Οι πιο ωραίες πρωτοβουλίες, δράσεις και εκστρατείες οργανώνονται και πραγματοποιούνται καθημερινά γύρω μας, δίνοντάς μας την δυνατότητα να ενημερωθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε, να κινητοποιηθούμε και να προσφέρουμε. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το Thrive αναδεικνύει τις ενέργειες αυτές και σε βοηθάει να κάνεις τη δική σου ζωή και των γύρω σου, καλύτερη. 

Νιώσε τον Παλμό. Αυτός είναι ο τίτλος της ενημερωτικής εκστρατείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας που πραγματοποιείται για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού με σκοπό την πρόληψη των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων. Μεταξύ άλλων, προτείνει μια απλή κίνηση για την προστασία της καρδιάς σου. Την τακτική μέτρηση του σφυγμού σου.

Μία πολύ απλή διαδικασία που μπορεί να γίνει στο σπίτι ή στο γραφείο και αποτελεί σωτήριο μέτρο πρόληψης πιθανών καρδιαγγειακών προβλημάτων τα οποία αν εντοπιστούν έγκαιρα μειώνεται η πιθανότητα εκδήλωσης εγκεφαλικού επεισοδίου.

Τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια χαρακτηρίζονται από πολλούς ως μια παγκόσμια επιδημία με τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία και την κοινωνία, καθώς σχετίζονται με υψηλά ποσοστά θανάτων και αναπηριών.

Η  Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης των ασθενών για την έγκαιρη διάγνωση της κολπικής μαρμαρυγής, συνιστά την συχνή παρακολούθηση των καρδιακών παλμών.

Συγκεκριμένα, η κολπική μαρμαρυγή είναι ένας τύπος αρρυθμίας που αποτελεί τον δεύτερο σημαντικότερο παράγοντα κινδύνου εκδήλωσης εγκεφαλικών, μετά την υψηλή αρτηριακή πίεση. Τα εγκεφαλικά που σχετίζονται με την κολπική μαρμαρυγή είναι τα πιο σοβαρά, με τα υψηλότερα ποσοστά θανάτων και μόνιμων αναπηριών.

Γι’ αυτό η  Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης των ασθενών για την έγκαιρη διάγνωση της κολπικής μαρμαρυγής, συνιστά την συχνή παρακολούθηση των καρδιακών παλμών. Με τον τρόπο αυτό, μπορεί κάποιος να εντοπίσει έγκαιρα το πρόβλημα και να μειώσει την πιθανότητα εγκεφαλικού επεισοδίου.

Και η εκστρατεία «Νιώσε τον Παλμό» σε παροτρύνει ακριβώς αυτό: Να μετράς τακτικά τους καρδιακούς σου παλμούς. Πώς; Πιέζοντας δύο δάχτυλα στον καρπό σου και καταγράφοντας τα αποτελέσματα δύο φορές την ημέρα, για δύο εβδομάδες. Αν έχεις ακανόνιστο σφυγμό, ενδέχεται να οφείλεται στην κολπική μαρμαρυγή και θα πρέπει να απευθυνθείς στον γιατρό σου για σωστή πρόληψη.

Η εκστρατεία, που περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές δράσεις, πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της φαρμακευτικής εταιρείας Pfizer. 

Διάβασε ακόμα:

Το Εύκολο Και Απλό Μυστικό Για Να Ζήσει Κανείς Περισσότερο

Έχεις Ένα Λεπτό; Κάνε Κάτι Καλό Για Την Υγεία Σου