Καθημερινά, ο εγκέφαλός μας κατακλύζεται από χιλιάδες πληροφορίες που καταφθάνουν με συνεχόμενη ροή. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, σε μία συνηθισμένη ημέρα, ερχόμαστε σε επαφή με όγκο πληροφοριών αντίστοιχο με αυτόν που περιέχεται σε 174 εφημερίδες, αριθμός που είναι πέντε φορές μεγαλύτερος από την αντίστοιχη έκθεσή μας σε πληροφορίες το 1986. Για αυτό και η ανάγκη για διακοπές όχι μόνο του σώματος αλλά και του μυαλού είναι επιτακτική. Διακοπές με την έννοια της αποχής, της ξεκούρασης και της απόστασης από όσα μας κρατούν δεμένους στη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Έστω και για λίγες μέρες. Δεν χρειάζεται να είναι ούτε μακριά, ούτε εξωτικά, ούτε ακριβά. Στο νησί ή στην πόλη, στο βουνό ή στη θάλασσα, οι διακοπές είναι στο ξυπνητήρι που δεν χτυπά, στην άγραφη ατζέντα και στα αδιάβαστα email, στις παρέες που ξανασμίγουν, στη βαθιά ανάσα που μας γεμίζει με καλοκαιρινές μυρωδιές, που παγώνει για λίγο τα άγχη και τις υποχρεώσεις και κάνουν το «διάλειμμα» για άλλη μια φορά το πιο ωραίο κομμάτι της ζωή μας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τους ειδικούς οι διακοπές είναι πολλά περισσότερα από ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Είναι η περίοδος που τα επίπεδα της ευτυχίας μας ανεβαίνουν αποκομίζοντας ταυτόχρονα πολλά οφέλη για την υγεία μας. Γιατί φέρνουν μαζί τους πολλά και ευεργετικά δώρα. Καλύτερο ύπνο, ανεβασμένη ψυχολογία, περισσότερη ενεργητικότητα, ενδοσκόπηση, καθαρό μυαλό και ψύχραιμες αποφάσεις.

Στις φετινές σου διακοπές λοιπόν τράβα για λίγο την πρίζα και απενεργοποίησε τη «συσκευή» του μυαλού και του σώματός σου. Ρίξε ρυθμούς, χαμήλωσε τόνους και κάνε διάλειμμα. Από την τεχνολογία, από τα mail, από τα social media, από το κινητό σου. Έστω και για λίγο. Γιατί χωρίς διάλειμμα δεν γίνεται. Είναι απαραίτητο για να αδειάσει το μυαλό και να ξεκουραστεί το σώμα… Για να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις και αναθεωρήσουμε τους στόχους μας και να γυρίσουμε πίσω λίγο πιο έτοιμοι και πιο δυνατοί να αντιμετωπίσουμε πάλι τα δύσκολα.

Το thrive θα είναι μαζί σου για να σε βοηθήσει με σύμμαχο το καλοκαίρι να βελτιώσεις την υγεία και τη διατροφή σου, να εντάξεις ευχάριστα τη γυμναστική στην καθημερινότητά σου, να αποτοξινωθείς από την τεχνολογία, να χαλαρώσεις και να αγαπήσεις τον εαυτό σου όπως του αξίζει και να μπεις στο thrive mode που τόσο έχεις ανάγκη. Καλές διακοπές!

Διάβασε ακόμα:

Πώς Θα Μείνεις Συγκεντρωμένος Όταν Όλο Το Γραφείο Είναι Διακοπές

5 Λόγοι Για Να Πετάξεις Τα Παπούτσια Σου