Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

– Γιατί πρέπει να συζητάς τακτικά με την ομάδα σου.
-Γιατί πρέπει να διώξεις τα κινητά από τα meetings σας.

Σήμερα έχουμε στα χέρια μας απίστευτα τεχνολογικά εργαλεία που μας βοηθούν να δουλεύουμε πιο γρήγορα, πιο εύκολα και να μπορούμε να επικοινωνούμε με κάθε σημείο του πλανήτη. Κάτι φυσικά που κανείς δεν φανταζόταν μερικά χρόνια πριν. Σήμερα, ένας υπάλληλος στο Chicago μπορεί να “μοιραστεί” την οθόνη του, να ακούσει και να δει τον συνάδελφό του στο Πεκίνο, το Λονδίνο, το New Jersey, ακόμα και στο διπλανό δωμάτιο. Και όχι μόνο αυτό. Σήμερα μπορείς να επικοινωνήσεις με οποιονδήποτε συνάδελφό σου (και όχι μόνο) ανά πάσα στιγμή με όλες τις εφαρμογές που σου προσφέρει η τεχνολογία.

Ο τρόπος που επικοινωνούμε έχει αλλάξει, ωστόσο ό,τι αλλαγή και να συμβεί τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή. Το ανθρώπινο στοιχείο. Επομένως όσα τεχνολογικά εργαλεία και αν έχουμε στη διάθεσή μας στο γραφείο, σήμερα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να εστιάσουμε στο πώς συνδεόμαστε και επικοινωνούμε με τους άλλους. Γιατί μία ουσιαστική επικοινωνία μας βοηθάει να εμβαθύνουμε και να καλλιεργήσουμε τις μεταξύ μας σχέσεις. Κάτι που κανένα τεχνολογικό εργαλείο – όσο εξελιγμένο και αν είναι – δεν μπορεί να κάνει.

Για παράδειγμα είσαι καλός ακροατής; Έχεις ουσιαστικές σχέσεις και σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συναδέλφους σου; Όποια και αν είναι η θέση σου στην εταιρεία, ήρθε η στιγμή να σκεφτείς την επικοινωνία με τους ανθρώπους που περνάς το ⅓ της ημέρας σου, να βελτιώσεις τις μεταξύ σας σχέσεις και να κάνεις την ομάδα σου πιο παραγωγική.

Πώς θα το κάνεις αυτό; Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις:

1.Συζήτα τακτικά με την ομάδα σου

Όπως είπαμε πριν, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή και κατ΄επέκταση τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις. Είτε λοιπόν όταν τρώτε όλοι μαζί – αλήθεια το κάνετε αυτό; – είτε κατά την διάρκεια ενός meeting, βρες τρόπους να σπάσεις τον πάγο. Ρώτησε τους συναδέλφους σου για τη ζωή του εκτός δουλειάς, την οικογένεια, τις διακοπές, ακόμα και τα χόμπι τους. Έτσι όχι μόνο καλλιεργείς τις μεταξύ σας σχέσεις, αλλά αυξάνεις και την απόδοση όλων σας και κάνεις την επικοινωνία σας πιο ουσιαστική.

2.Επανεξέτασε τα τεχνολογικά εργαλεία που χρησιμοποιείτε

Κάποιες φορές έχετε υπερβολικά πολλά εργαλεία τεχνολογίας. Ήρθε η ώρα λοιπόν να τα εξετάσετε όλοι μαζί. Υπάρχει κάποιο που δεν λειτουργεί για κάποιο μέλος της ομάδας; Μήπως λοιπόν να επαναπροσδιορίσετε τι σας εξυπηρετεί και τι όχι;

3.Απαγόρευσε τις ηλεκτρονικές συσκευές από τα meeting σας

Χωρίς τους πειρασμούς και τους περισπασμούς των ηλεκτρονικών συσκευών, τα meetings της ομάδας σου θα αποκτήσουν νέο αέρα: θα έχετε περισσότερη βλεμματική επαφή, πιο ζωντανές συζητήσεις και πιο ουσιαστική επικοινωνία. Μία ατμόσφαιρα δηλαδή που θα σας βοηθήσει να έχετε καλύτερες ιδέες και καλύτερη συνεργασία.

Διάβασε ακόμα:

Ενσυναίσθηση, Κοινωνικοποίηση Και Επικοινωνία. Πώς Επηρεάζουν Τις Σχέσεις Μας

Team Coaching: Πώς Θα Ενισχύσεις Την Ανάπτυξη Της Ομάδας Σου