Ναι, είναι γεγονός! Το μικρούλι σου έχει (πάλι) ψείρες. Συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια, ιδιαίτερα κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς ο συνωστισμός αποτελεί σύμμαχό τους.

Κι εσύ, τώρα, εκτός από την άμεση και ασφαλή λύση που ψάχνεις για την εξόντωσή τους, ανησυχείς και αναρωτιέσαι αν κινδυνεύεις να κολλήσεις κι εσύ ή τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Τι χρειάζεται να ξέρεις για τη μετάδοσή τους;

– Οι ψείρες συνήθως μεταδίδονται με την άμεση προσωπική επαφή. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να αποφύγεις τα παιδιά σου να κοιμούνται ή να ξαπλώνουν στο κρεβάτι ή στους καναπέδες το ένα δίπλα στο άλλο. Μην υπερβάλλεις, ωστόσο, στις αντιδράσεις σου, επειδή μπορεί να τους μεταδώσεις περιττό άγχος.

– Οι χτένες και οι βούρτσες, όταν μοιράζονται, διευκολύνουν τη μετάδοσή τους. Για να μειώσεις το ενδεχόμενο μετάδοσης, απολύμανε αυτά τα αντικείμενα σε υψηλή θερμοκρασία και φρόντισε ο καθένας να χρησιμοποιεί αποκλειστικά τα δικά του.

– Η μετάδοση μπορεί να γίνει και μέσω υφασμάτων όπως πετσέτες, μαξιλαροθήκες, καπέλα και ανταλλαγή ρούχων. Απόφυγε να χρησιμοποιείτε στην οικογένεια όλοι τις ίδιες πετσέτες, μαξιλαροθήκες ή καπέλα και φρόντισε για το καλό τους πλύσιμο σε υψηλή θερμοκρασία.

– Επίσης, κατά το διάστημα της θεραπείας καλό είναι να αποφεύγει η οικογένεια τη στενή συναναστροφή με άλλα άτομα.

Τι σου προτείνουμε για αποτελεσματική φυσική αντιμετώπιση και αποτελεσματική πρόληψη;


Βήμα 1o: Αντιμετώπιση

To Repel® Antilice Restore είναι ένα Πρωτοποριακό Σύστημα Εξόντωσης και Απώθησης ψειρών που έχει αναπτυχθεί στα εργαστήρια της Uni-pharma. Αποτελείται από Lotion/Shampoo και ειδικά σχεδιασμένο χτενάκι και απαλλάσσει αποτελεσματικά το τριχωτό της κεφαλής από τις ψείρες και τις κόνιδες. Εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που ήδη υπάρχει διαπιστωμένη προσβολή από ψείρες. Χάρη στο μοναδικό συνδυασμό διμεθικόνης και παραγώγων ελαίου καρύδας που περιέχει, επικάθεται στις ρίζες δημιουργώντας ένα προσωρινό τεχνητό φραγμό στις αναπνευστικές οδούς των ψειρών, με αποτέλεσμα τη νέκρωση των οργανισμών μέσα σε 15 λεπτά, λόγω ασφυξίας.

Έχει τριπλή δράση: Σκοτώνει ψείρες και κόνιδες μέσα σε 15 λεπτά, εξαλείφει και τα υπολείμματα από τις κόνιδες, χάρη στο ειδικά σχεδιασμένο χτενάκι που περιέχει και αφήνει τα μαλλιά καθαρά μετά από απλό ξέβγαλμα.

Βήμα 2: Προστασία των υπόλοιπων μελών

Το Repel® Anti-lice Prevent ένα αποτελεσματικό απωθητικό για τις ψείρες, κατάλληλο για την πρόληψη όλης της οικογένειας.

Η χρήση του συνιστάται προληπτικά στα παιδιά κατά την σχολική περίοδο και σε ενήλικα άτομα που έρχονται σε επαφή με τα παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Μπορεί επομένως και συνίσταται να το χρησιμοποιήσει όλη η οικογένεια προληπτικά.

Βήμα 3: Πρόληψη υποτροπών

Το Repel® Anti-lice Prevent μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί μετά από θεραπεία αποφθείρωσης για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων και την αποφυγή νέας αποίκησης του κεφαλιού, οπότε φρόντισε να το χρησιμοποιήσεις οπωσδήποτε στο μέλος που δέχτηκε την επίθεση για την πρόληψη επανεμφάνισης.

Με τα τρία αυτά βήματα είναι μάλλον βέβαιο ότι το θέμα ψείρες θα λυθεί γρήγορα, άμεσα και αποτελεσματικά με τον πιο φυσικό και ασφαλή τρόπο και εσύ θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!


Χρησιμοποιείτε τα αντιφθειρικα προϊόντα με ασφαλή τρόπο. Να διαβάζετε πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες για το προϊόν πριν από τη χρήση.


Διάβασε ακόμα:

Πού Κρύβονται Τα Μικρόβια;

8 Μυστικά Για Να Μπουν Μικροί Και Μεγάλοι Γρήγορα Σε Πρόγραμμα

Author(s)

  • H συντακτική ομάδα του Thrive Global Greece προτείνει ιδέες και προϊόντα που κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.