Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Ποιες εταιρείες θα συνεργαστούν με στόχο την παραγωγή 100 εκταομυρίων δόσεων του εμβολίου ενάντια στην COVID-19.
-Πότε εκτιμάται ότι θα είναι διαθέσιμα τα εμβόλια.


Η Sanofi και BioNTech προχώρησαν στη σύναψη συμφωνίας, βάσει της οποίας η Sanofi θα υποστηρίξει την παραγωγή και προμήθεια του εμβολίου ενάντια στη νόσο COVID-19 που διαθέτει η BioNTech.

Η Sanofi θα προσφέρει στην BioNTech πρόσβαση στις υφιστάμενες υποδομές και στην τεχνογνωσία της με στόχο την παραγωγή περισσότερων από 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου ενάντια στη νόσο COVID-19 στην Ευρώπη το 2021. Επιπλέον θα αναλάβει το τελικό στάδιο της παραγωγής με στόχο την προμήθεια περισσότερων από 100 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου ενάντια στη νόσο COVID-19, που προορίζονται για την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τον Αύγουστο του 2021. Η κατ’ αρχήν συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες αντικατοπτρίζει την κοινή δέσμευση και τις προσπάθειές τους για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στο εμβόλιο.

«Κατανοούμε ότι όσο πιο έγκαιρα είναι διαθέσιμες οι δόσεις του εμβολίου, τόσο περισσότερες ζωές θα είναι δυνατόν να σωθούν. Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα για την επίτευξη του συλλογικού στόχου της βιομηχανίας μας να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να τεθεί η πανδημία υπό έλεγχο», δήλωσε ο Paul Hudson, Chief Executive Officer της Sanofi. «Παρόλο που έχουν ξεκινήσει εκστρατείες εμβολιασμού σε ολόκληρο τον κόσμο, η δυνατότητα πραγματοποίησης των εμβολιασμών περιορίζεται από τις χαμηλότερες από το αναμενόμενο προμήθειες, λόγω ελλείψεων στην παραγωγή. Λάβαμε την απόφαση να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων αναγκών και να προσφέρουμε υποστήριξη στην BioNTech για την παρασκευή του εμβολίου τους ενάντια στη νόσο COVID-19, δεδομένου ότι διαθέτουμε την τεχνολογία και τις εγκαταστάσεις για να αναλάβουμε ένα τέτοιο εγχείρημα. Όπως πάντα, βασική μας προτεραιότητα είναι να εστιάσουμε τις προσπάθειες και τις ικανότητές μας στην καταπολέμηση της παγκόσμιας πανδημίας. Πρωταρχικά, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε αυτό το στόχο συνεχίζοντας την ανάπτυξη των υποψήφιων εμβολίων ενάντια στη νόσο COVID-19 της εταιρείας μας, παράλληλα με αυτή τη βιομηχανική συνεργασία».

Σημειώνουμε ότι οι πρώτες προμήθειες των εμβολίων εκτιμάται ότι θα παραδοθούν από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της Sanofi στη Φρανκφούρτη μέχρι τον Αύγουστο του 2021.

Διάβασε ακόμα:

Μια ενδιαφέρουσα συνεργασία για την οστεοπόρωσης

Το δικαίωμα στην εργασία είναι για όλους

Author(s)

  • Φλώρα Κασσαβέτη

    Δημοσιογράφος Υγείας και Ευεξίας

    Η Φλώρα Κασσαβέτη είναι δημοσιογράφος υγείας ευεξίας. Υπήρξε Αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Forma και περιοδικό Παιδί και Νέοι Γονείς και στα site Τhriveglobal.gr και Bestofyou.gr του Ομίλου Αntenna.