Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Γιατί πρέπει να είσαι ευέλικτος και να προσαρμόζεσαι.
-Γιατί δεν πρέπει ποτέ να χάνεις το χιούμορ σου.


Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι τα χαρακτηριστικά που έχουν οι πιο έξυπνοι άνθρωποι και που τους κάνουν να ξεχωρίζουν; Έχουν κίνητρο; Έχουν θάρρος; Έχουν χιούμορ; Ή μήπως υπομονή και αισιοδοξία; Ιδού μια λίστα με 24 χαρακτηριστικά των πιο έξυπνων ανθρώπων.

1.Κίνητρο

Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι έχουν ισχυρό κίνητρο να εργαστούν σκληρά. Είναι πρόθυμοι να δώσουν όλη τους την ενέργεια σε αυτό που αναλαμβάνουν. Ανάπτυξε τα κίνητρά σου εστιάζοντας στη μελλοντική σου επιτυχία και συνέχισε να εργάζεσαι.

2.Θάρρος

Χρειάζεται θάρρος για να κάνεις πράγματα που άλλοι θεωρούν αδύνατα. Σταμάτησε λοιπόν να ανησυχείς τι θα σκεφτεί ο κόσμος αν κάνεις κάτι διαφορετικό.

3.Αφοσίωση στους στόχους

Οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν τι θέλουν και το κυνηγούν. Πάρε τον έλεγχο της ζωής σου. Να έχεις καθημερινά έναν στόχο που θα πρέπει να ολοκληρώσεις. Συγκεντρώσου σε αυτόν και θα τα καταφέρεις.

4.Γνώση

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό των έξυπνων ανθρώπων είναι ότι μαζεύουν πληροφορίες. Μην πηγαίνεις ποτέ για ύπνο αν δεν έχεις μάθει τουλάχιστον ένα καινούργιο πράγμα μέσα στην ημέρα. Διάβασε. Ρώτησε ανθρώπους που γνωρίζουν.

5.Τιμιότητα

Επόμενο χαρακτηριστικό η ειλικρίνεια και η τιμιότητα. Ανάλαβε την ευθύνη για να αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις που δεν πηγαίνουν καλά. Να είσαι πρόθυμος να αναγνωρίσεις τα λάθη σου και να μάθεις από αυτά.

6.Αισιοδοξία

Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν αμφιβάλλουν ποτέ ότι θα πετύχουν. Σκόπιμα στρέψε την προσοχή σου σε κάτι καλό που έρχεται.

7.Σωστή κρίση

Προσπάθησε να καταλάβεις τα γεγονότα σε μια κατάσταση προτού να κρίνεις. Αξιολόγησε τα πράγματα με ανοικτό μυαλό και χωρίς προκατάληψη. Να είσαι πρόθυμος να αλλάξεις την άποψή σου.

8.Ενθουσιασμός

Οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν ενθουσιασμό για αυτό που κάνουν και ενθαρρύνουν τους άλλους να συνεργαστούν μαζί τους. Πίστεψε πραγματικά ότι τα πράγματα θα πάνε καλά. Μη συγκρατείς τον εαυτό σου.

9.Προθυμία να ρισκάρουν

Υπερνίκησε τον φόβο της αποτυχίας και μάθε να τη διαχειρίζεσαι. Όταν συνειδητοποιήσεις ότι μπορείς να μάθεις από τα λάθη σου, θα πάψεις να φοβάσαι να ρισκάρεις.

10.Αποφασιστικότητα

Μην κάθεσαι άπραγος περιμένοντας κάτι καλό να συμβεί. Να έχεις αποφασιστικότητα προκειμένου να το κάνεις να συμβεί.

11.Επιχειρηματικό πνεύμα

Κάτι που κάνει τους έξυπνους ανθρώπους να ξεχωρίζουν είναι ότι ψάχνουν για ευκαιρίες. Να είσαι πρόθυμος να αναλάβεις δουλειές που άλλοι δεν τολμούν. Μην φοβηθείς ποτέ να δοκιμάσεις κάτι, επειδή σου είναι άγνωστο.

12.Πειθώ

Οι πιο έξυπνοι ξέρουν πώς να παρακινήσουν τους ανθρώπους και να τους βοηθήσουν να πάνε μπροστά. Θα διαπιστώσεις ότι είναι εύκολο να γίνεις πειστικός αν πιστεύεις σε αυτό που κάνεις.

13.Εξωστρέφεια

Έχει παρατηρηθεί ότι οι έξυπνοι άνθρωποι είναι ικανοί να κάνουν εύκολα φίλους και να είναι ευχάριστοι μαζί τους. Προσπάθησε να ανεβάζεις τους άλλους, όχι να τους ρίχνεις. Με αυτή τη συμπεριφορά θα κερδίσεις πολλούς πολύτιμους φίλους.

14.Ικανότητα επικοινωνίας

Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι επίσης ικανοί να μεταβιβάζουν αποτελεσματικά τις ιδέες τους. Εκμεταλλεύσου κάθε ευκαιρία και εξήγησε τις ιδέες σου στους άλλους.

15.Υπομονή

Να είσαι υπομονετικός με τους άλλους, αλλά πάντα να είσαι ανυπόμονος με τον εαυτό σου. Να έχεις περισσότερες απαιτήσεις από τον εαυτό σου, παρά από τους άλλους.

16.Αντίληψη

Οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν το διανοητικό τους ραντάρ συνέχεια σε λειτουργία. Σκέψου τις ανάγκες και τα «θέλω» των ανθρώπων γύρω σου, περισσότερο από τα δικά σου.

17.Αναζήτηση της τελειότητας

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι ότι δεν μπορούν να ανεχθούν τη μετριότητα, ειδικά αν αυτή αφορά στον εαυτό τους. Πότε να μην ικανοποιείσαι εύκολα με τον εαυτό σου. Πάντα να προσπαθείς να πηγαίνεις ακόμα καλύτερα. Πρόσεξε όμως. Άλλο η τελειότητα και άλλο η τελειομανία. Η τελειομανία σε πάει πίσω.

18.Αίσθηση χιούμορ

Να είσαι πρόθυμος να αυτοσαρκαστείς. Μην προσβάλλεσαι όταν ένα αστείο αφορά εσένα.

19.Ικανότητα να κάνουν πολλά πράγματα

Όσο περισσότερα πράγματα μπορείς να φέρεις εις πέρας, τόσο μεγαλύτερη εμπιστοσύνη θα έχεις στον εαυτό σου. Μην φοβάσαι να προσπαθείς κάτι καινούργιο.

20.Προσαρμοστικότητα

Αν είσαι ευέλικτος μπορείς να προσαρμοστείς εύκολα σε συνθήκες που αλλάζουν γρήγορα. Αντιστάσου στο να κάνεις τα πράγματα με τον ίδιο παλιό τρόπο. Να είσαι πρόθυμος να εξετάσεις νέες επιλογές.

21.Περιέργεια

Ένα μυαλό που είναι πάντα σε εγρήγορση θα σε βοηθήσει να αναζητήσεις νέες πληροφορίες. Μη φοβάσαι να παραδεχτείς ότι δεν ξέρεις κάτι. Πάντα να κάνεις ερωτήσεις για πράγματα που δεν καταλαβαίνεις.

22.Ατομικότητα

Κάνε τα πράγματα όπως εσύ πιστεύεις ότι πρέπει να γίνουν, χωρίς να φοβάσαι μην σε αποδοκιμάσουν.

23.Ιδεαλισμός

Κράτησε τα πόδια σου στο έδαφος, αλλά να έχεις το κεφάλι σου στα σύννεφα. Προσπάθησε να επιτύχεις σπουδαία πράγματα, όχι μόνο για εσένα, αλλά και για το γενικότερο καλό.

24.Φαντασία

Τέλος, οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν πώς να δουν τα πράγματα από μία διαφορετική προοπτική, σε σχέση με όλους τους άλλους. Άφησε το μυαλό σου ελεύθερο να δημιουργήσει πράγματα. Δώσε κάθε μέρα στον εαυτό σου χρόνο να ονειρευτεί και να φανταστεί, όπως ακριβώς έκανες όταν ήσουν παιδί.

Αρχική δημοσίευση από τον Σέργιο Μαζαράκη στο epixeiro.gr

Διάβασε ακόμα:

Το Ακατάστατο Γραφείο Αποτελεί Δείγμα Ευφυΐας;

Τι Δεν Αποκαλύπτουν Ποτέ Οι Έξυπνοι Άνθρωποι Για Τον Εαυτό Τους Στη Δουλειά

Author(s)

  • epixeiro.gr

    Η επιχειρηματικότητα στο προσκήνιο

    Tο epixeiro.gr είναι η μεγαλύτερη ηλεκτρονική πύλη για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας, αποτελεί πλέον το μέσο μιας άμεσης, συνεχούς και διαδραστικής επικοινωνίας της επιχειρηματικής κοινότητας, ενθαρρύνοντας και στηρίζοντας ενεργά επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και δράσεις που δημιουργούν προστιθέμενη αξία. Αποτελεί επίσης έναν χώρο όπου νεοσύστατες και υφιστάμενες επιχειρήσεις -μικρές, μεσαίες ή μεγάλες-, υποψήφιοι επενδυτές, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιώτες, και φοιτητές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις γνώσεις που τους δίνονται για να ενισχύσουν την επιχειρηματική τους κουλτούρα. Το epixeiro.gr επιδιώκει να προσφέρει γνώση και να δίνει έμπνευση μέσα από το πλούσιο περιεχόμενό του, προσφέροντας στο αναγνωστικό του κοινό το know-how πάνω από 500 αρθρογράφων που αποτελούν ειδήμονες στον χώρο τους.