Οι ανάγκες που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα είναι πολλές και η συμβολή όλων είναι απαραίτητη. Αυτό πιστεύουν και ο designer Iacopo Capone Doumas και η καταξιωμένη φωτογράφος Μαρίνα Βερνίκου, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν ένα μοναδικό έργο τέχνης για μια online δημοπρασία.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από τον Iacopo Capone Doumas- Dear Ride, για να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πόροι για την προστασία, πρόληψη και φροντίδα ευπαθών ομάδων εναντίον του COVID-19 στην Ελλάδα. Όλα τα κέρδη από την online δημοπρασία θα δοθούν στο μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΕΣΜΟΣ, που συμβάλλει με τον πλέον αποτελεσματικό και διαφανή τρόπο στην κάλυψη των αναγκών των ευάλωτων ομάδων, αλλά και υποστήριξη σε νοσοκομεία, κοινωνικές υπηρεσίες, και ιδρύματα, ώστε να είναι σε θέση να προστατεύσουν τον ευπαθή πληθυσμό.

Οι δύο καλλιτέχνες με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο προσκαλούν όλους τους λάτρεις της τέχνης να συμμετέχουν στο online auction. Ένας θα έχει την ευκαιρία να προσθέσει στην συλλογή του ένα μοναδικό έργο της ξεχωριστής αυτής συνεργασίας, ενισχύοντας παράλληλα με τη δική του συνεισφορά στο πολύτιμο έργο τους.

Λίγα λόγια για τον ΔΕΣΜΟ

Από την αρχή της κρίσης COVID-19 στην Ελλάδα, σημαντικές προσπάθειες δωρεών κατευθύνθηκαν για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας μας και την προετοιμασία των ΜΕΘ του Δημόσιου Νοσοκομείου με τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό, είδη υγιεινής και Ατομικό Προστατευτικό Εξοπλισμό (ΜΑΠ), όπως μάσκες, γάντια, κλινικές ρόμπες και άλλα είδη. Μέχρι στιγμής, ο ΔΕΣΜΟΣ κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 390.000 ευρώ από περισσότερους από 200 δωρητές, ενώ συνεχίζει να δέχεται δωρεές, όχι μόνο σε χρήματα, αλλά και σε εξοπλισμό και υπηρεσίες.

Διάβασε ακόμα:

Κορονοϊός: Στήριξε τις ευπαθείς ομάδες μαζί με τον Δεσμό

Πώς να βοηθήσεις τους άλλους σε περιόδους αβεβαιότητας