Το φαγητό σου δεν έρχεται από ένα σούπερ μάρκετ. Τα ρούχα σου δεν έρχονται από ένα μαγαζί. Το νερό σου δεν έρχεται από τη βρύση. Όλα όσα χρειάζεσαι, προέρχονται από τη φύση. Η φύση μετράει. Γι’ αυτό προστάτεψε την. Ένωσε τη φωνή σου για την προστασία της φύσης και την ίδια σου την επιβίωση! Το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 20:30 σβήσε και εσύ τα φώτα του σπιτιού σου για μία ώρα, στέλνοντας το δικό σου μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος, συμμετέχοντας στην Ώρα της Γης.

Η φύση μετράει. Χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε, αφού μας προσφέρει όλα όσα χρειαζόμαστε: τον αέρα που αναπνέουμε, το νερό που πίνουμε, την τροφή που τρώμε. Η φύση είναι ταυτόχρονα ο μεγαλύτερος σύμμαχος που έχουμε απέναντι στην κλιματική κρίση. Όμως, το 2020 είναι μια κρίσιμη χρονιά, καθώς φέτος, θα ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για την προστασία της φύσης, την κλιματική κρίση και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Με λίγα λόγια, φέτος αποφασίζουμε για το παρόν και το μέλλον μας. Ήρθε η στιγμή να ενώσουμε τις φωνές μας για την προστασία της φύσης και την ίδια μας την επιβίωση! 

Όσα δεν ξέρεις για την Ώρα της Γης

Η Ώρα της Γης ξεκίνησε στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας το 2007 και σταδιακά εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την προστασία του πλανήτη.

Εμβληματικά μνημεία, χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα αγκαλιάζουν με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία, δείχνοντας τη δέσμευσή τους απέναντι σ​τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Φέτος οι παγκόσμιοι ηγέτες καλούνται να πάρουν ιστορικές αποφάσεις για τη φύση και το κλίμα. Πιστεύεις κι εσύ πως ήρθε η ώρα να υψώσεις τη φωνή σου και θέλεις να κάνεις τη δική σου δράση για την Ώρα της Γης; Μάθε πώς μπορείς να συμμετέχεις.

Δες πώς μπορείς να συμμετέχεις ενεργά:

  • Δήλωσε συμμετοχή στην Ώρα της Γης μέσω της ​φόρμας του WWF Ελλάς και στείλε το δικό σου μήνυμα για ένα ζωντανό πλανήτη.
  • Ξεκίνησε τον διάλογο γύρω από το θέμα της βιοποικιλότητας στα social media κάνοντας repost τις αναρτήσεις του WWF, χρησιμοποιώντας τα hashtags #Connect2Earth, #EarthHour, #NatureMatters
  • Τράβηξε ένα σύντομο βίντεο, μέγιστης διάρκειας 15’’, στο οποίο θα δηλώνεις γιατί μετράει η φύση για εσένα. Μετά πόσταρέ το στα social media κανάλια σου με το hashtag #NatureMattersChallenge. Πες το και στους φίλους σου!
  • Αντικατάστησε την εικόνα εξωφύλλου στο Twitter και το Facebook με μια από τις προτεινόμενες εικόνες εξωφύλλου την Ώρα της Γης που μπορείς να βρεις ​εδώ​.

Γιορτάζουμε διαδικτυακά

Στο πλαίσιο των συνθηκών που διαμορφώνονται από την πανδημία του COVID-19, το WWF Ελλάς προτρέπει όλους εμάς στη φετινή Ώρα της Γης να γιορτάσουμε διαδικτυακά, αποφεύγοντας την οποιαδήποτε συνάθροιση ή εκδήλωση. Αυτήν την περίοδο προέχει η δημόσια υγεία και οφείλουμε όλοι να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Υπάρχουν πολλοί ψηφιακοί τρόποι για να υψώσουμε τη φωνή μας για την προστασία της φύσης με πρώτο βήμα τη συμμετοχή μας και την ενημέρωσή μας από αυτήν την ιστοσελίδα. Η Ώρα της Γης – ως κίνημα με επίκεντρο τον άνθρωπο – έχει ως προτεραιότητα την υγεία της παγκόσμιας κοινότητας, της ελληνικής κοινωνίας, των υποστηρικτών και εργαζομένων του WWF. Γι΄αυτό το λόγο, φέτος γιορτάζουμε την Ώρα της Γης με ασφάλεια. 

Διάβασε ακόμα:

Έχε το νου σου στο παιδί!

Φέτος αγόρασε μαρτάκι από τα Παιδικά Χωριά SOS