Πέρυσι σου έλεγα «Όλα είναι δυνατά»! Κάποιος θα έλεγε στον αντίποδα: «Ακόμα και να μείνεις πιο μόνος και πιο φτωχός από ποτέ» Όχι εγώτο ξεκαθαρίζω!

«Όλα είναι δυνατά»… όπως να γνωρίσεις νέους τρόπους να διεκπεραιώσεις την εργασία σου, να βρεις νέα κανάλια να προσεγγίσεις την πελατεία σου, να αποκτήσεις νέα καθημερινότητα στην ρουτίνα σου, να παραλάβεις εγκαίρως την νέα παραγγελία σου, (not yet, για να είμαστε και ειλικρινείς)!

Εδώ, λοιπόν βρίσκεται η λέξη Κλειδί! Νέο! Αυτό το νέο είναι που σε τρομάζει! Αυτό αποφεύγεις τόσα χρόνια! Το ακούς συνέχεια και συνέχεια, αλλά λες πως δεν είναι ακόμα η στιγμή. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο, αλλά ήρθε για να μείνει! Κι όσο εσύ αντιστέκεσαι, τόσο αυτό θα επιμένει! Κι όσο εσύ μετράς αντίστροφα για να γυρίσεις «στα παλιά», τόσο οι υπόλοιποι θα προχωράνε!

Θέλω να πάρεις μία ανάσα και να σκεφτείς: Το Παλιό υπάρχει περίπτωση να σου δώσει νέες συγκινήσεις; Εάν ναι, απλά μεταμόρφωσε το Παλιό σε ένα Νέο Γνώριμο. Στην αντίθετη περίπτωση, μην καθυστερείς λεπτό. Οι ευκαιρίες είναι πάντα μπροστά, Ποτέ πίσω! Η εξέλιξη σου είναι πάντα ευθεία, ποτέ στροφή! Προχώρα! Μην φοβάσαι το στραβοπάτημα. Κι αυτό βήμα είναι!

Μάθε από την εμπειρία σου. Όσο όμορφη ή άσχημη είναι, δεν παύει να είναι εμπειρία. Κι αν δεν ξέρεις πώς να κάνεις την σωστή κίνηση, μάθε πως ένας τρόπος είναι να κάνεις την λάθος. Εσύ πόσες λάθος κινήσεις έχεις κάνει; Κάνε κι άλλες!

Το 2020 ήρθε για να σε ταρακουνήσει. Αυτό το ταρακούνημα μην το αφήσεις ανεκμετάλλευτο. Μετέτρεψε το σε δημιουργία και σε καινοτομία δράσης. Ξεκίνα! Μία λέξη που κρύβει αγωνία, αλλά και ελπίδα. Το άγχος της «πρεμιέρας» κάθε ηθοποιού λίγο πριν ανοίξει η «αυλαία» και τον λούσουν τα «φώτα». Τώρα ανοίγει η δική σου «αυλαία»!

Προχώρα! Είναι η εποχή που όλα γίνονται! Οι δυνατοί έγιναν αόρατοι και οι αδύνατοι σπουδαίοι! Πώς; Ακολούθησαν την αλάνθαστη μέθοδο: « Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο Βουνό, πάει το Βουνό στον Μωάμεθ».

Γίνε «Βουνό»! Πήγαινε εκεί που οι άλλοι δεν τόλμησαν να πάνε! Όρθωσε το «Ανάστημά» σου! Μην μένεις «Μικρός». Δεν θα σε δει κανείς όσο σκληρά κι αν προσπαθείς. Πάλεψε με την Σκέψη σου! Δώσε ένταση στην Φωνή σου!

Στην τελική, εάν το ‘20 ήταν για «μαθητές» που άξιζαν να αριστεύσουν, εσύ θα λες πως κατόρθωσες να ζήσεις το «ένδοξο ‘21»!

Αρχική δημοσίευση από τη Σοφία Σταμάτογλου στο epixeiro.gr.

Διάβασε ακόμα:

Ο απόλυτος οδηγός 4 βημάτων για να αλλάξεις μια κακή συνήθεια

Ο συμβιβασμός δεν είναι το κλειδί της επιτυχίας στην σχέση – Ένας ειδικός εξηγεί το γιατί

Author(s)

  • epixeiro.gr

    Η επιχειρηματικότητα στο προσκήνιο

    Tο epixeiro.gr είναι η μεγαλύτερη ηλεκτρονική πύλη για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας, αποτελεί πλέον το μέσο μιας άμεσης, συνεχούς και διαδραστικής επικοινωνίας της επιχειρηματικής κοινότητας, ενθαρρύνοντας και στηρίζοντας ενεργά επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και δράσεις που δημιουργούν προστιθέμενη αξία. Αποτελεί επίσης έναν χώρο όπου νεοσύστατες και υφιστάμενες επιχειρήσεις -μικρές, μεσαίες ή μεγάλες-, υποψήφιοι επενδυτές, ελεύθεροι επαγγελματίες, ιδιώτες, και φοιτητές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις γνώσεις που τους δίνονται για να ενισχύσουν την επιχειρηματική τους κουλτούρα. Το epixeiro.gr επιδιώκει να προσφέρει γνώση και να δίνει έμπνευση μέσα από το πλούσιο περιεχόμενό του, προσφέροντας στο αναγνωστικό του κοινό το know-how πάνω από 500 αρθρογράφων που αποτελούν ειδήμονες στον χώρο τους.