Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πόσοι έχουν χάσει τις δουλειές τους λόγω πανδημίας.
-Τι να κάνεις με τον χρόνο που έχεις στην διάθεσή σου.


Είναι γεγονός πως πάνω από 6.2 εκατομμύρια εργαζόμενοι παγκοσμίως, έχουν επηρεαστεί από την πανδημία. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα, 40 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει την δουλειά τους, στις ΗΠΑ. Εσύ, από την άλλη, μέχρι στιγμής ήσουν σε μια ανοδική πορεία.

Επιπλέον, λίγο πριν την πανδημία, σου είχαν ανακοινώσει ότι παίρνεις προαγωγή, η οποία «πάγωσε» λόγω κατάστασης με τον ιό. Μπορεί να βράζεις από θυμό αλλά σίγουρα αυτό δεν είναι το πιο έξυπνο σαν επιλογή, καθώς υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις και στο τέλος θα σε βγάλουν νικητή.

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσέ τα, γιατί σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

Δες τη «μεγαλύτερη εικόνα»

Σίγουρα δούλεψες πολύ για να πάρεις μια προαγωγή και σίγουρα δεν είναι καθόλου ευχάριστο το να νιώθεις ότι η ζωή σου μπήκε σε αναμονή. Όμως, προσπάθησε να δεις την «μεγαλύτερη εικόνα», η οποία είναι ότι έχεις ακόμα τη δουλειά σου, ειδικά σε μια περίοδο με τόση ανεργία γύρω μας. Δεν είναι και λίγο.

Χρησιμοποίησε τον επιπλέον χρόνο για να γίνεις καλύτερος

Ποιες δεξιότητες απαιτούσε η νέα σου θέση; Δεδομένου ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψουμε στην «κανονική» μας ζωή πριν την πανδημία, είναι πολύ πιθανό τότε να πάρεις και εσύ την προαγωγή σου. Χρησιμοποίησε λοιπόν τον χρόνο της αναμονής ώστε να δουλέψεις περισσότερο πάνω στα όσα απαιτούσε η νέα σου θέση και όταν έρθει η ώρα να αναλάβεις, να είσαι ακόμα πιο προετοιμασμένος.

Στήριξε την εταιρεία σου

Μπορεί να βλέπεις τα πράγματα από την σκοπιά του εργαζόμενου, αλλά και η πλευρά του εργοδότη δεν είναι ρόδινη. Θυμήσου ότι ακόμα και οι φαινομενικά πιο «σκληροί» άνθρωποι, είναι άνθρωποι και στήριξε την εταιρεία σου αυτή τη δύσκολη περίοδο. Προσπάθησε να βοηθήσεις όπως και όπου μπορείς και σίγουρα, αυτό δεν θα περάσει απαρατήρητο.

Εξέτασε τις επιλογές σου

Αν όλα αυτά δεν σου αρκούν, μπορείς να εξετάσεις τι επιλογές έχεις και αν ζητάνε σε κάποια άλλη εταιρεία, άτομο για την θέση που θα έπαιρνες πριν την πανδημία. Χρησιμοποίησε τις διασυνδέσεις σου και κινήσου γρήγορα, ώστε να αρπάξεις κάποια πιθανή ευκαιρία.

Μην κατηγορείς τον εαυτό σου

Ένα μεγάλο λάθος που δεν πρέπει να κάνεις, είναι να κατηγορείς τον εαυτό σου. Δεν φταις εσύ για αυτό που συνέβη, δεν φταίει κανείς για την ακρίβεια, παρά μόνο η συγκυρία. Μην σκέφτεσαι αρνητικά γιατί αυτό μπορεί να έχει ολέθριες επιπτώσεις στην ψυχολογία σου.

Στο τέλος της ημέρας, είναι σημαντικό να σκέφτεσαι ότι το μεγαλύτερο αγαθό που μπορεί να έχει κάποιος είναι η υγεία. Όσο εσύ και οι αγαπημένοι σου παραμένετε υγιείς, σίγουρα θα βρεις τον δρόμο σου αργά ή γρήγορα. Εστίασε στο πώς να βρεις την ισορροπία μέσα σου και εν καιρώ, θα δεις ότι όλο αυτό που νόμιζες πως είναι δυσβάστακτο, ήταν απλά μια πρόκληση την οποία όχι μόνο ξεπέρασες, αλλά χρησιμοποίησες σαν μάθημα για να γίνεις καλύτερος.

Διάβασε ακόμα:

​Soft skills training: Γιατί δεν μαθαίνουμε;

Πώς να διαπρέψεις στη δουλειά σου ακόμα και σε δύσκολους καιρούς