος, ο Καθηγητής επισημαίνει ότι η εκπαίδευση των παιδιών για τη χρήση μάσκας πρέπει να γίνεται εκτός από τους γονείς και από τους εκπαιδευτικούς, που πρέπει να βοηθούν τα παιδιά και ειδικά στην αρχή μέχρι να εξοικειωθούν.

Διάβασε περισσότερες απαντήσεις του Καθηγητή σχετικά με ερωτήματα που τίθενται για τη χρήση μάσκας στα παιδιά.

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.