Το σίγουρο είναι ένα. Αποκλείεται να αποφύγεις το ενοχλητικό τους τσίμπημα κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, αν δεν είσαι σωστά προετοιμασμένος. Και φυσικά, ξέρεις καλά ότι έστω κι ένα τσίμπημα αρκεί, για να σου χαλάσει τη μέρα ή τη νύχτα, εξαιτίας της ενοχλητικής φαγούρας που προκαλεί. Τι πρέπει οπωσδήποτε να θυμάσαι; Ότι είναι σημαντικό να μην ξύνεις τα σημεία που νιώθεις φαγούρα, επειδή υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Αυτό που βοηθά είναι οι κρύες κομπρέσες και η εφαρμογή ειδικού τζελ,  που ανακουφίζει από τα τσιμπήματα.

Βάλε στόχο την πρόληψη

Φυσικά, βασικό σου μέλημα πρέπει να είναι όχι η «κατόπιν εορτής» ανακούφιση, αλλά η προστασία σου από τα κουνούπια, έτσι ώστε να αποφύγεις τα ενοχλητικά τσιμπήματα. Γι ‘αυτό υιοθέτησε τα πιο κάτω μέτρα πρόληψης, ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες, δηλαδή τις ώρες που τα κουνούπια αναζητούν «τροφή»:

– Σωστός ρουχισμός με ρούχα που καλύπτουν όχι μόνο τον κορμό αλλά και τα άκρα.

– Χρήση ανεμιστήρα οροφής ή κλιματιστικού, δεδομένου ότι τα κουνούπια δεν αντέχουν τις χαμηλές θερμοκρασίες.

– Σίτες σε παράθυρα.

– Όχι πότισμα τις απογευματινές ή βραδινές ώρες, ούτε βόλτες σε ποτάμια ή λίμνες, επειδή τα κουνούπια μαζεύονται στα στάσιμα νερά.

– Χρήση εντομοαπωθητικού χώρου.

– Εφαρμογή εντομοαπωθητικού με αποτελεσματική κάλυψη.

Tι σου προτείνουμε

Το Repel Spray από τα εξειδικευμένα εργαστήρια της Uni-Pharma σου παρέχει άοσμη προστασία από τα κουνούπια και άλλα έντομα όλες τις ώρες της ημέρας. Eίναι δερματολογικά ελεγμένο και είναι κατάλληλο για ενήλικες, παιδιά και βρέφη από 12 μηνών.

Αν και πάλι πέσεις θύμα των κουνουπιών ή άλλων εντόμων, το Repel After Bite είναι η λύση στο πρόβλημά σου. Το καταπραϋντικό gel σου προσφέρει άμεση ανακούφιση από τον πόνο και τη φαγούρα που σχετίζεται με τσιμπήματα εντόμων, αλλά και την επαφή με μέδουσες ή φυτά. Εμπεριέχει προβιταμίνη Β5, φυσικό εκχύλισμα χαμομηλιού και Canadian Willoherb. Είναι δερματολογικά ελεγμένο και κατάλληλο για παιδιά άνω των 12 μηνών. Μια μικρή ποσότητα της γέλης πάνω στο ερεθισμένο δέρμα αρκεί, για να σε ανακουφίσει, ενώ μπορείς να επαναλάβεις την επάλειψη όσο συχνά χρειάζεται.

Διάβασε ακόμα:

Ποιους Προτιμούν Να Τσιμπούν Τα Κουνούπια

Ο Παράγοντας Που Δεν Παίρνεις Σοβαρά, Όταν Κάνεις Κάμπινγκ

Το Πρώτο Πράγμα Που Πρέπει Να Σκεφτείς, Όταν Ταξιδεύεις Σε Εξωτικούς Προορισμούς

Author(s)

  • H συντακτική ομάδα του Thrive Global Greece προτείνει ιδέες και προϊόντα που κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.