Στα επόμενα 2 λεπτά θα μάθεις:

-Τα χαρακτηριστικά των επιτυχημένων ανθρώπων.
-Τι πρέπει να κάνεις για να ακολουθήσεις το παράδειγμά τους.


Έχεις σκεφτεί ποτέ τι κάνει κάποιους ανθρώπους να ξεχωρίζουν; Αν έχουν κάποια χαρακτηριστικά που τους διαφοροποιούν από τους γύρω τους. Ε, λοιπόν έχουν. Η επιτυχία δεν έχει να κάνει με το σωστό timing, την τύχη ή το έμφυτο ταλέντο, αλλά με τον τρόπο που σκέφτεσαι και πράττεις. Αντί, λοιπόν, να θαυμάζεις τα επιτυχημένα άτομα γιατί δεν γίνεσαι ένα από αυτά;

Μάθε τι κάνουν, ακολούθησε το παράδειγμά τους και γίνε ένας από αυτούς:

1.Μην σταματάς να μαθαίνεις

Την στιγμή που θα αποφασίσεις να σταματήσεις να διευρύνεις τις γνώσεις σου, θα αρχίσεις να απομακρύνεσαι από την επιτυχία. Όσο και αν νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα, πάντα υπάρχει κάτι ακόμα που μπορείς να μάθεις. Τα επιτυχημένα άτομα το ξέρουν πολύ καλά αυτό οπότε μην επαναπαύεσαι. Ποτέ. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξαναγυρίσεις στα θρανία. Μπορείς όμως να διαβάζεις και να ενημερώνεσαι διαρκώς για ό,τι συμβαίνει γύρω σου.

2.Συναναστρέψου επιτυχημένα άτομα

“Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι”. Τα άτομα με τα οποία περνάς το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σου επηρεάζουν και διαμορφώνουν τον χαρακτήρα σου και τον τρόπο σκέψης σου. Γι’ αυτό και τα επιτυχημένα άτομα συναναστρέφονται άτομα ταλαντούχα και που τους βοηθούν να παραμένουν συγκεντρωμένοι στον στόχο τους και να έχουν κίνητρο. Έρευνες υποστηρίζουν ότι οι φίλοι και οι συνάδελφοί σου, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις επιλογές σου. Είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο. Γι’ αυτό πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με τα άτομα που συναναστρέφεσαι. Απομάκρυνε τους αρνητικούς και τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου και κράτησε μόνο τις σχέσεις εκείνες που σε επηρεάζουν θετικά.

3.Μάθε να εμπνέεις διαφορετικές προσωπικότητες

Οι άνθρωποι θέλουν να έχουν κάποιον να τους καθοδηγεί. Γιατί αυτός ο κάποιος να μην είσαι εσύ; Για να το κάνεις όμως αυτό θα πρέπει να μπορείς να εμπνεύσεις διαφορετικές προσωπικότητες. Πώς θα γίνει αυτό; Θα πρέπει να τους συμπεριφέρεσαι με διαφορετικό τρόπο – ανάλογα με τις ανάγκες τους.

4.Γίνε ευέλικτος

Να είσαι ανοιχτός σε νέες ευκαιρίες, προτάσεις και ιδέες να μπορείς να ελίσσεσαι και να προσαρμόζεσαι όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως περίμενες και να αντιμετωπίζεις κάθε αποτυχία σαν μία ευκαιρία να γίνεις καλύτερος. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για την επιτυχία σου.

5.Μην δίνεις σημασία στη γνώμη των άλλων

Και μην κάνεις αυτό που θέλουν ή αυτό που σου λένε οι άλλοι. Μην επηρεάζεσαι και μην διστάζεις να δοκιμάζεις νέα πράγματα. Ό,τι και αν σου λένε οι γύρω σου.

Έρευνες υποστηρίζουν ότι οι φίλοι και οι συνάδελφοί σου, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις επιλογές σου. Γι’ αυτό πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με τα άτομα που συναναστρέφεσαι.

6.Κοίτα μπροστά

Ο δρόμος της επιτυχίας έχει αναμφίβολα εμπόδια και ανατροπές. Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι ότι η πρόοδος και η εξέλιξη έχουν σχέση με τον τρόπο σκέψης σου. Οι αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα σε εμποδίζουν να παραμένεις συγκεντρωμένος και να σκέφτεσαι καθαρά. Μετάτρεψε καθετί αρνητικό σε μία πρόκληση. Μία ευκαιρία να αποκτήσεις και πάλι κίνητρο, να γίνεις καλύτερος και να προχωρήσεις. Μην μένεις λοιπόν προσκολλημένος στο παρελθόν. Άφησέ το πίσω σου και κοίτα μπροστά.

7.Μην απογοητεύεσαι όταν σου λένε “όχι”

Σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σου πήρες σαν απάντηση το “όχι”. Σε όλους έχει συμβεί. Μην σε παίρνει από κάτω και μην απογοητεύεσαι. Συνέχισε. Να θυμάσαι ότι ένα “όχι” είναι απλά η άποψη κάποιου και τίποτα περισσότερο.

Διάβασε ακόμα:

Πότε Πρέπει Να Πεις Όχι Σε Μία Συμβουλή

Ο Καλύτερος Τρόπος Για Να Διαχειριστείς Μία Απόρριψη

Author(s)

  • Elle Kaplan

    ειδική σε θέματα ευεξίας

    Η Elle Kaplan είναι οικονομολόγος και ειδική σε θέματα ευεξίας.