Μπορεί η πρώτη σου αντίδραση, όταν θα τις εντοπίσεις στο κεφάλι το δικό σου ή κάποιου άλλου να είναι πανικός, όμως η αλήθεια είναι ότι το κεφάλαιο ψείρες χρειάζεται ψυχραιμία και οργανωμένη αντιμετώπιση, αφού απαλλαγείς για τις όποιες παρανοήσεις γύρω από αυτές. Μάθε λοιπόν μερικές λάθος πεποιθήσεις που μπορεί να έχεις σχετικά με τις ψείρες:

Μεταδίδουν ασθένειες

Μπορεί να ρουφούν αίμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μεταδίδουν ασθένειες. Μπορεί όμως να προκαλέσουν τοπικές μολύνσεις, λόγω της φαγούρας που προκαλούν, γι’ αυτό και πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα.

Προσελκύονται από τη βρωμιά

Οι δερματολόγοι τονίζουν ότι οι ψείρες δεν σχετίζονται με την κακή υγιεινή. Η εξάπλωσή τους βασίζεται στις συχνές συναναστροφές με άτομα που έχουν ψείρες.

Δεν πάνε στα βαμμένα μαλλιά

Αυτό ισχύει. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι οι ψείρες νέας γενιάς έχουν αναπτύξει ανοχή και δεν αποκλείεται να επισκεφτούν και κεφάλια με βαμμένα μαλλιά επισημαίνουν οι ειδικοί.

Μπορεί να κατοικούν στα κατοικίδια

Λάθος! Οι ψείρες είναι κάτι διαφορετικό από τους ψύλλους και τα τσιμπούρια. Ζουν και αναπαράγονται στο τριχωτό της κεφαλής των ανθρώπων και δεν μπορούν να επιβιώσουν στα ζώα.

Οι ψείρες πετούν

Οι ψείρες μπορούν μόνο να περπατήσουν. Γι’ αυτό και είναι συχνότερο στα παιδιά να κολλήσουν ψείρες, καθώς συνηθίζουν να ακουμπούν τα κεφάλια τους όταν παίζουν ή κοιμούνται μαζί.

Μπορούν να εξαπλωθούν και στο σπίτι

Αυτό δεν ισχύει. Δεν είναι συχνό φαινόμενο μια ψείρα να μεταφερθεί σε ένα μαξιλάρι ή ένα έπιπλο. Για λόγους, όμως, πρόληψης είναι προτιμότερο τουλάχιστον για τα αντικείμενα προσωπικής υγιεινής, όπως πετσέτες και μαξιλαροθήκες να τηρούνται μέτρα προστασίας, δηλαδή να μην μοιράζονται.

Αν πάντως τις έπιασες επ’ αυτοφώρω, μη βασανίζεις το μυαλό σου με περιττές σκέψεις. Προχώρα στη δράση!

Τι σου προτείνουμε;

Το Repel® Antilice Restore είναι ένα Πρωτοποριακό Σύστημα Εξόντωσης και Απώθησης ψειρών που έχει αναπτυχθεί στα εργαστήρια της Uni-pharma. Πρόκειται για μια ενυδατική λοσιόν που προστατεύει τα μαλλιά από τoν αποικισμό και πολλαπλασιασμό των ψειρών, χωρίς να διαταράσσει το μικρo-περιβάλλον του τριχωτού της κεφαλής, χωρίς να ξηραίνει ή να λαδώνει τα μαλλιά. Η ειδικά σχεδιασμένη σύνθεσή του περιέχει Υαλουρονικό Οξύ και IR3535, δύο συστατικά-κλειδιά για ασφαλή και υγιεινή προστασία. Το IR3535 είναι ένας ισχυρός και ταυτόχρονα ασφαλής εντομοαπωθητικός παράγοντας, που προέρχεται από το μόριο της β-αλανίνης και συστήνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και έχει κλινικά τεκμηριωμένη αποτελεσματικότητα στην προστασία του τριχωτού της κεφαλής από τις ψείρες. 

Το Υαλουρονικό από την άλλη καλύπτει την τρίχα, σχηματίζοντας μία προστατευτική μεμβράνη που εμποδίζει τους βλαβερούς παράγοντες του περιβάλλοντος να προσβάλουν την τρίχα και το τριχωτό. Συγχρόνως, χάρη στην ικανότητα του να δεσμεύει την υγρασία ενυδατώνει τα μαλλιά και ενισχύει τη φυσική ικανότητα ανάπλασής τους.

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας αποφθείρωσης, και για ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, καλό είναι να χρησιμοποιηθεί το Repel® Anti-lice Prevent που μειώνει την πιθανότητα επανεμφάνισής τους.

Να χρησιμοποιείς τα αντιφθειρικα προϊόντα με ασφαλή τρόπο. Να διαβάζεις πάντα την ετικέτα και τις πληροφορίες για το προϊόν πριν από τη χρήση.


Διάβασε ακόμα:

8 Μυστικά Για Να Μπουν Μικροί Και Μεγάλοι Γρήγορα Σε Πρόγραμμα

Τι Θα Φάω Στο Σχολείο Μαμά;

Author(s)

  • H συντακτική ομάδα του Thrive Global Greece προτείνει ιδέες και προϊόντα που κάνουν τη ζωή σου καλύτερη.