Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Πόσο περισσότερο ζουν οι πατεράδες με κόρες.

-Υπάρχει εξήγηση για αυτή τη συσχέτιση;


Η γιορτή του Πατέρα -που έχει καθιερωθεί πλέον να γιορτάζεται παγκοσμίως την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου- είναι ουσιαστικά η γιορτή μιας σχέσης. Μιας σχέσης μοναδικής από τις πιο σημαντικές στη ζωή του κάθε ανθρώπου. Ενώ όμως μέχρι τώρα είχε μελετηθεί συστηματικά και επισταμένα το αντίκτυπο του πατέρα στη ζωή των παιδιών του, τα τελευταία χρόνια κάτι έχει αλλάξει. Πλέον μελετάται όλο και περισσότερο και το αντίστροφο. Πόσο θετική είναι η εμπειρία της πατρότητας για τον ίδιο τον άνδρα. Και όπως προκύπτει από κάποιες τελευταίες έρευνες η πατρότητα μπορεί -μεταξύ άλλων- να χαρίσει ακόμα και περισσότερα χρόνια ζωής. Όχι σε άλλους, όμως, τους μπαμπάδες. Και για αυτό ακριβώς θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι.

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα για τους μπαμπάδες με κόρες

Φως στην ιδιαίτερη σχέση μεταξύ πατέρα και κόρης ρίχνει έρευνα, η οποία καταλήγει σε ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα όσον αφορά τον συγκεκριμένο δεσμό αίματος.

Η έρευνα διεξήχθη από το Jagiellonian University και μελέτησε συνολικά 4.310 άτομα και μελέτησε τη διάρκεια ζωής μαμάδων και μπαμπάδων ανάλογα με το φύλο του παιδιού που έχουν. Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα συμμετείχαν 2.147 μητέρες και 2.163 πατεράδες.

Αυτό που διαπιστώθηκε από την μετανάλυση των δεδομένων είναι ότι οι μπαμπάδες που έχουν κόρη ζουν περισσότερο!

Πόσο περισσότερο όμως;

Πιο συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι για κάθε κόρη που έχει ένας πατέρας προστίθενται 74 εβδομάδες στο προσδόκιμο ζωής του. Δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις που να εξηγούν επακριβώς το πώς και το γιατί. Όμως οι ειδικοί υποψιάζονται ότι ο ρόλος του προστάτη είναι συνήθως πιο τονισμένος στους μπαμπάδες με κόρες, πράγμα που μπορεί να αποτελεί ταυτόχρονα κι έναν λόγο καλύτερης περιφρούρησης της υγείας τους και την ύπαρξής τους.

Επιπλέον μια θετική σχέση πατέρα-κόρης μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη ζωής ενός κοριτσιού και να καθορίσει μια σίγουρη για τον εαυτό της γυναίκα.

Φυσικά η σχέση κάθε πατέρα με το παιδί του είναι μοναδική ανεξάρτητα με το αν αυτό είναι γιος ή κόρη. Αυτό δεν το αμφισβητεί ποτέ κανείς και καμία έρευνα δεν χρειάζεται να διεξαχθή για να το επιβεβαιώσει.

Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπάδες!

Διάβασε ακόμα:

Ανύπαντροι Μπαμπάδες: Τι Έχει Αλλάξει;

10 + 1 Ερωτήσεις Στον Ματθαίο Γιωσαφάτ Για Τους Μπαμπάδες

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.