Η πίστη μου στον Αϊ-Βασίλη όταν ήμουν μικρή ήταν ακλόνητη. Μάταια προσπαθούσαν κάποια καχύποπτα παιδάκια να μου βάλουν ιδέες αμφισβήτησης και να γκρεμίσουν την βέβαιη ύπαρξή του στο μυαλό και την καρδιά μου. «Υπάρχει σας λέω, είμαι σίγουρη. Είναι αυτός που μου φέρνει τα δώρα, που ακούει τα μυστικά που του ψιθυρίζω το βράδυ, αυτός που με προσέχει και με αγαπάει! Υπάρχει και ας μην το πιστεύετε! Υπάρχει και ας μην τον έχουμε δει…».

Χρόνια μετά νοσταλγώ αυτήν την αγνή αλήθεια και το σθένος της παιδικής πίστης που δεν θυμάμαι πώς χάθηκε κάπου στην πορεία της ενηλικίωσης. Χρόνια μετά δεν είναι λίγες οι φορές που ανατρέχω στα παιδικά μου χρόνια για να βρω και πάλι αυτήν την αίσθηση, τη δύναμη και την ασφάλεια της πίστης ότι όλα μπορούν να συμβούν αρκεί να το θελήσουμε.

Γιατί αυτός είναι ο Αϊ-Βασίλης τελικά! Αυτή η δύναμη, η καλά κρυμμένη μέσα μας από τότε που ήμασταν παιδιά. Αυτή η «αλήθεια» που στην πορεία της ζωή μας είναι εκεί για να μας κάνει να πιστεύουμε σε πράγματα που δεν μπορούμε να δούμε ή να αγγίξουμε. Ο Αϊ-Βασίλης είναι η πίστη στον εαυτό μας και τις ικανότητές μας, η εμπιστοσύνη και η αγάπη για τους αγαπημένους μας, τα όνειρα, η ελπίδα, ο στόχος, η υπομονή, το κουράγιο και η προσπάθεια για το καλύτερο όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα. Η πίστη για όλα αυτά που θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε να συμβούν.

Ο Αϊ-Βασίλης είναι η πίστη για όλα αυτά που θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε να συμβούν.

Ακόμα λοιπόν και αν δεν σου αρέσουν τα Χριστούγεννα και τα πολύχρωμα λαμπιόνια που τα περιτυλίγουν (και μην ανησυχείς δεν είσαι μόνο εσύ) αυτές τις γιορτές γύρνα πίσω τον χρόνο και πίστεψε στον δικό σου Αϊ-Βασίλη. Όπως τότε που ήσουν παιδί…Γιατί όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί να το πιστέψεις!