Είναι η δισεκατομμυριούχος σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς, έχει έντονη κοινωνική δράση και προσπαθεί να προσφέρει όπου και ότι περισσότερο μπορεί. Η Μελίντα Γκέιτς αποτελεί πρότυπο για πολλούς και σου δίνει την καλύτερη συμβουλή για την καριέρα σου: να είσαι άνετος με καθετί που σε κάνει να νιώθεις άβολα. 

“Δεν είναι εύκολο να πεις την γνώμη σου όταν ξέρεις ότι κανείς δεν συμφωνεί με αυτήν. Και σίγουρα δεν είναι εύκολο να πεις κάτι που ξέρεις ότι θα εκνευρίσει την ομάδα σου ή το αφεντικό σου. Ή και τους δύο. Δεν είναι εύκολο να πεις όχι ή να απαντήσεις σε μία δύσκολη ερώτηση μίας συνέντευξης”. Σύμφωνα με την Γκέιτς, ένα από τα πιο σημαντικά προσόντα που πρέπει να έχει κανείς για να είναι επιτυχημένος, είναι να είναι ευέλικτος και να αντιμετωπίζει κάθε άβολη κατάσταση με ειλικρίνεια και αυθεντικότητα. 

Να είσαι άνετος με καθετί που σε κάνει να νιώθεις άβολα.

Οι περισσότεροι, όταν αντιμετωπίζουν μία άβολη κατάσταση, προσπαθούν να βγουν όσο πιο γρήγορα γίνεται από αυτήν. Έτσι κόβουν απότομα μία δύσκολη συζήτηση ή απλά την αποφεύγουν. 

“Πάντα θα αντιμετωπίζεις άβολες καταστάσεις, λέει η Γκέιτς, και αυτό δεν θα είναι ποτέ εύκολο. Το θέμα είναι να μάθεις σιγά σιγά να τις συνηθίζεις και αντί να τις αποφεύγεις, να τις αντιμετωπίζεις. Αν μάθεις να αντιδράς με ψυχραιμία, ακόμα και αν αυτό είναι για ένα λεπτό, μπορείς να αποφασίσεις πολύ πιο έξυπνα το επόμενό σου βήμα. Χωρίς να φοβάσαι για το τι θα αντιμετωπίσεις. Πρέπει να γνωρίζεις τις δυνατότητές σου. Κι αυτό δεν θα το κάνεις αν ζεις και εργάζεσαι χωρίς ρίσκα.”

Να είσαι λοιπόν άνετος με καθετί που σε κάνει να νιώθεις άβολα. Μπορείς να αλλάξεις ριζικά την ζωή σου. 

Διάβασε ακόμα:

Η Πολύτιμη Συμβουλή Της Όπρα Στους Millennials

Συνταγές Επιτυχίας Από Μία CEO

Author(s)

  • Η Melanie Curtin είναι συντάκτρια των Huffington Post και New York Observer.