Σε αυτή την πρωτοφανή και πρωτόγνωρη συγκυρία που όλοι μας βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έχει αρχίσει να γίνεται πιο αισθητή από ποτέ η ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη, ατομική και συλλογική υπευθυνότητα και ασφάλεια, ενίσχυση και ενδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και για πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας. 

Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις δίνουν το «παρών» και συμμετέχουν ενεργά στην στήριξη του Κράτους, των δομών και των επαγγελματιών υγείας με απώτερο στόχο τη θωράκιση του Εθνικού μας συστήματος. Νέες ενέργειες, δράσεις και πρωτοβουλίες έρχονται να προσφέρουν λύσεις σε ασθενείς, η πρόσβαση των οποίων σε θεραπείες που έχουν ανάγκη δυσχεραίνεται λόγω των συνθηκών.

Το HealthDaily, θέλοντας να αναδείξει αυτές ακριβώς τις πρωτοβουλίες, δημιούργησε μια νέα Κατηγορία Βράβευσης για τα Patient Partnership Awards, τα οποία σχεδιάστηκαν παράλληλα με την πρωτοφανή πανδημία Covid19. Πρόκειται για την κατηγορία Most Valuable Covid19 Pandemic Patient Support Program. Το συγκεκριμένο βραβείο αφορά σε συνεργασίες που προέκυψαν κατά την περίοδο της πανδημίας και προσφέρουν προγράμματα στήριξης ασθενών, που ξεκίνησαν από τις 15 Μαρτίου και είναι ακόμη ενεργά. 

Λίγα λόγια για τα Patient Partnership Awards

Τα Patient Partnerships Awards διοργανώνονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τη Boussias Communications, υπό την αιγίδα του ΣΦΕΕ, της ΠΕΦ και του ΣΑΦΕΕ. Η διοργάνωση στοχεύει στην ανάδειξη και την επιβράβευση των βέλτιστων πρακτικών για συνεργασίες μεταξύ εταίρων στην αγορά της Υγείας, που αποσκοπούν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, την προσφορά προγραμμάτων υποστήριξης των ασθενών σε όλη την πορεία της θεραπευτικής τους διαδρομής, την πρόληψη, την ενημέρωση και την εκπαίδευση.

Τα βραβεία θα αναδείξουν νέες ενέργειες που έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών και που ωφελούν τόσο τους ασθενείς, όσο και το σύστημα Υγείας, καθώς επίσης και πρωτοβουλίες όλων των εταιρειών και φορέων ανεξαρτήτως κλάδου που αφορούν σε προγράμματα υποστήριξης ασθενών, προγράμματα πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Ανάμεσα σε αυτές, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ιατρικές επιστημονικές εταιρείες, αλλά και ΜΚΟ που επενδύουν σε προγράμματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της πρόσβασης των ασθενών και ευάλωτων πληθυσμών σε θεραπείες.

Θα πρέπει όλοι μας να είμαστε υπερήφανοι για όλες αυτές τις δράσεις, πρωτοβουλίες και ενέργειες. Γιατί ήταν πολλοί εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και έδειξαν, ένα το ανθρώπινο πρόσωπό τους. Γι’ αυτό και η επιβράβευση και ανάδειξή τους αποτελεί ένα ελάχιστο “ευχαριστώ”. Αλλά και ένα κίνητρο για την περαιτέρω ενίσχυση τους και την ανάπτυξη ακόμα περισσοτέρων πρωτοβουλιών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι τις 18 Μαΐου.

Διάβασε ακόμα:

Και αυτή η κρίση θα μας κάνει καλύτερους

Δωρεάν εξατομικευμένες υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης σε γυναίκες ευπαθών ομάδων