Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς να πιάσεις κουβέντα με τους συναδέρφους σου.
-Ποιες ερωτήσεις εντυπωσιάζουν και ποιες είναι safe.


Οι καλές σχέσεις με συναδέρφους στο γραφείο μπορούν να σε κάνουν πιο χαρούμενο , πιο παραγωγικό αλλά και πιο πετυχημένο, σύμφωνα με έρευνα. Αλλά βέβαια, μια κοντινή σχέση στο γραφείο με τα άτομα που δουλεύετε μαζί δεν μπορεί να χτιστεί με μια απλή «Καλημέρα». Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι με το να ρωτάς συγκεκριμένες ερωτήσεις, έρχεσαι πιο κοντά χωρίς καν να το καταλάβεις.

Εμείς στο Thrive Global, τις εντοπίσαμε και στις παραθέτουμε ώστε την επόμενη φορά που θες να σπάσεις τον πάγο να το κάνεις με σίγουρη επιτυχία!

Τι θα φας απόψε για δείπνο;

Αυτή είναι μια από τις καλύτερες ερωτήσεις γιατί ανοίγεις ένα θέμα συζήτησης που περιλαμβάνει φαγητό, αγαπημένα πρόσωπα, οικογένεια αλλά και παράδοση. Έχε στο νου σου ότι οι ερωτήσεις σε συναδέρφους σου, δεν πρέπει απαραίτητα να είναι για δουλειά. Πάρε τον χρόνο σου και προσπάθησε να στοχεύσεις σε πιο προσωπικά ζητήματα, χωρίς βέβαια να γίνεσαι αδιάκριτος.

Τι σου αρέσει να κάνεις εκτός γραφείου;

Η παραπάνω ερώτηση μπορεί να ακούγεται απλή, αλλά στην πραγματικότητα θα μάθεις πολλά για τον χαρακτήρα του άλλου. Τα χόμπι μας και οι συνήθειες μας είμαστε εμείς, οπότε ρωτώντας κάτι τόσο «εύκολο», θα εμβαθύνεις σχετικά με το τι τύπος είναι ο συνάδερφός σου.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου χαρακτήρας από ταινίες

Ο αγαπημένος μας χαρακτήρας σε μια σειρά ή ταινία, δεν είναι τυχαία επιλεγμένος από εμάς. Αφού ρωτήσεις αυτό, ρώτα και τον λόγο που ο συνάδερφός σου συμπαθεί περισσότερο το συγκεκριμένο πρόσωπο. Έτσι, θα πάρεις μια γεύση από τα στοιχεία που θαυμάζει σε έναν άνθρωπο και αν τα έχεις κι εσύ, μπορεί να γίνετε ακόμα και φίλοι.

Ποιο πιστεύεις είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη αυτή την εβδομάδα;

Άλλη μια ερώτηση που σίγουρα ανοίγει θέμα συζήτησης. Η συγκεκριμένη, αφήνει χώρο στον συνομιλητή σου ώστε να σκεφτεί όλα όσα κάνατε σαν ομάδα, αλλά και το τι έχετε καταφέρει.

Πού έχεις ταξιδέψει;

Μπορεί να έχεις βρεθεί και εσύ στο συγκεκριμένο μέρος και έτσι να ανοίξετε μια μεγάλη συζήτηση από το πουθενά. Αν δεν έχεις πάει, μπορείς να ρωτήσεις τι του άρεσε ή ποια μέρη προτείνει. Μπορείς επίσης να ρωτήσεις ποιο ήταν το αγαπημένο του τοπικό πιάτο και έτσι να ανοίξεις ακόμα ένα θέμα συζήτησης περί γεύσεων και κουζίνας.

Τι θα έπαιρνες μαζί σου σε ένα ερημονήσι;

Σίγουρα αυτή η ερώτηση δεν είναι συνηθισμένη, έχει όμως σίγουρη επιτυχία. Ο συνομιλητής σου θα βάλει την φαντασία του να δουλέψει και οι απαντήσεις θα είναι αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσες.

Πες μου λίγα λόγια για την οικογένειά σου

Η οικογένειά μας, είναι σίγουρα ένα κομμάτι του εαυτού μας. Κάνοντας την παραπάνω ερώτηση μπορεί να ανακαλύψεις ότι η μαμά σου και η μαμά του συνομιλητή σου έχουν κάποια κοινά, για τα οποία θα ανοίξετε μια μεγάλη συζήτηση. Αν μάλιστα, έχετε και παιδιά τότε η σχέση σας σίγουρα θα περάσει σε άλλα επίπεδα.

Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία ή και βιβλίο;

Είναι ένα θέμα πάνω στο οποίο έχουν όλοι άποψη, οπότε θεωρείται ακίνδυνο. Ανάλογα με τις απαντήσεις του καθενός, μαθαίνεις τα ενδιαφέροντά του και σίγουρα ανάμεσα σε αυτά, θα προκύψει και κάτι κοινό.

Τι σε ενθουσίασε πρόσφατα;

Η συγκεκριμένη ερώτηση, δεν είναι εύκολο να απαντηθεί και για αυτό είναι ενδιαφέρουσα. Μπορείς επίσης να ρωτήσεις και κάτι πιο βαθύ όπως «Ποια είναι η κληρονομιά σου σε αυτό το κόσμο» ή «Γιατί θα ήθελες να σε θυμούνται τα παιδιά σου»;

Ποιο είναι ένα πράγμα που έμαθες πρόσφατα;

Σίγουρα θα νιώσεις την περιέργειά σου να εξάπτεται και αν ο συνάδερφός σου, έμαθε κάτι το οποίο θα ήθελες να μάθεις και εσύ, όπως για παράδειγμα ψάρεμα ή surfing, μπορείς να του ζητήσεις τη βοήθειά του ώστε να ξεκινήσεις μαθήματα!

Μήπως θέλεις καφέ;

Πόση φροντίδα περιλαμβάνει αυτή η ερώτηση! Σίγουρα ο συνάδερφός σου θα νιώσει ότι τον σκέπτεσαι, κάτι που στις μέρες μας δεν είναι σύνηθες.

Διάβασε ακόμα:

Πώς Θα Βελτιώσεις Τις Εργασιακές Σου Σχέσεις

3 Τρόποι να συνδεθείς με τους συναδέλφους σου όταν όλοι είναι απασχολημένοι

Author(s)

  • Marina Khidekel

    Διευθύντρια Περιεχομένου thriveglobal.com

    H Marina Khidekel είναι διευθύντρια περιεχομένου του thriveglobal.com.