Σε ένα απαιτητικό περιβάλλον εργασίας είναι πολύ εύκολο να απορροφηθούμε στη δουλειά και, ακόμα και αν είμαστε συγκεντρωμένοι και παραγωγικοί, να χάσουμε την ευρύτερη εικόνα λόγω της προσήλωσής μας. Ο καθένας μπορεί να έχει αισθανθεί κάπως έτσι: να δουλεύεις πολύ αλλά να μη βρίσκεις κανένα νόημα σε αυτό που κάνεις.

Όμως όταν οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται τη δουλειά τους σαν κομμάτι ενός ευρύτερου σκοπού, όλα βελτιώνονται. Ανακάλυψε με τους συνεργάτες σου το νόημα στην δουλειά σας και θα δεις το κλίμα να μεταμορφώνεται και την ομάδα σου να αναζωογονείται. Έρευνες δείχνουν ότι αυτό που θέλουν οι εργαζόμενοι σε όλον τον κόσμο είναι μία δουλειά που να τους γεμίζει. 

Γι΄αυτό αλλάξτε τον τρόπο που βλέπετε τη δουλειά, αντιμετωπίζοντας τις καθημερινές υποχρεώσεις σαν κομμάτια ενός μεγαλύτερου σκοπού. Επαναπροσδιορίστε την αποστολή σας και να αναζητήστε κίνητρο και  έμπνευση. Και το σημαντικότερο; Συνειδητοποιήστε ότι η δουλειά σας δεν είναι μία αγγαρεία. Με ποιον τρόπο; Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις:

1. Συζήτησε για τον αντίκτυπο της δουλειάς σας

Στα meetings της ομάδας αναφέρσου στον ευρύτερο στόχο για τον οποίο δουλεύετε όλοι. Υπενθύμισε στην ομάδα σου πόσο σημαντική είναι η συμβολή τους στην εταιρεία. 

2. Επένδυσε στις σχέσεις

Οι άνθρωποι που έχεις στην ομάδα σου είναι το σημαντικότερο κεφάλαιό σου. Προσπάθησε να καλλιεργήσεις ένα κλίμα που ευνοεί την ανάπτυξη ουσιαστικών σχέσεων μεταξύ των συνεργατών σου. Η επικοινωνία, η θετική διάθεση και η αίσθηση ενός κοινού σκοπού θα αυξήσουν τη συγκέντρωση και την απόδοσή σας.

3. Γνώρισε τον άνθρωπο πίσω από τον συνάδελφο

Είναι εύκολο και φυσικό να διαχωρίζουμε την προσωπική μας ζωή από την επαγγελματική. Ενθάρρυνε τους ανθρώπους που έχεις στην ομάδα σου να μιλήσουν για τη ζωή τους εκτός δουλειάς. Γνωριστείτε καλύτερα και βοήθησέ τους να βγάλουν τον πραγματικό τους εαυτό και στο γραφείο.

Για να λαμβανεις τα καλύτερα άρθρα μας στο email σου, γράψου στο Newsletter μας.

Διάβασε ακόμα:

Σύγχρονες επικοινωνιακές πρακτικές γενναιοδωρίας που …κάπως προβληματίζουν!

Οι συναισθηματικές επιπτώσεις της μακροχρόνιας απόστασης στο χώρο εργασίας

Author(s)

  • Η συντακτική ομάδα του Thrive Greece αποτελείται από δημοσιογράφους και επιστημονικούς συνεργάτες από τον χώρο της υγείας και της ευεξίας, της αποδοτικότητας, της ψυχολογίας, της αυτοβελτίωσης, της διατροφής και του fitness.